Dolar 32,2757
%-0.19
Euro 34,7893
%-0.06
Altın 2.411,780
%0.76
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepeliler’den Büyükşehir’e  ışıklandırma tepkisi

Göztepeliler’den Büyükşehir’e ışıklandırma tepkisi

Güzelyalı'daki Şehit Kerem Oğuz Erbay köprüsüne mavi beyaz ışıklandırma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sarı kırmızılı taraftarlar ve Güzelyalı halkından büyük tepki geldi

  • Ege Postası
  • 10.01.2013 - 16:10

YİĞİT İMİRDOĞAN/HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde Güzelyalı'daki Şehit Kerem Oğuz Erbay Köprüsü’ne yaptığı ışıklandırmaya tepkiler çığ gibi büyüyor. Büyükşehir’in sorumluluk alanına giren köprüye mavi beyaz renklerdeki ışıkların takılmasından bölge halkı ve Göztepeli taraftarlar hoşnut olmadı. Geçtiğimiz senelerde sadece beyaz renkte olan köprü, halkın yoğun isteği üzerine sarı kırmızı renklere boyanmıştı. Güzelyalı sakinleri şimdi de Büyükşehir’in mavi beyaz renk kullanmasını kınıyarak ışıklandırmanın sarı kırmızı renklere dönüştürülmesini istiyor. Taraftarlar tepkilerini ve isteklerini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesine atılan mesajlarla iletiyor. Facebook ve twitter sayfalarında tepkileri dile getiren Göz-Göz sevdalıları bu duruma acilen müdahale edilmesini bekliyor.  

YALI DERNEĞİ DURUMA EL ATTI

Sanal ortamda çığ gibi büyüyen tepkilere yanıt gelmesi için Göztepe Yalı Derneği duruma el attı. İzmir Büyükşehir Belediye yetkilileriyle görüşen dernek, yapılan yanlışın düzeltilmesini istedi. Ege Postası’na konuşan Yalı Derneği Başkanı Behçet Şenözhür, ‘‘Bu köprüye mavi beyaz ışıklandırma yapılması büyük düşüncesizlik ve büyük bir yanlış. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle bu durumu görüştük, şikayetimizi ve talebimizi bildirdik. Mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bu köprünün sarı kırmızı renklere boyanması için büyük mücadeleler vermiştik ve isteğimiz gerçekleşmişti. Burası İzmir’in simgesi olan Göztepe’nin doğduğu yer. Yapılan yanlışın düzeltilmesini ve mavi beyaz ışıklandırma yerine İzmir’in en büyük değeri olan Göztepe’nin renklerinin kullanılmasını istiyoruz’’ şeklinde konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.