Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hasan Karabağ'la dobra dobra

Hasan Karabağ'la dobra dobra

AK Parti’den Bayraklı Belediye Meclis üyeliğine aday adayı olan Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hasan Karabağ, yerel seçim sürecine dair önemli değerlendirmelerde bulunarak “Bayraklı’da kavga etmeye değil, hizmet etmeye geliyoruz” dedi ve iddialı konuştu

  • Ege Postası
  • 02.01.2014 - 17:06
ERMAN ŞENTÜRK/ HABER SERVİSİ- Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir için büyük bir şans olduğunu niteleyen Karabağ, İzmir’de belediye başkanlığının 11 yıllık bakanlık geçmişi olan Yıldırım’a “oyuncak gibi” geleceğini vurgulayarak Yıldırm’ın ekibinde çalışmaktan gurur duyacağını da kaydetti. Ülke genelinde deprem etkisi yaratan 17 Aralık operasyonları ile hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın belli çevreler tarafından bilinçli şekilde yıpratılmaya çalışıldığını da söyleyen Karabağ, 30 Mart’taki seçimler sonrasında oyunun bozulacağını dile getirdi ve AK Parti’nin seçim hedefi konusunda net konuştu; “Abartmıyorum, en az yüzde 50 oy alırız. Hedefimiz bu.”

“BİZ SADECE HEMŞERİ DERNEĞİ DEĞİLİZ”

2005 yılında Karşıyaka Ağrılılar Derneği Başkanlığı yapan Hasan Karabağ, 2008 yılından bu yana da federasyon çatısı altında toplam 27 dernek ile birlikte çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek şu bilgileri verdi; “İzmir’de 100 bin, Ege Bölgesi’nde de 300 bine yakın hemşerimize sesleniyoruz. Bizim federasyon olarak asıl hedefimiz ağrılıklı çalışmalarımız eğitim üzerine devam ediyor. Biz sadece bir hemşeri derneği olarak değil, bir sivil toplum örgütü olarak faaliyet gösteriyoruz. Hayata geçirdiğimiz çok önemli sosyal sorumluluk projelerimiz de var. İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimize burs veriyoruz. Düzenlediğimiz yemek, piknik ve benzeri organizasyonlar ile yardımlaşma ve dayanışma ruhunu hayata geçiriyoruz. İzmir’de güzel ilimiz Ağrı’nın kültürünü hem İzmirlilere tanıtıyoruz, hem de hemşerilerimiz ile birlikte güneşin ilk doğduğu kentimizin geleneklerini burada yaşatıyoruz.”

“SİYASETİ ŞEKİLLENDİRECEĞİZ”
Dernek çalışmaları içerisinde siyaset olmadığının altını çizen Karabağ, siyasete yön vermek zorunda olduklarını belirterek, “Tabii ki bizim kendi siyasi partimiz olmaz, ancak İzmir’deki siyasete de zaman zaman yön vermek istiyoruz. Elbette derneğin siyaset yapması doğru olmaz ama, bizim hemşerilerimiz de siyaset ile doğrudan bağlantı içerisinde. Üyelerimiz arasında farklı partilerde siyaset yapan isimler var. Hangi parti bize ne kadar yakın mesafede ise, biz de onlara o yakınlıkla duruyoruz. Biz tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Yerel ve genel siyaset biraz daha farklı. İzmir’de Ağrı’dan gelen var, Mardin’den gelen var, Trabzon’dan gelen var, ülkenin her yerinden gelen vatandaşlar var. Dolayısı ile biz de bugün İzmirliyiz. İzmir’in daha iyi hizmet alabilmesi için, İzmir için proje üreten, İzmir için hizmet üreten ve gerçekten hizmet yapan adayları desteklememiz lazım. Parti bizi ilgilendirmez. Kim hizmet yapıyorsa, bizim ona bakmamız lazım. Geçmişte de bu konularda bizim etkin rolümüz oldu. Bizim ortak bir görüşümüz var. İzmir’e kim hizmet ediyorsa, ona katkı sağlayacağız, yanında olacağız. Hizmet etmek yerine laf kalabalığı yapanın da karşısında olacağız” dedi.

