Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir'den miting daveti!

HDP İzmir'den miting daveti!

HDP İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan Barış Blok'u tarafından meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, HDP ve CHP İzmir milletvekillerinin katılımıyla yapılacak olan 1 Eylül Barış Mitingi için tüm İzmirlileri Gündoğdu Meydanı'na davet etti. İl Başkanı Uğur, Barış Mitingine HDP ve CHP İzmir milletvekilllerinin yanı sıra, bir şehit ailesi bir gerilla ailesi katılarak barış çağrısını izmirlilere ileteceğini söyledi. HDP İzmir İl Eş Başkanlarından

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 13:57
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - HDP İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur ve Dilek Aykan partisinin il binasında 1 Eylül mitingi ve son siyasal sürece yönelik basın toplantısı düzenledi. Yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katıldığı toplantıda, Uğur ve Aykan tüm İzmirlileri 1 Eylül Salı günü saat 17:00'da Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitinge davet etti. Uğur, seçim stratejisinde herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtirken, İzmir'de 4 vekil hedefi olduğunu açıkladı. 

"AKP 12 YILDAN BERİ SOMUT ADIM ATMADI"
Toplantıda konuşan Başkan Uğur, 7 Haziran sonuçlarının AK Parti tarafından hazmedilemediğini söyledi. Uğur, "Türkiye bu yolu uzun yıllar yürüdü ve ağır bedeller ödedi. Türkiye 7 Haziran seçimlerinin bedelini bir kez daha ödemek üzere yeni bir çatışma ortamına girmiştir. 7 Haziran'dan sonra ne oldu da çatışma ortamı tekrar başladı. Sadece ateşkesin başladığı günlerden sonra ağır kayıpların olduğu günlere girilmiştir. 7 Haziran sonuçları AKP tarafından hazmedilememiştir. AKP 12 yıldan beri toplumda huzur, inanç özgürlük ve Kürt sorunun çözümü konusunda somut adım atmamıştır" diye konuştu. 


"TÜRKİYE ESKİ DELİ GÖMLEĞİNİ GİYMEYECEKTİR"
Gezi'den sonra Türkiye eski deli gömleğini giymeyecektir. AKP bugün itibariyle bu ilerleyişin en önemli engelleyicisi haline gelmiştir. Bize düşen AKP'nin bizi sokmaya çalıştığı savaş haline son vermektir. Bu miting son derece önemlidir. Yeniden bir arada yaşama kardeşçe yaşama ve eşitlik için bütün İzmirlileri Salı günü 17:00'da Gündoğdu'da yapılacak mitinge davet ediyoruz. Bütün İzmirli yurttaşlarının polis, asker, gerilla ve şehit ailelerinin katılacağı bir miting olması için bütün İzmirlileri davet ediyorum.

AYKAN: İZMİRLİLERİ SESİMİZE SES OLMAK İÇİN DAVET EDİYORUZ 
HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan, 1 Eylül'de İzmir'de barış sesinin yükseleceğini belirterek, tüm İzmirlilere seslendi. Aykan şunları söyledi: "2013 Newroz'unda Öcalan'ın açıklamaları ile bir çatışmasızlık ortamı başladı. Süreç içerisinde bu çatışmasızlıkla beraber görüşmeler devam etti. HDP'ye verilen her bir oy Türkiye'de barış iradesini temsil eden oylardır. 2013'de barış çağrısı ve Dolbahçe Mütakabatı Cumhurbaşkanı tarafından inkar edildi. 7 Haziran'da HDP'nin kazandığı zaferle bilikte ülke yeniden çatışma ortamına girdi. Bütün alanlarda olduğu gibi 1 Eylül'de İzmir'de barış sesini yükselteceğiz. 1 Eylül ve bundan sonra devam edecek programların çatışma sürecini durduracak eylemsellikler olduğunu düşünüyoruz. 7 Haziran'da iki milletvekiliyle İzmir bir duyarlılık ortaya koydu. Tüm duyarlı halkımızı İzmir'deki mitinge davet ediyoruz. Bize oy veren, vermeyen herkesi barış sürecinde ses olmasıyla sesimize ses olmak için davet ediyoruz." 

UĞUR: ERDOĞAN NE KADAR KONUŞURSA, HDP'YE O KADAR OY GELECEK  
Uğur'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Barış Blok'u tarafından gönderilen 1 Eylül davetine yanıt gelip gelmediğinin sorulmasını üzerine, "Resmi olarak biz değil Barış Blok'u davet etti. Resmi yanıt gelmedi. HDP ve CHP'li İzmir milletvekilleri, sanatçılar katılacak. Bunun yanı sıra bir şehit ve bir gerilla annesi barış çağrısını izmirlilere iletecek. Müslüm Doğan,  Biz önceki seçimlerde de hep söyledik. HDP'nin potansiyelini gösteremediği oldu. Daha önce 7 Haziran'da alacağımız sonuçlarla ilgili yakın şeyler söylemiştim. 4 milletvekili çıkarmayı bekliyoruz. Hala bizim doyum noktasına ulaşmış bir seçmen kitlesi değildir. Tayyip Erdoğan ne kadar konuşursa HDP'ye o kadar oy gelecek" ifadelerini kullandı. 

"HDP'NİN HÜKÜMETTE BULUNMASI ÇOK ÖNEMLİ"
HDP'nin AKP ile koalisyon kurmazken geçici hükümete neden girdiği sorularını da yanıtlayan Uğur, "Bu Anayasal bir zorunluluk olarak kurulmuştur. Meydanı AKP'ye bırakmamak için son derece önemlidir. Onları hükümete sokmayız diyenler, görev yapma ızdırabı onlara ait. Kamu imkanlarının AKP tarafından peşkeş çekilmesini önlemek açısından HDP'nin hükümettte bulunması çok önemli. HDP ve CHP yükselen partilerdir" dedi. 

"DOĞAN MORAL SAĞLAYACAK"
HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın bakanlık teklifinin kabul etmesinin moral açısıdan çok katkı sağlayacağını ve seçim stratejisinde bir değişiklik olmayacağını söyleyen Uğur, "Zaman sınırı var. Hazine yardımından mahrumuz arkamızda sırtımızı yasladığımız emekçiler var. Bakan olmasından kaynaklı stratejik bir değişiklik olmayacak. Müslüm Doğan'ın moral katkısı çok olacak terörist göstermeleri karşısında  moral sağlayacak. Listemizde birinci sırada aynı olacak aday olanlara davetiye gönderdik yeni adaylık önerilerine açığız. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.