Dolar 32,3888
%0.09
Euro 34,7803
%-0.03
Altın 2.396,760
%0
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü örgütten görev talep etti!

Gümrükçü örgütten görev talep etti!

6 Temmuz’da olağanüstü kongrenin yapılacağı CHP Çiğli Örgütü’nde ilçe başkan adayları ortaya çıkmaya başladı. İlçede uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan Ali Rıza Koçer’in tam desteğini alan eski il yöneticisi Selim Utku Gümrükçü sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajla 5 madde üzerinden örgütten görev talep etti.

  • Ege Postası
  • 26.06.2014 - 18:55
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İlçe  yönetiminde yaşanan istifalar nedeniyle başkan ve yönetimin düştüğü CHP Çiğli Örgütü’nde 6 Temmuz’da delegeler sandık başına gidecek. Başkanlığı düşen Nihat Gültekin kongrede aday olmayacağını açıklarken, başkanlığa talip isimler bir bir ortaya çıkmaya başladı. Çiğli’de ilk aday Ege Postası aracılığıyla geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlığına talip olduğunu açıklayan Çiğli Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz olmuştu.

KOÇER TAM DESTEK
Hüseyin Çetin ve Mesut Turan’ın isimleri de başkan adaylığı için geçerken, kongre takviminin açıklanmasının ardından gözler ilçe siyasetinin ağır toplarından eski ilçe başkanı Ali Rıza Koçer’e çevrilmişti. İZELMAN’da Genel Müdür Yardımcılığı görevi yürüten Koçer adaylığa sıcak bakmazken, başkanlık için tam destek verdiği eski il yöneticisi Selim Utku Gümrükçü, kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada örgütten “görev” istedi.

ÖRGÜTTEN GÖREV TALEP ETTİ
Gümrükçü açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
18 yaşını doldurduğum 1998 yılından bugüne, bağımsızlık ve çağdaşlaşma mücadelesinin bir neferi olarak siyasetin içerisinde bulundum. Siyasi mücadelemizin onur madalyası olarak gördüğüm kumpaslardan yargılandım cezalar aldım.
CHP gençlik kollarında eğitim sekreteri olarak aldığım ilk görevden sonra, 19 yaşında Çiğli ilçe yönetim kurulu üyesi, 21 yaşında İzmir il yönetim kurulu üyesi oldum. Daha sonraki süreçte de CHP Çiğli örgütünü ilçe ve il yönetimlerinde temsil etme onurunu yaşadım.
 Bilindiği gibi bugün Çiğli ilçe örgütümüz olağanüstü kongre sürecine girmiş bulunmaktadır. Bu süreçte gerek yazılı ve görsel basında, gerekse de parti kamuoyunda, hali hazırda kongre sürecinde olan CHP Çiğli ilçe başkanlığı görevi için adım geçmektedir.
 Dün olduğu gibi bugünde örgütlü siyasete inanan bir insan olarak, şahsi tercihlerim doğrultusunda hiçbir göreve talip olmadım. Bugüne kadar herhangi bir seçimde ne milletvekilliğine, ne belediye başkanlığına ne de meclis üyeliğine aday olmadım. CHP örgütünün bana verdiği görevlerden kaçmadım, verilen görevleri yerine getirmekten de hep onur ve gurur duydum.
 Çiğli’deki kongre süreciyle ilgili olarak bazı değerlendirmelerimi bir örgüt emekçisi sorumluluğuyla sizlerle paylaşmak istiyorum:
 a.    Çiğli’deki bu kongre ile geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları geride bırakılarak, Çiğli’deki tüm paydaşların rızasıyla önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimlerini layıkıyla yönetecek genç, dinamik, herkesi kucaklayan bir ilçe başkanı ve yönetim kurulunu belirlenmesi sağlanmalıdır.
b.    Kongrenin yapacağı görevlendirme ve vereceği yetki ile bu iki önemli seçim sürecini yönetecek olan yönetim kurulunun oluşmasında birikim, dinamizm ve tecrübeyi bir araya getirecek bir anlayış hakim kılınmalıdır.
 c.    Parti hiyerarşisi dışında herhangi bir odak tarafından etki altına alınamayacak, yönlendirilemeyecek bir kurulun oluşması sağlanmalıdır.
 d.    Partinin kapılarını halka açacak, Çiğli’de bulunan tüm toplum kesimlerine ulaşabilecek, belediyemiz ile uyumlu çalışabilecek, parti örgütünü büyütecek ve geliştirecek bir kadronun oluşmasına öncelik verilmelidir.
 e.    Irkçılık, hemşericilik, mezhepçilik gibi gerici yaklaşımlar üzerinden yapılan, CHP kültürüne ve ideolojisine yabancı ve karşıt eylemlere geçit verilmemelidir. İlçe kongresinde yoldaşlık anlayışı hakim kılınmalıdır.
 Yukarıdaki ifade edilenlerin hayata geçirilmesi ve parti örgütüne bu doğrultuda yön verilmesi için geçmişte ve günümüzde Çiğli’de görev almış eski yeni tüm belediye başkanlarının, ilçe başkanlarının, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin, kanaat önderlerinin ve parti emekçilerinin çoğunluğunun ortak kararı ile “CHP Çiğli İlçe Başkanlığı” görevinin şahsım tarafından layıkıyla yapılabileceği değerlendirilir ve görev tevdi edilirse, verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğimi öncelikle örgütümün ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.