Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HKP'nin İzmir adayı hakim önünde

HKP'nin İzmir adayı hakim önünde

Halkın Kurtuluşu Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı olan Av. Tacettin Çolak, Ermenek maden kazasından sonra yaptığı bir basın açıklamasında Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e hakaret ettiği gerekçesi mahkeme önüne çıktı.

  • Ege Postası
  • 27.05.2015 - 16:52
İzmir Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Av. Tacettin Çolak, sayıda avukatı ve izleyiciler katıldı. Çolak savunmasında; siyaset yaptığını, HKP milletvekili adayı olduğunu, olay tarihinde de İzmir İl Başkanı olduğunu, kendisinin de işçilikten geldiğini, Soma'da ve Ermenek'te göz göre göre yaşanan iş cinayetlerinde yüzlerce işçinin katledilmesine seyirci kalamayacağını bu nedenle; katliamdan sorumlulukları bulunan siyasileri eleştirdiğini söyledi. Çolak, bu nedenle işçilerin yaşadıkları karşısında kendisine verilecek cezanın bir öneminin bulunmadığını belirtti. 

Ardından Avukat Pınar Akbina; dünyanın en büyük maden iş kazalarından biri olan Soma'daki maden faciasında tüm ülkenin yasa büründüğü sırada Ermenek'te yeni bir maden cinayetinin tüm toplumda uyandırdığı elem ve ızdırap düşünüldüğünde bu konudaki eleştirilerin sertleşmesinin de kaçınılmaz olduğunu belirtti. Akbina, "Bu davada asıl yargılanması gerekenler, işçisine, emekçisine sahip çıkanlar değil, bu iş cinayetlerinin meydana gelmesine neden olanlar, 'kapatmaya kalktığınızda 50 kişi araya giriyor' diyenlerdir" dedi. 

Davaya Çalışma Bakanı Faruk Çelik vekili aracılığıyla müşteki sıfatı ile katılma talebinde bulundu. Katılma talebi bir sonraki celse değerlendirilmek üzere duruşma ertelendi. 

Duruşmadan sonra adliye çıkışında HKP üyeleri “Davalar Bizi Yıldıramaz! Halkın İktidarında Soma-Ermenek Cinayetlerinin Hesabı Sorulacak" pankartı açtı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.