Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da 'Kaz yemeği' gecesi

Bayraklı'da "Kaz yemeği" gecesi

Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin bu yıl 5'incisini düzenleyerek, geleneksel hale getirdiği dayanışma yemeği renkli görüntülere sahne oldu. Yılda bir kez yapılan "kaz yemeği" gecesi yoğun katılımla gerçekleşti. Dans gösterileri ve Türk Halk müziği sanatçısı Yudum konseri ile şenlenen geceye katılanlar gönüllerince eğlendi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2014 - 11:53

İZMİR - Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu'ndaki geceye Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Levent Ölçer, siyasi patilerin temsilcileri ile davetliler katıldı. Gecenin sürprizleri ise Türk Halk Müziğinin ünlü seslerinden Yudum konseri ve Kafkas halk oyunları ekibinin canlı performansları oldu.

"Sizlerle Gurur Duyuyorum"

Kars denilince akla Cumhhuriyet ve Atatürk'ün geldiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan başkan Karabağ, "Kars'a gittiğimde Kars kalesinde ilk gördüğüm Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi ile Türk bayrağımız oldu. Birliğe, dayanışmaya ihtiyacımız olduğu bu günlerde bu duruşun, tüm ülkemize yayılması gerekir. Bununla gurur duydum. Bayraklı nüfusunun yüzde 5'i Karslı bu bakımdan ben kendimi küçük bir Kars-Ardahan ve Iğdır Belediye Başkanı olarak görüyorum. Sizlerin başkanı olmaktan da onur duyuyorum. Bu anlamlı etkinliğin sürmesini temenni ederek, düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Bir Ton Kaz Tüketildi

Açılış konuşmalarıyla başlayan geceye Kafkas halk oyunları ekiplerinin gösterileri renk kattı. Etkinliğin sürprizi ise, Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Yudum oldu. Ünlü türkücü canlı performansı ile beğeni kazanırken, sevilen türküler hep bir ağızdan seslendirildi. Sahnedeki saz şovuyla adeta hünerini konuşturan Yudum, etkinliğe katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı. Etkinlikte emeği geçenlere plaketlerini başkan Karabağ verdi. Öte yandan yoğun katılımla gerçekleşen kaz yemeği gecesinde 1 tonluk kaz tüketildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.