Dolar 32,2531
%0.16
Euro 35,0817
%0.21
Altın 2.526,660
%1.04
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Kesme Boğazı HES için verilen ÇED onayı yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Kesme Boğazı HES için verilen ÇED onayı yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya'daki Beydağları Sahil Milli Parkı'nda yer alan Kesme Boğazı'nda yapımı planlanan HES projesine onay verildiği yönündeki haberleri yalanladı.         Bakanlıktan...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 16:00
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya'daki Beydağları Sahil Milli Parkı'nda yer alan Kesme Boğazı'nda yapımı planlanan HES projesine onay verildiği yönündeki haberleri yalanladı.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün bazı basın yayın kuruluşlarında ve internet medyasında yayınlamış olan 'Antalya'nın Kemer ilçesinde, Beydağları Sahil Milli Parkı'nda yer alan Kesme Boğazı'nda yapımı planlanan HES projesine bakanlıktan onay çıktı' haberleri gerçekleri yansıtmamaktadır." denildi.

        Antalya'ya bağlı Kemer ilçesi Ağva Çayı üzerinde Ege Yenilenebilir Enerji Üretim Sanayi tarafından yapılması planlanan Kesme Regülatörü ve HES projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvuru dosyasının 30 Mayıs 2013'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulduğu, dosyada Orman Genel Müdürlüğü Antalya Bölge Müdürlüğü'nün 'Projenin yapılmasında teknik ormancılık çalışmaları açısından sakıncalı olmadığı, endemik türlerin sular altında kalmayacağı' ifadelerinin yer aldığı belirtilerek, "ÇED kapsamında bakanlığımıza her türlü dosya başvuru yapabilir ve bu dosyalar bakanlık tarafından incelemeye alınabilir. Bakanlığımızın bu dosyaları incelemek üzerine kabul etmesi projelere onay verdiği anlamına gelmez." ifadesi yer aldı.

        ÇED Yönetmeliği’nin 9. maddesi uyarınca söz konusu proje ile ilgili 'Halkın Katılımı Toplantıları' düzenlendiği bilgisine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi: "ÇED süreci 3 aşamadan oluşmakta olup yapılan halkın bilinçlendirilmesi toplantısı ilk aşamasını oluşturmaktadır. Bu süreçte ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının katılımı ile oluşturulan İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nca konu kurumların kendi mevzuatları açısından değerlendirilecektir. Bu değerlendirmelerden sonra bakanlığımız ÇED raporuyla ilgili son kararı verecektir. Haberlerde yer aldığı gibi bakanlığımızın HES’le ilgili şuanda herhangi bir onayı söz konusu değildir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.