Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Opera'da Asırlık keman ile muhteşem konser

Karşıyaka Opera'da Asırlık keman ile muhteşem konser

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde asırlık keman ve viyola ile muhteşem konser. İzmir’de klasik müzik dinlemek isteyenlerin buluşma noktası konumundaki Karşıyaka Opera Sahnesi, dünyaca ünlü iki sanatçıya ev sahipliği yaptı. “Karşıyaka’da Beethoven Sezonu” kapsamında gerçekleştirilen oda müziği konserinde ulusal ve uluslar arası pek çok ödülün sahibi Atilla Aldemir ile Viyana Müzik Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Japon Etsuko Miyakoda muhteşem bir konserde müzik severlerin karşısına çıktı.

  • Ege Postası
  • 13.01.2014 - 15:10
Dünya ülkelerinde pek çok solo keman konserleri ile beğeni toplayan, ülkemizde tüm devlet senfoni orkestraları ile çalışmış, 2011 yılında Donizetti Müzik Ödülleri’nde “Yılın En İyi Yaylı Çalgılar Yorumcusu” seçilen Atilla Aldemir, konsere 1840 yapımı J.B. Vuillaume keman ve 1560 yılı yapımı Zanetto Peregrino viyola ile çıktı. Dünyaca ünlü besteci Beethoven’in Keman- Piyano Sonatları dizisinin ikinci konserinde sanatçılar unutulmayacak bir gece yaşattı.

Klasik müziğin dünyaca ünlü yorumcularını Karşıyaka’da dinleme imkanı bulan sanatseverler konser sonrası sanatçıları ayakta alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Organizasyon için Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür eden sanatseverler “Müzik dolu günler yaşıyoruz. Dünya müzisyenlerini kentimizde ücretsiz dinleme imkanı sağlayanlara teşekkür ediyoruz. “dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.