Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de yardım krizi

Büyükşehir'de yardım krizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı 1’inci meclis oturumuna geçtiğimiz aylarda amatör kulüplere yapılan 4,5 milyon TL tutarındaki yardımın tartışmaları damgasını vurdu. Alınan meclis kararı doğrultusunda hareket edilmediğini savunan muhalif AK Parti, Başkan Kocoağlu’nu adil ve eşit olmamak ile suçlayarak kulüpler arasında mağduriyet yaratan durumun giderilmesini istedi. CHP grubu ise, yardımların devam edeceğini ve benzer bir çalışmanın devam ettiğini söyleyerek eleştirilere yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 14.01.2014 - 10:06
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yılın ilk meclis oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda gerçekleşti. Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı yönetiminde gerçekleşen oturuma AK Parti’li Yusuf Kenan Çakar’ın eleştirileri damga vurdu. Denetim komisyonu seçimlerinin de yapıldığı meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Çakar, geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından spor kulüplerine yapılan 4,5 milyon TL’lik yardımı eleştirirken, yardımların adil ve tarafsız dağıtılmadığını belirtti ve bu durumun da mağduriyet yarattığını savundu.

“BAŞKAN MECLİS KARARINA UYMADI”


Meclis açılışında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, Kasım ayında alınan meclis kararı doğrultusunda belediyenin amatör kulüplere yapılması öngörülen 4,5 milyon TL’lik kaynağı doğru ve adil kullanmadığını savunarak Başkan Aziz Kocaoğlu’na şu eleştirileri yöneltti; “İzmir’de bulunan 219 adet amatör spor kulübüne 4,5 milyon TL’lik yardım yapılmasını Kasım ayındaki meclis toplantısında da bu mecliste görüştük, biz bu yardımların ilke ve standartları olması gerektiğini, aksi halde adil olmayacağını söylemiştik. Başkanvekili Sırrı Bey de, ilke ve standardın amatör kulüp statüsü olduğunu belirtmişti. Kriterin amatör kulüp olmakken, yardımın profesyonel kulüpler ile alakası olmadığını söylemişti. Tamamen amatör kulüplere yardım yapılacaktı. Daha sonra bu paranın 3,5 milyon TL’si 5 profesyonel kulübe, amatör olan İzmirspor, Yeni Bornovaspor, Torbalıspor ve Yeşilovaspor’a 100’er bin olmak üzere Menemen, Balçova ve Bergama spor kulüplerine de 200 bin TL dağıtıldığını gördük. Yani, 219 amatör kulüpten toplam 7 tanesine yardım yapıldı. Yardım yapılmasını biz de destekliyoruz. Ama meclisin aldığı esas karar amatöre yardımdı. Belediye Başkanı meclis kararına uygun hareket etmedi. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Bu durum eşitlik ve dengesizlik çıkarmış olup, diğer kulüpler de mağdur oldu. Mağduriyetin giderilmesi için başkanın ve meclis üyelerinin yeni bir önerge hazırlayarak diğer kulüplere de gereken desteği vermesini istiyoruz.”

“YARDIMLAR DEVAM EDECEK”

Meclis Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı, AK Partili Çakar’ın eleştirileri üzerine yaptığı açıklamada zö konusu yardımın amatör spor derneklerine olduğunun altını çizerek, “Diğer derneklere yardım süreci de devam ediyor” dedi. CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Biz belediye olarak tüm amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapıyoruz. Bu yardımlar burada durmayacak, sizlerin de dilediği gibi spora yapılan yardım ve katkılar sürecektir” şeklinde yanıt verdi.



DENETİM KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI


Meclis oturumu esnasında gizli oy usulü ile yapılan seçim sonrasında CHP’li meclis üyeleri Günsel Sağlam, Mustafa Doğan, Halil Serbeş, Yunus Çankal ve AK Parti’li Yusuf Kenan Çakar denetim komisyonuna seçildi.

KARŞIYAKA’DAN “TEK YILDIZ” TEPKİSİ

Diğer yandan, meclis gündeminde görüşülen ve Karşıyaka Belediyesi’ne ait belediye hizmet binasına ENGELSİZMİR Komisyonu tarafından kırmızı bayrak verilmesini öngören madde mecliste tartışmaya yol açtı. CHP Karşıyaka Grup Başkanvekili ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nejat Yılmaz, Karşıyaka Belediyesi’nin başvurusunu geri çekmek istediklerini belirterek önergede değişiklik yapılmasını istedi. Yılmaz’ın talebi Meclis Başkanvekili Akyarlı tarafından oylamaya sunulmak istenince, Karşıyakalı meclis üyeleri de duruma karşı çıktı ve komisyon tarafından belediyeye bir yıldızlı kırmızı bayrak uygun görülmesine, diğer belediyelerle yapılan kıyaslamalarda çifte standart uygulandığını dile getirerek tepki gösterdiler.

BÜYÜKŞEHİR, 100 KÖRÜKLÜ OTOBÜS İÇİN KREDİ ÇEKECEK

Meclis oturumunda İzmir ulaşımını yakından ilgilendiren 100 körüklü otobüs alımı için önemli bir karar alındı. 22 milyon 500 bin Euro toplam bedel ile Solaris Bus & Coach S.A. firmasından satın alınmasına karar verilen ve alım protokolü de imzalanan 100 adet körüklü otobüsün alımlarında kullanılmak üzere kredi sağlanması ve borçlanma yapılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na imza yetkisi verilmesi meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Önümüzdeki aylarda ilk 30 otobüsün geleceği anlaşma uyarınca, ilerleyen aylarda da 40 ve 30 otobüslük kalan araçlar da firma tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek. İlgili alım uyarınca üretici firmaya teslimat sonrasında ödeme yapılacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.