Dolar 32,2104
%-0.16
Euro 35,0890
%0.31
Altın 2.471,000
%1.01
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Baytekin Yörüklerle buluştu: Torbalı'nın 60 yılını planlıyoruz

CHP'li Baytekin Yörüklerle buluştu: Torbalı'nın 60 yılını planlıyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı Belediye Başkan Aday Adayı Yıldırım Baytekin, Torbalı’daki Yörük köyü olan Ahmetli Mahallesi’ni ziyaret etti. Muhtar Musa Çoban ve köylülerle birlikte kahvaltı yapıp, sohbet eden Baytekin, hem vatandaşların taleplerini dinledi, hem de çalışmaları hakkında bilgi verip 31 Mart’taki yerel seçimler için destek istedi. CHP'li Baytekin Yörüklerle buluştu

  • Ege Postası
  • 10.12.2018 - 14:28

Baytekin’i köy ziyaretlerinde coşkulu bir kalabalık karşıladı. Yıldırım Baytekin, “Bu görevin ağırlığının, sorumluluğunun farkındayız, layıkıyla yerine getireceğimize inanıyoruz. Bu tecrübe ve donanıma sahip olduğumuza inanıyoruz. Bu inançla karşınıza çıktık. 31 Mart’ta sizlerin desteği ile bunu hep beraber başaracağız. Yaşadığınız sıkıntıları çok iyi biliyorum. Bizim öncelikli projelerimiz sizlerin istekleridir, talepleridir, bizlerden beklentilerinizdir. Torbalı’nın gelecek 50 yılını, 60 yılını düşünerek hazırladığımız projelerin yanında sizlerden gelecek talepleri hizmete dönüştürmek bizim hizmet aşkımızdır” dedi.

Yörüklere ayrı bir önem verdiğini ifade eden Yıldırım Baytekin, “Bu kültürde sevgi var, hoşgörü var. Bu nedenle Yörük kültürü topluma anlatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gereken bir kültürdür. Torbalı’da bu kültürü yeniden canlandırmak, yaşatmak ve sürdürülebilir kılmak isteyenlere tam destek veriyoruz. Çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren tüm vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜM STK’LARIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIMDAN HİÇ KUŞKUNUZ OLMASIN

Ziyaret esnasında Yörük ve efe kültürü hakkında Ahmetli halkından bilgiler alan Yıldırım Baytekin, yörüklük ve efeliğin milli kültürümüzün en önemli yapı taşlarından biri olduğunu işaret etti, şunları söyledi:

“Yörükler bu ülkenin en mütevazı halkıdırlar. Çalışkan, kalender insanlardır. Hak adalet gibi rahmani kavramları aktarmak ve yaşatmak adına Yörük ve efe kültürüyle özdeş kültürel kodlara sahip bir başkan aday adayı olarak, sizin derneğinizin ve tüm STK’ların her zaman yanında olacağımdan hiç kuşkunuz olmasın. Milli ve manevi değerlerimizi korumak ve yaşatmak gelecek kuşaklara aktarmak her türlü ideolojinin ve kaygının üzerinde algılanmalıdır. Çünkü kültür bizi içeride birleştirici, dışarıda ayrıştırıcı temel harçtır. Bizi var eden temel dinamikler geniş kültür hazinemiz içerisinde yüzyıllar boyu bu coğrafyada yaşam sürdürmemizi sağlamıştır. Gelecek kuşaklar da bu kültürel değerlerle yoğurula yoğurula yetiştirildiği takdirde bin yıllar boyu böyle sürüp gidecektir” dedi."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.