İZMİR’İN “HİZMET KARNESİ”

Sivil toplum örgütü olarak hizmet odaklı değerlendirmeler yaptıklarını da kaydeden Karabağ, “İzmir’in 30 ilçesinde ve Büyükşehir Belediyesi’nde mevcut belediye başkanları için bazı veriler topladık. Bir çok ilçede vatandaşlarımız ile görüşüyoruz, onların fikirlerini dinliyoruz. Taziyeden cenazeye, doğumdan düğüne kadar birçok hemşerimiz ile görüşüyoruz, onarla destek oluyoruz, dolayısı ile halkın ne düşündüğünü biliyoruz. Bu vesile ile belediyelerin hizmetini de görüyoruz. Nasıl bir öğrenci okula gidiyor ve karne zamanı notlarını alıyorsa, biz de sivil toplum örgütü olarak yeri ve zamanı geldiğinde bu değerlendirmelerimizi halkımız ile paylaşacağız. İyi hizmet eden belediye başkanına iyi not vereceğiz. Kötü hizmet eden belediye başkanımıza da kötü not vereceğiz. Tıpkı anketler gibi değerlendirme sunacağız. Yani bir hizmet karnemiz olacak. Bazı belediyelerde hizmetleri çok güzel, çalışan belediye başkanları varken, diğer yanda hiç hizmet üretilmemiş ve durumu kötü belediye başkanları var. çalışanın her zaman destekçisi olacağız, çalışmayanın da karşısında olacağız. Halkımıza anlatacağız, gerekirse basında, gerekirse meydanlarda fikirlerimizi paylaşacağız” diye konuştu.



“KENTE GELEN YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM”
2003’den beri AK Parti’de siyaset yaptığını hatırlatarak sözlerine devam eden Hasan Karabağ, parti teşkilatın birçok kademesinde önemli görevler yaptığını belirterek, “Hizmet etmenin makamı, mevkisi olmaz. Ben göreve talip oldum. Koltuk fark etmez. Belediye başkanlığı, ya da belediye meclis üyeliği bana göre aynıdır. Önemli olan halka hizmet etmektir. 37 yıldır Bayraklı’da oturuyorum. Bayraklı’nın çektiği sıkıntıları birebir biliyorum. Burada yaşıyorum, halkın yerel seçimlerde projesi ile, dürüstlüğü ile sahaya inen adayların arkasında olacağını da biliyorum. Ve bu yüzden de Bayraklı’ya hizmet etmek istiyorum. Hedefim sadece Bayraklı belediye meclisinde görev yapmak değil, Binali Yıldırım ile birlikte Büyükşehir Belediye meclisinde kentin sıkıntılarını çözmeye de talibim. İzmir’de belediyelerin genelinde bir sıkıntı var. İş dünyasının önü açılmıyor. Haliyle yatırımcı da kente gelmek istemiyor. Yeni kent merkezi planları da buna örnektir. Yatırımcı belediyeye projesini sunuyor. Yaşanan yoğunluk nedeni ile o projeler onaylanamıyor. İmar planı ile ilgili sıkıntılar var. Seri bir şekilde dönüş yapılmıyor yatırımcıya. Ama kimi firmalar bir haftada ruhsat alabiliyor. Demek ki onun belediyede dayısı varmış diyoruz. İzmir süratle yatırımcının önünü açmalıdır” dedi.

“BAYRAKLI’DA YÜZDE 50’Yİ GEÇECEĞİZ”
Bayraklı belediye meclis üyeliğine aday adayı olan Karabağ, yerel seçim sonrası Bayraklı tablosuna dair önemli açıklamalarda bulunarak, “Bir kere Bayraklı siyasetine değinemeden önce yerel ve genel siyaseti ayrı ayrı incelemek lazım. Genelde daha çok Başbakan ve ekibine bağlı bir siyaset yapılıyor. Parti üzeri bir siyaset söz konusu. Yerel siyasette ise belediye başkanından çok kimin aday olacağı daha önemli. Bir çok insan oy verirken, kişinin partisine bakmaz. Hizmetine bakar. Kişinin sivil toplum üzerindeki etkisi, halkla ilişkileri, esnafla ilgisi, hizmet potansiyeli gibi faktörleri değerlendirir. Bayraklı yeni bir belediye ve hizmetlerine baktığınız zaman ben çok da iyi bir hizmet üretildiğini düşünmüyorum. Belediyecilik anlayışı sadece sokak temizlemek ve çöpleri toparlamak değil. Belediyecilik her alanda çalışmaktır. Asfalt dökmek ya da kaldırım yapmak ile belediyecilik olmaz. İzmir’in geneli de böyle. Bir yağmur yağdı, İzmir’de neler olduğunu hep birlikte gördük. İtfaiye istasyonu bile tamamen sular altında kaldı. Bu sıkıntıları aşmamız lazım. Bu sebepten dolayı Bayraklı’nın bu dönemde AK Parti’ye döneceğini ve AK Parti’nin belediyecilik anlayışı ile daha güzel hizmetler göreceğini düşünüyorum. Eksiklerin tespitine de ilerleyen günlerde tamamlayarak sahaya ineceğiz. AK Parti ile Bayraklı’ya çok iyi hizmetler getireceğiz. Abartı olmasın ama, yüzde 50’nin üzerinde oy alacağız. Hedefimiz bu. Anketler de bunu doğruluyor. Teşkilatımızın çalışmaları devam ediyor. Aday netleşirse, ekip netleşirse bu oran daha da yükselecektir” ifadelerini kullandı.

