Dolar 32,2004
%-0.19
Euro 35,0715
%0.26
Altın 2.473,600
%1.12
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP aday adayı Nursoy'dan yeni nesil belediyecilik vaadi

CHP aday adayı Nursoy'dan yeni nesil belediyecilik vaadi

Radyo Egepostası ve TV 35’in ortak yayınına katılarak, Refik Pak’ın sorularını yanıtlayan CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Abdurrahim Nursoy, aday olarak gösterilmesi durumunda hayata geçireceği projelerinin ana başlıklarını anlattı. Nursoy, kadın-çocuk-yaşlı-engelli öncelikli yeni nesil belediyecilik anlayışını hayata geçirmek için elinden geleni yapacağını belirtti. CHP Gaziemir Aday Adayı Nursoy projelerini anlattı

  • Ege Postası
  • 10.12.2018 - 11:46

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Abdurrahim Nursoy, Gaziemir’e yeni nesil belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istediğini söyledi. Nursoy, “Kentte yaşayan toplumu kültürel, sosyal, ekonomik olarak dönüştürebilirsek kentler o zaman sağlıklı bir şekilde gelişir ve dönüşür. Yeni nesil belediyecilik dediğimiz yönetim anlayışını hayata geçireceğiz” dedi.

AKÇAY TRAFİĞİ, KAPALI PAZAR YERİ VE OTOPARK SIKINTISI VAR

Mevcut başkanın güzel hizmetleri olduğunu ancak Gaziemir’de ciddi sıkıntılar da bulunduğunu kaydeden CHP Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı Abdurrahim Nursoy, Akçay bölgesi trafiği ve kapalı Pazar yeri ve otopark eksikliğinin ciddi sıkıntı yarattığını dile getirdi.

OTOBANA BAĞLANTI YOLU İLE TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALTILABİLİR

Nursoy, “Akçay bölgesi trafiği ise Gaziemir’in en büyük sorunu bana göre. Özellikle hafta sonları Optimumun ordan geçme süresi bir buçuk saati buluyor. Akçay dolu. Alternatif bir yol üretmemiz lazım. Otobana bağlantı yolu ile sıkıntı hafifletilebilir” diye konuştu.

BEN DE 2B MAĞDURUYUM VE…

Sarnıç’taki 2B arazileriyle ilgili sorunun her yerel seçim öncesi iktidar tarafından seçim malzemesi yapıldığını ve hala çözülmediğini kaydeden Abdurrahim Nursoy, kendisinin De Sarnıç’ta yaşadığını ve 2B mağduru olduğunu söyledi. Nursoy, “Ben de Sarnıç’ta yaşıyorum. Ben de 2B mağduruyum. Piyasa rayiç bedeli üzerinden satış yapılacak deniyor. Bugünkü rayiç bedelleri çok yüksek. Bu yerler zaten belli paralar karşılığında 35 yıl önce alınmış. O günkü rayiç ile bugünkü rayiç aynı değil. Uygun bedeller belirlenmeli” ifadelerini kullandı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

BALGÖÇ GENEL BAŞKANLIĞI YÜRÜTÜYORUM

İzmir Gaziemir’de kendi şirketimi kurdum, gıda ve perakende sektöründe faaliyet gösteriyoruz. 22 yıldır Sarnıç’ta hizmet veriyoruz. 2017 yılında Balgöç genel kurulunda Ayşe Kayapınar başkanımız seçilmişti. Sonraki süreçte tayini çıkınca yönetim kurulu kararıyla Balgöç genel başkanı olarak seçildim. O günden bugüne genel başkanlık görevini yürütüyorum. Balgöç kamu yararına çalışan bir dernek.

GENEL MERKEZİMİZ TAKDİR BUYURURSA GAZİEMİR’E HİZMET ETMEK İSTİYORUM

2009 yılında CHP’de aktif siyaset yapmaya başladım. Gaziemir Belediye Meclis Üyesi seçildim. Artık belediye başkanı olarak Gaziemir’imize hizmet etmek için göreve talip olduk. Genel merkezimiz takdir buyurursa hizmet etmeye çalışacağız.

