Dolar 32,2013
%0
Euro 35,0540
%0.13
Altın 2.519,660
%0.76
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Metin Feyzioğlu, Zahide Ceylan dosyası Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı

Metin Feyzioğlu, Zahide Ceylan dosyası Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı'na ulaştı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun hakaretine maruz kaldığını iddia eden başörtülü Zahide Ceylan'ın 'tehdit ve hakaret' suçundan yaptığı şikayet dosyasının, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştığı...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 15:39
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun hakaretine maruz kaldığını iddia eden başörtülü Zahide Ceylan'ın 'tehdit ve hakaret' suçundan yaptığı şikayet dosyasının, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştığı öğrenildi. Dosyayı inceleyen Başsavcılığın, soruşturmayı yürütmesi için bir savcı görevlendirdiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, 18 Haziran 2013 günü bir iş için geldiği Eskişehir'den, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara'ya dönmekte olan Kırmızı Turuncu Dergisi Yazı İşleri Müdürü Zahide Ceylan, yolculuk esnasında, önündeki birisinin telefonla yüksek sesle konuşması üzerine rahatsız olarak kendisini uyardı. Bunun üzerine daha sonra Metin Feyzioğlu olduğunu öğrendiği kişi ve yanındakilerin sözlü saldırısına maruz kaldığını iddia eden Ceylan, yolculuktan sonra polise başvurarak söz konusu kişilerden şikayetçi oldu. Ardından, konu savcılığa intikal etti. Ankara Adliyesi'nde cumhuriyet savcısı tarafından Ceylan'ın ifadesi alındı. Ceylan, YHT'de yaşadıklarını savcıya ifadesinde tek tek anlatarak, bu kişilerin kendisine, 'Sen kimsin otur oturduğun yerde, zaten bu ara sizin gibiler ile konuşulmuyor' ve 'Geri zekalı, rahatsız oluyorsan trenden in' diyerek, kendisine 'hakaret ve tehdit' ettiğini savunarak, bu nedenle bu kişilerden şikayetçi olduğunu belirtti.

Ceylan'ın savcıya verdiği bu ifadeler üzerine üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, YHT'nin sözkonusu koltuklarında oturan kişilerin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu ile Barolar Birliği yönetim kurulu üyeleri Avukat Sabri Çepik ve Avukat Kürşat Karacabey oldukları tespit edildi. Olaya karıştıkları iddia edilen kişilerle ilgili gerekli tespitlerin ve Ceylan'ın yaptığı şikayetin ardından, konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Ancak dosyayı inceleyen Ankara Cumhuriyet Savcılığı, olayın YHT'de seyir halindeyken Eskişehir ili sınırları içerisinde gerçekleştiği için soruşturma dosyasını Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderme kararı aldı. Bunun üzerine söz konusu soruşturma dosyası Ankara Cumhuriyet Bavşsavcılığı tarafından, olayın yaşandığı Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Söz konusu soruşturma dosyasının, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştığı öğrenildi. Dosyayı inceleyen Eskişehir Cumhuriyet Bavşsacılığı'nın, soruşturmayı yürütmesi için bir savcı görevlendirdiği kaydedildi. Dosyanın, görevlendirilen savcıya iletildiği kaydedildi. Söz konusu savcının dosyayı inceleyeceği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.