Dolar 32,2596
%0.05
Euro 34,7495
%0.21
Altın 2.396,190
%0.12
Bist-100 10.248,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gezi Parkı eylemlerinde Denizli’de görev yapan polisler ödüllendirildi

Gezi Parkı eylemlerinde Denizli’de görev yapan polisler ödüllendirildi

Gezi Parkı’ndaki olayların ardından Denizli’de yapılan eylemlerde görev alarak asayişi sağlayan polisler, Denizli Valiliği tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildi. Delikliçınar Meydanı’nda hemen her gün toplanan çeşitli eylemcilerle...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 16:04
Gezi Parkı’ndaki olayların ardından Denizli’de yapılan eylemlerde görev alarak asayişi sağlayan polisler, Denizli Valiliği tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildi. Delikliçınar Meydanı’nda hemen her gün toplanan çeşitli eylemcilerle polisler arasından, ilk gün birkaç küçük gerginlik dışında olay yaşanmamıştı. Olaylara sağduyulu yaklaşan polis mensupları, Vali Abdülkadir Demir tarafından ödüllendirildi.

Törene Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları ve belge alacak polis memurları katıldı. Burada konuşan Emniyet Müdürü Bulut, ilde düzenlenen eylemler hakkında bilgi vererek, "Bugüne kadar dernekler, sivil toplum örgütleri ve siyasiler, toplamda 50 adet protesto eylemi yaptı. Bu eylemlerde 847 polisimiz görev yaptı. Bu eylemlerde polisimiz son derce sağduyulu davrandı. Eylemler arasında eylemcilerin arasında yer alan bazıları, polisin kendilerine müdahale etmesini istedi ancak polisimizin sağduyulu davranması birçok olayın önüne geçti." dedi.

Vali Demir de vatandaşların huzur ve güvenliği için polislerin gece gündüz çalıştığını belirterek, “Türk polisi, toplumsal düzeni sağlarken öncelikle insani değerleri dikkate alan bir yaklaşım sergilemektedir. Tüm demokratik hukuk devletlerinde olduğu gibi polisimiz, suç ve suçluyla mücadele görevini insan sevgisiyle yerine getirmektedir. Demokratik toplumlarda, özgürlük ve güvenlik kavramlarını birbirinden ayrı düşünemeyiz. Özgürlüğün olmadığı toplumlarda, temel hak ve hürriyetlerin varlığından da söz edilemez. Aynı zamanda güvenliğin sağlanamadığı, insanın en temel hakkı olan yaşama ve maddi varlıklarını korumanın güvence altında olmadığı bir ortamda yine hak ve özgürlüklerin de bir anlamı olmayacaktır. Polis teşkilatımız, devlet otoritesinin yasal gücü olarak huzur ve güvenliğin korunması adına görev yapmaktadır.” diye konuştu. Gezi Parkı eylemlerinin maksadını aştığını vurgulayan Demir, “Denizli’de de meydana gelmiş bu olaylarda göstericiler arasında bulunan kışkırtıcı saldırgan ve marjinal gruplar, polisimizi zaman zaman provoke etmek için ellerinden gelen gayreti göstermiştir. Bütün bu provokasyonlara karşı gösterilerde görev alan memurundan amirine tüm Emniyet teşkilatının öngörülü ve sağduyulu yaklaşımı sonucu kamunun ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine karşı yapılabilecek saldırıların da önüne geçilmiştir. Bu başarılarından dolayı teşkilatı temsilen Emniyet Müdürümüz Zeki Bulut başta olmak üzere 60 personelimizin başarı belgesiyle ödüllendirilmesi valiliğimizce uygun görülmüştür.” dedi. Denizli'nin sanayi, ticaret ve turizmiyle Türkiye’nin önde gelen illeri arasında olduğu gibi güvenlik ve asayiş yönünden de yaşanabilir illerin başında geldiğini söyleyen Vali Demir, “Halkımız, sağduyulu davranarak bu demokrasi sınavında başarı sergilemiş ve Türkiye’ye örnek olmuştur. Polisimizin bu tür provokasyon amaçlı olaylara karşı sağduyulu ve sükunetle yaklaşımı sayesinde Denizlimiz, bu olumlu imajını zedeletmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, eylemlerde güvenliği sağlayan polis memurlarına başarı belgeleri verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.