“KAVGA ETMEYE DEĞİL, HİZMET ETMEYE GELDİK”
Bayraklı’da rakipleri Cumhuriyet Halk Partisi’ne de mesaj gönderen Hasan Karabağ, “Biz projelerimiz ile hizmetlerimiz ile halkın karşısına çıkacağız. Biz rakibimiz CHP ile kavgaya gelmedik. Hizmet etmeye geldik. Sahaya böyle ineceğiz. Rakibimizin yaptıkları hizmetler ve çalışmalar belli. Bunları halkımız da biliyor. Bunları insanlara anlatacağız. Rakibimize en az 8-10 puan fark atacağız. Halka vereceğimiz mesaj da bu olacaktır” dedi.

“BİNALİ YILDIRIM İZMİR İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSTIR”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kabine revizyonu sonrasında 11 yıldır devam ettiği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşeme Bakanlığı görevinden ayrılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın seçildiği takdirde kente çok büyü katkı sağlayacağını da vurgulayan Karabağ, “Binali Yıldırım’ın İzmir’e gelmesi ile birlikte, ona olan desteğimiz de artacak. Bugüne dek 11 yıldır sadece İzmir’e değil, tüm Türkiye’ye büyük katkıları olmuştur. Bakanlığı döneminde gerçekleştirdiği hizmetler herkesçe bilinmektedir. Bizlere her yönü ile büyük katkı sunan çok başarılı bir bakandı. İzmir, Binali Bey’e oyuncak gibi gelir. İzmir hizmeti Binali Yıldırım ile görecektir. İzmir bu anlamda çok şanslı bir konumda. Biz de Binali Bey’deki bu başarıyı gördüğümüzden onun yanında yer almak istedik ve göreve talip olduk. Biz de şimdiden sonraki süreçte onunla birlikte hareket etmek istiyoruz. Bayraklı’da ve İzmir’de Binali Bey ile birlikte yürüyeceğiz. Binali Bey çok fanatik siyaset yapmaz. O bir hizmet insanı, proje insanıdır. O konuştuğu zaman projeleri ile konuşur. İzmir’de konuştuğu zaman da hizmetlerini anlatacaktır ve kente sunacağı büyük farkı anlatacaktır. İzmir’in önü açılacak, İzmirli hizmet görecek. Süreç içerisinde tüm İzmir bunu görecek” dedi.

“OPERASYONLAR ÜZERİNDEN RANT SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORLAR”
AK Partili Karabağ, gündeme bomba gibi düşen 17 Aralık operasyonu ve aralarından 4 bakanın da yer aldığı yolsuzluk iddialarına da tepki göstererek, “Türkiye’de gündem çok hızlı değişiyor. Dün ülkede çok farklı siyasi bir arena varken, bugün her şey bir anda değişti. Bu son olaylar Türkiye’nin istikrarını bozan gruplar, ülkeler, bazı güçler ve kimseler ile rant çevreleri tarafından yönlendirilen olaylardır. Amaçları da, AK Parti’yi ve Başbakan’ı yıpratmaktır. Operasyonların asıl amacı, ülkedeki barış ve kardeşliğe gölge düşürmektir. Ülkede kaos yaratılsın, faizler yükselsin, istikrar bozulsun, faiz lobisi buradan nemalansın. Türkiye ekonomisi darbe görüsün. Dış ülkeler bundan nemalansın. AK Parti yok olsun, yeni partiler gelsin. Siyasi karmaşa başlasın. Tekrar savaş başlasın, memleketlere cenazeler gelsin. Ve tüm bunların üzerinden rant sağlansın isteniyor. Oysa, Türkiye’de şu an bir istikrar ve başarılı bir hükümet var. Türkiye’de iş var, aş var, üst düzey ekonomi ortamı hakim. Bunu çekemeyen gruplar başarıya gidemeyeceklerdir. Tüm sivil toplum örgütlerinin hükümeti ve mevcut yönetimi sahiplenmesi gerekiyor. Ülkenin birlik beraberliği çok önemli. Barış sürecinin mutlak suretle korunması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“OPERASYONLAR ÇÖZÜM SÜRECİNİ DE SEKTEYE UĞRATTI”

