Dolar 32,2898
%0.09
Euro 34,9666
%-0.04
Altın 2.449,990
%0.15
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçe Başkanı Alper'den flaş açıklama: Yüzde 50'yle alırız

İlçe Başkanı Alper'den flaş açıklama: Yüzde 50'yle alırız

TV 35 ve Radyo Egepostası ortak yayınında, Seçime Doğru programının konuğu olan ve Birol Soylu'nun sorularını yanıtlayan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, kent ve siyaset gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. İlçe Başkanı Alper'den flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 10.12.2018 - 16:10

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Egepostası ve TV 35’in ortak yayınına katılan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, CHP İzmir İl Disiplin Kurulu eski Başkanı siyasetçi Birol Soylu’nun sorularını yanıtladı.

Bayraklı’da hali hazırda 18 belediye başkan aday adayının olduğunu ancak hiçbir adayın kendileri için diğerinden üstün olmadığını vurgulayan CHP’li Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, 31 Mart yerel seçimlerinde en az yüzde 50 oyla yeniden iktidar olacaklarını söyledi.

KİM OLURSA OLSUN YAN YANA, KOL KOLA ÇALIŞIP….

Alper, bu düşünce ve iddiasını, “Bizim kafamızda bir aday yok. 18 aday da birbirinden değerli ve kıymetli. Hiçbir aday adayı arkadaşım partiyi zor durumda bırakmadı, güzel bir çalışma yapıyorlar. Kimse diğerinden bir adım önde değil. Kimi atarsa yan yana kol kola Bayraklı’nın bütün sokaklarında beraber çalışacağız. Sandık görevlilerimiz de seçim ofisimiz de hazır. Yüzde 50 oyla Bayraklı yine CHP’nin olacak” şeklinde ifade etti. 

40 YILLIK PARTİLİ GÖRÜYORUM AK PARTİ İLE İÇ İÇE…

Partililik kriterinin kendisini ilgilendirmediğini, yeri geldiğinde 40 günlük bir partilinin 40 yıllık partiliden daha muteber olduğunu gördüğünü vurgulayan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, “40 yıllık partilisiniz kaydınız var ama 40 gün gelmemişsiniz, bir kuruş aidat ödememişsiniz. Genel başkanımızı eleştirmek hak gibi görenlere CHP’li diye bakmam ben. Bugün bile kaydolmuş ama her etkinliğine gelip partiliye hizmet eden benim için 40 yıllık partiliden makbul. 40 yıllık partili görüyorum AK Parti ile iç içe. 40 günlük partili görüyorum aslanlar gibi muhalefet edip CHP ilkelerini savunanlar da var. Evrak üzerindeki kayıtlara göre değerlendirmiyorum” diye konuştu.

BİR DAHA KESİNLİKLE ADAY OLMAYACAĞIM VE…

Önümüzdeki dönem ilçe başkanlığına talip olmayacağını da açıklayan Cemalettin Alper, önümüzdeki dönem milletvekilliği, belediye başkanlığı, il başkanlığı hedefleri olduğunu söyledi. Alper, “Bir daha ilçe başkanı olmayacağım kesinlikle. Net söylüyorum. Partimi 2019 seçimlerine götüreceğim. Başarısı için hayatımı ortaya koyacağım. Önümüzdeki süreçte bana ne görev verilirse hazırım. Bu il başkanlığı da, belediye başkanlığı da, milletvekilliği de olabilir. Bütün bu tecrübelere de donanıma da sahibim. Haddimi de biliyorum. Hedeflerimde belediye başkanlığı da il başkanlığı da milletvekilliği de var” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Bayraklı’da ürettiği çok önemli projeler var. Herkesin belediye başkan olmak istediği yer haline geldi. Başkan Karabağ’a teşekkür ediyor, büyükşehir yolunda başarılar diliyorum. Kendisi aday olursa İzmir’de fark yaratır. Örgütle kucaklaşır ve örgütle el ele bir yönetim anlayışı sergiler. Halimizden en iyi anlayacak olan sayın Hasan Karabağ’dır.

GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE CHP’Yİ ANLATABİLİYORUZ, BUNUN MİMARI KARABAĞ

Bayraklı Belediye Başkanımız sayın Karabağ, büyükşehire adayım dedikten sonra aday sayısı arttı. Bir dönem daha devam ediyorum deseydi aday sayısı 3’ü geçmezdi Bayraklı’da. Emin adımlarla büyükşehire adayım dedi. Biz de sonuna kadar yanındayız. Bayraklı’ya dönüşü söz konusu değildir. On yılda müthiş hizmetlere imza atmıştır. Gönlümüzü gere gere CHP’yi halka anlatabiliyoruz. Bunun emeği, başarısı ve mimarı sayın Karabağ’dır. İlk gün de söyledim bugün de söylüyorum, atanır ya da atanmaz mevcut başkanımız Karabağ’ı destekleyeceğiz.

KİMSEYE ÖN YARGILI DEĞİLİZ, BAYRAKLI’YI BAYRAKLILAR YÖNETECEK SÖZÜNÜ VERİYORUM

Bayraklı’daki  ilçe başkanının ve örgütünün görevi aday belirlemek değil. Biz bir puan kiminle kazanırsak adayımız odur. Hiçbir zaman ulaklık yapmadım belediye başkanına ben. Bunlar partiye zarar vermekten başka bir şeye yaramaz. Bunlar küçük beyinlilerin işidir. Ben örgütün sesini dinlerim. Karşıyaka’da sayın Ali Engin partiye hizmet etmiş bir arkadaşımız. Çıktığı yolda başarılar diliyorum. Sayın Cevat Durak’a da başarılar diliyorum. Büyükşehire aday. Sayın Cihan Türsen’in Bayraklı’yı çok istediğini biliyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Bizim hiçbir aday adayıyla sorunumuz yok. Bayraklı’yı Bayraklı’nın sokaklarında dolaşanlar, partinin etkinliklerine katılanlar yönetsin diyorum. Hiç kimse kendi ekibini çıkmak için yola çıkmamalı. Hiç kimseye ön yargılı değilim. Ama Bayraklı’yı Bayraklılar yönetecek sözünü veriyorum.

BENİM 5-10 BİN OYUM VAR DİYEN GİDİP BAĞIMSIZ ADAY OLSUN

Ben genel merkez kimi atarsa onu destekleyeceğim. Benim kişilerle işim olmaz. Ben de dahil olmak üzere hepimiz gelip geçiciyiz. CHP ilelebet var olacak. kimse kendi küçük dünyasında küçük hesaplarla uğraşmasın. Kendi bekaalarını, geleceklerini değil herkesin bekasını, geleceğini düşünmeliler. Ben olmazsam burası kaybolur anlayışı doğru değil. Benim 5 bin, 10 bin oyum var diyen varsa gitsin bağımsız aday adayı olsun. Kimse CHP’den üstün değil.

KİMSE KİŞİSEL BEKAA HESABI YAPMASIN

Örgüt yönetimlerinde, belediye meclislerinde emek verenleri bu mevziye getirirseniz örgüt o zaman ön plana çıkar. Bütün belediyeler siyasi kurumlardır. Bürokrasi siyaseti yönetirse başarısızlık olursa. Siyaset bürokrasiye hükmetmeli. Biz devlet memuruyuz anlayışı yanlış. O siyasi anlayışın sayesinde orada müdür, memursunuz, iş ve aş sahibi olmuşsunuz. Bize kişisel hizmet etmeyin, halkın hizmetinde olun. O kapıdan kim girerse girsin hizmetle, güler yüzle yanıt verin. Kişi oradan mutsuz ayrıldığında müdüre, amire küfür etmiyor partiye küfür ediyor. Gelecek belediye başkanlarının örgütün vicdanını yansıtmalı. Kimse kişisel bekası ve kendi küçük dünyası üzerinde hesap yapmasın. Ben yapmadım. Bir tek eşim Bayraklı Belediyesi’nde çalışıyor. Onu da istemiyorlarsa bugün ayrılsın. Asgari ücretle çalışıyor. Bundan rahatsız olan varsa bugün istifasını alırım.