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Aday adaylığı sürecinde fiziki projelerimizi açıklamayacağım. Bir yönetme modelini Gaziemir’e getirmek istiyorum. O kentte yaşayan toplumu kültürel, sosyal, ekonomik olarak dönüştürebilirsek kentler o zaman sağlıklı bir şekilde gelişir ve dönüşür. Yeni nesil belediyecilik dediğimiz yönetim anlayışını hayata geçireceğiz. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için kadın kooperatifleri kuracağız. 0-6 yaş kreş, 7-14 yaş çocuk kulüplerini, engelli-down sendromlu çocuklar için merkezler kuracağız.

TOPLUMA, İNSANAN DOKUNAN YÖNETİM ANLAYIŞI SERGİLEYECEĞİZ

Gaziemir’de çok sayıda kafe ve restaurantımız var. Kadınlarımızın ürettiklerini onların almasını sağlayabiliriz. Esnafa da katkı olmuş olur. Asli belediyecilik hizmetlerini zaten yapacağız. Topluma, insana dokunan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz.

KAPALI PAZAR YERİ VE AKÇAY CADDESİ TRAFİK SIKINTISI CİDDİ SORUN

Mevcut başkanımızın da ilçemize kattığı güzel proje ve hizmetler var. Daha büyük bir kültür merkezine ilçemizin ihtiyacı var. Bunun yeri de var. 16 mahallenin çoğunda kapalı Pazar yeri hala yok. Bu bana göre ciddi bir eksiklik. Akçay bölgesi trafiği ise Gaziemir’in en büyük sorunu bana göre. Özellikle hafta sonları Optimumun ordan geçme süresi bir buçuk saati buluyor. Akçay dolu. Alternatif bir yol üretmemiz lazım. Otobana bağlantı yolu ile sıkıntı hafifletilebilir. Bizler bunu projelendirip yoğunluğu azaltmak için bakanlık nezdinde girişim yapmamız lazım. Akçay caddesi trafiği kanayan yara.

2B SORUNU HER SEÇİM DÖNEMİNDE MALZEME YAPILIYOR

Gaziemir’de ciddi otopark sıkıntısı da var. Neredeyse hiç otopark yok. Yer altı ve yer üstü otoparklar yapacağız. Sarnıç bölgesinin 2B sıkıntısı sürüyor. 2B sıkıntısı çözülmüş değil. Merkezde böyle bir sorun yok. 2560 parsel tescillenmemiş durumda. Askıda kalmış bir süreç yaşanıyor. 15 gün önce Sarnıç’ta sivil inisiyatif yaratarak, devletten çözüm odaklı görüş beklediler. Hükümet her seçim öncesi 2B’yi bir seçim malzemesi haline getiriyor. Binali Yıldırım en son seçimlerde, Nisan-Mayıs ayında size tapularınızı dağıtacağız dediler. Ancak tapu sorunu yine hortladı ve önümüzde. Samimi değiller. Yine seçim süreci geldi, yine vaatlerde bulunacaklar.

BEN DE 2B MAĞDURUYUM

Ben de Sarnıç’ta yaşıyorum. Ben de 2B mağduruyum. Piyasa rayiç bedeli üzerinden satış yapılacak deniyor. Bugünkü rayiç bedelleri çok yüksek. Bu yerler zaten belli paralar karşılığında 35 yıl önce alınmış. O günkü rayiç ile bugünkü rayiç aynı değil. Aday gösterilir ve belediye başkanı olursak bütçemizi en iyi şekilde kullanacağız ve tüm bu sorunları çözmeye çalışacağız.

YÜKSEK BİR OY FARKIYLA SEÇİMİ ALIRIZ

Partimizin ilçemizdeki şansı yüksek. Seçimi rahatlıkla alacağız. Aday ben olsam da olmasam da kazanacağız. Gaziemir’de CHP kültürü oluştu. Biz aday olursak yüksek bir oy farkıyla seçimi alırız. İnsanlardaki karşılığımız yüksek, iddialıyım. Gaziemir’de centilmence, sıkıntı olmadan diğer aday adayı arkadaşlarımızla güzel bir seçim süreci geçireceğimize inanıyorum.

GÖÇMENLERE YÖNELİK FAALİYETLERİ ARTTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ

Dernek olarak Bulgaristan’a kültürel geziler yapıyoruz. Belediyemiz de yapıyor. Bulgaristan’ın kuzey ve güneyinden kardeş belediyelerimiz var. Sayın başkanımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyük göç anıtını yaptı Sarnıç’a. Tüm anma etkinliklerimizi o anıtın önünde yapıyoruz. Başkanımızın yaptığı faaliyetleri arttırarak sürdüreceğiz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.