17 Aralık operasyonları nedeni ile çözüm sürecinin de sekteye uğratıldığını belirten Karabağ, şöyle konuştu; “Bu sürecin daha hızlı devam etmesi lazım. Daha emin adımlarla devam etmesi lazım. Bu sürecin kesin olarak hedefe ulaşması lazım. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte, operasyonların yarattığı kaoslar bu barış sürecini yavaşlattı ama barış sürecinin durmaması gerekiyor. Türkiye birlik ve beraberliğe ihtiyacı olan bir ülke. Ne olursa olsun bu kardeşlik sürecinin süratli bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Bu konuda sonuna kadar da katkı sunmaya hazırız. Biz açılım ile ilgi defalarca görüşlerimizi bildirdik. Barış süreci sadece Kürtlerin problemi değil. Bunun tekrar çıkara, ranta dönüşmemesi için tüm detayları ile masaya yatırılıp çözüme kavuşmasını istiyoruz. Burada sadece bir partinin yapacağı girişimler ile değil, meclisin dışındaki siyasi partilerin de desteğiyle, birlikte hareket ederek çözmek ve onların da katkı sunmasını istiyoruz.”



“YASA VARSA, HERKES İÇİN VAR”
Karabağ, halen hapiste tutuklu durumda bulunan 5 BDP’li vekil için de şu mesajı verdi; “Yasaların kanunların, herkes için eşit uygulanması lazım. Yasalar eğer bir kişi için uygulanıyorsa, eğer Mustafa Balbay özgür kalıyorsa bu kanunlar herkes için uygulanmalıdır. Hapiste olan tüm milletvekillerinin salınmasını istiyoruz. Eğer bir yasa varsa, bu herkes için vardır. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk tüm insanlar için olmalıdır.”

HEM KENTSEL, HEM DE SOSYAL DÖNÜŞÜM

Bayraklı’da büyük sıkıntılar olduğunu da belirten Karabağ, Bayraklı halkının kentsel dönüşüm ile yüzünün gülmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu; “Rantsal dönüşüm ile değil, hızlı bir kentsel dönüşüm ile insanları mağdur etmeden çalışma yapılması gerekiyor. Bayraklı’daki çürük yapıların bir an önce yok edilmesi lazım. Bayraklı’da hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılaşma, yenileme süreci yapılmalı. Burada asıl görev belediyelerindir. Belediyeyi aşan konularda da merkezi hükümetin katkı sunması lazım. Aksi takdirde süreç tıkanır. Mevcut duruma baktığımızda otoparklarımız yok. Gençlerimizin spor alanları, kültür merkezleri, parkları, oyun alanları yok. O yüzden, dönüşüm sosyal donatı alanları ile birlikte yapılmalı. Özellikle otopark konusu kentte çok önemli bir sıkıntı, bunun kesin şekilde çözülmesi gerekli. Bunlar hep imar çalışmaları ile mümkün olabilir. Kent trafiği konusunda çalışmalar arttırılmalı. Bu konu Büyükşehir Belediyesi’nin görevi. İzmir’de bugün trafik bu haldeyse, bundan on yıl sonrasını düşünemiyorum. Yeni yapılan çevre yolu bile tıkanmaya başladı. Demek ki, bundan on yıl sonra bu yol da bize yetmeyecek. Biz tespitlerimizi yaptık, çözüm konusunda da görev almak ve bu kenti rahatlatmak istiyoruz.”

BANA “BELEDİYE BAŞKANI OLDUN, BİZİ UNUTTUN” DİYORLAR

Sözlerinin sonunda Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile olan isim benzerliği nedeni ile başına gelen ilginç olayları anlatan Karabağ, “Geçen dönem kendisinden büyük bir oy desteği aldı. Kendisi yakın bir dostumdur ve önümüzdeki seçimlerde başarı dileklerimi iletiyorum. Seçimlerden sonra gelip beni tebrik etmek isteyenler oldu. Hatta, “Biz sana ulaşamıyoruz, ne zaman bize randevu vereceksiniz'” diyenler, “Tabii, şimdi belediye başkanı oldun, artık bizi tanımazsın” diyenler de oldu” sözleri ile komik anılarını özetledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.