40 GÜNLÜK PARTİLİ 40 YILLIK PARTİLİDEN DAHA DEĞERLİ OLABİLİYOR

Haddini aşarak dedikodu yapmaya çalışanlar var. Kapımız halka 24 saat açık. Biz bekamızı düşündüğümüz için burada değiliz. 3 dönemdir burada ilçe başkanlığı yapıyorum. Bir günlük partiliye de 40 yıllık partiliye de kapımız açık. Elbette dosyalarını alacağız. Hepsine kucağımızı açıyoruz. Onları yanımıza çekmek önemli. 40 yıllık partilisiniz kaydınız var ama 40 gün gelmemişsiniz, bir kuruş aidat ödememişsiniz. Genel başkanımızı eleştirmek hak gibi görenlere CHP’li diye bakmam ben. Bugün bile kaydolmuş ama her etkinliğine gelip partiliye hizmet eden benim için 40 yıllık partiliden makbul. 40 yıllık partili görüyorum AK Parti ile iç içe. 40 günlük partili görüyorum aslanlar gibi muhalefet edip CHP ilkelerini savunanlar da var. Evrak üzerindeki kayıtlara göre değerlendirmiyorum.

TÜZÜK HAKLARINI KULLANDILAR ANCAK ZAMANLAMASI YANLIŞTI

Bir yerde başarısızlık sözkonusu ise genel başkan değiştirilebilir. Ancak 24 Haziran seçimi daha tartışılmadan, genel merkez daha öz eleştiri yapmadan bazı arkadaşların erken hamlesi partiye çok zarar verdi. O şartlarda biz partimizin ve genel başkanımızın yanında durduk. Onlar da tüzükteki haklarını kullandılar. CHP daha iyi olsun düşüncesi kafalarında oluştu. Zamanlaması yanlıştı.

BİR TEK KİŞİYİ BİLE KARŞIMIZA ALMA HAKKIMIZ YOK

Partimizin iç kurullarında, danışma kurulunda, PM’de, MYK’da zaten tartışılıyor. Demokratik haklarını kullanabilir herkes. Muharrem İnce de Kemal Kılıçdaroğlu da bizim değerimiz. Siyasette sokakta biz iktidara gitmek için hepsine ihtiyacımız var. Bir tek kişiyi bile karşımıza alma hakkımız yoktur. Bayraklı ilçe örgütü olarak karşı duran ya da durmayan herkese kapımızı açtık. Düşüncelerimizi zaten il başkanlığımıza ve genel merkezimize rapor olarak sunacağız. Ama kafamızın ardında hiçbir şekilde ayak oyunları geçmiyor, geçmeyecek de. Hepsine başarılar diliyorum.

KUTUPLAŞMAYA ASLA MEYDAN VERMEYİZ

Sayın Aziz Kocaoğlu’na 15 yıl onuruyla, namusuyla siyaset yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Eksikleri fazlalıkları doğruları yanlışları vardır. Bunları parti kendi vicdanında mutlaka bunu sorgulayacaktır. Radikal karar alarak aday olmayacağını söyledi. Kutuplaşmaya asla meydan vermeyiz. CHP sahipsiz değil. CHP demokrasi ve ilkelerle yönetilen bir parti. Üç beş kişinin bağırmasıyla kimse CHP’ye yön veremez. CHP’nin iradeli bir genel başkanı, myk ve pm’si var. Bütün olaylara, konuya, ilçemize, kentimize hakim örgütleriz. CHP’nin tüm ilçe ve il başkanları herkese bağlı ama kimseye bağımlı değildir. Atatürk’ün bize bıraktığı mirası taçlandırmak görevindedir. Kişilerle değil tüzükle yönetiyoruz partiyi.

İKİ DÖNEMDEN FAZLA BELEDİYE BAŞKANLIĞI OLMAMALI

16 yıldır siyasetin içindeyim. İzmir’i ve partiyi hep aynı isimler yönetiyor. Kesinlikle ve kesinlikle tüzük kurultayı yaptık, çok eksiklerimiz vardı. O kurultayında partinin geleceğiyle ilgili kavga verilmedi. Hazır metinlerin altına imza atan arkadaşlarım yanlış yapmıştır. Bir dönem atama, iki dönem seçilen ilçe başkanıyım. İki dönemden fazla başkanlık olmamalı. Belediye başkanlığında da bu böyle. Sıradanlaşır, heyecan veremezsiniz sokağa. Eskişehir bizde. İlçenizde ve kentinizde partileşmeyi de ön plana çıkarmalısınız. Bunu yaparsanız sizden sonra kim gelirse gelsin kazanırsınız. Yılmaz Büyükerşen aday olmasaydı Eskişehir’de kaybederdik. 3-4 dönem belediye başkanlığı yapanlara sesleniyorum; neden yerinize yetiştirmiyorsunuz. Tüketeceğinize yetiştirin. Benden daha iyi yapan varsa anında yerimi veririm. Ben olacağım diye örgütleme modeli yapmayan benim. Hizmetlerimle bu göreve geldim.

BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞIM KESİNLİKLE, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM

Bir daha ilçe başkanı olmayacağım kesinlikle. Net söylüyorum. Partimi 2019 seçimlerine götüreceğim. Başarısı için hayatımı ortaya koyacağım. Önümüzdeki süreçte bana ne görev verilirse hazırım. Bu il başkanlığı da, belediye başkanlığı da, milletvekilliği de olabilir. Bütün bu tecrübelere de donanıma da sahibim. Haddimi de biliyorum. Hedeflerimde belediye başkanlığı da il başkanlığı da milletvekilliği de var.

O BULUŞMADA SİYASETİN S’İ KONUŞULMADI, FİLM ÇEVİRMEYE DEĞİL FİLM İZLEMEYE GİTTİK

Partimizin genel başkan yardımcısı Tuncay Özkan, genel başkandan sonra en yüksek koltukta oturan kişidir kendisi. Çağırdığında ya da davet ettiğinde hepimiz seve seve gitmek zorundayız. Parti zorunluluğu vardır ama seve seve gittik. Filim çevirmeye gitmedik filim izlemeye gittik. Herkese tavsiye ediyorum. Oturduğumuz koltuklarda odalarda birileri için film çevirmiyoruz. Siyasetin s’si konuşulmadı. Kim nereye çekmek istiyorsa çeksin. Kendinize gelin. Bırakın hazır filmler izlemeyi. Hayatı izleyin.

ÇOBANLIK DA YAPTIM, BÜTÜN İZMİR SENİN OLSA NE OLACAK'

Gariban bir ailenin çocuğuyum. Çobanlık yaptım. İzmir’e geldim babamdan habersiz. 7 kardeşiz. Eşimle ben 9 kişi, 2 odalı bir evde 7 yıl yaşadım. Müslüm’ü izlerken nasıl yaşadığımı, yoksulluğu gördüm. İlçe başkanı olsan ne olu? Belediye başkanı olsan ne olaca? Bütün İzmir senin olsa ne olacak. Gideceğin yer Doğançay Mezarlığı. İnsanı insan yapan değerler vardır. Sen sevgini göstereceksin, güvenin sadakatin tartışıldığı zaman, haksız yere eleştirildiğinde insanın güvenci de inancı da bitiyor. Egonu, kibirini bir tarafa bırakacaksın arkadaş. Hala Onur Mahallesi’nde oturuyorum. Eski Cemalettin Alper neyse oyum. Oğlum özel sektörde çalışıyor, belediyede de değil. Hodri meydan diyorum.

BEN ORANIN KOMUTANI DEĞİLİM, KİMSE DE BENİM İŞÇİM DEĞİL

Seviyorum CHP’yi. Hizmet etmeyi seviyorum. Örgütümle beraber hizmet etmeyi sürdüreceğim. Yeni ilçe binasını aldık. Karşısındakini de alacağız. Bayraklı’yı beraber yönetecek, beraber büyüteceğiz. Bizim de yanlışlarımız, eksiklerimiz vardır. Kendimizi bir noktada görüyorsak eleştireceğiz. İyi niyetli iseniz ilçenin kapısı 24 saat açık. Her insan bir değerdir. Bern oranın komutanı değilim. Kimse de benim işçim değil.

HİÇBİR ADAY BİR ADIM ÖNDE DEĞİL

Bizim kafamızda bir aday yok. 18 aday da birbirinden değerli ve kıymetli. Hiçbir aday adayı arkadaşım partiyi zor durumda bırakmadı, güzel bir çalışma yapıyorlar. Kimse diğerinden bir adım önde değil. Kimi atarsa yan yana kol kola Bayraklı’nın bütün sokaklarında beraber çalışacağız. Sandık görevlilerimiz de seçim ofisimiz de hazır. Yüzde 50 oyla Bayraklı yine CHP’nin olacak.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.