Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir sokaklarında karnaval havası

Gaziemir sokaklarında karnaval havası

Gaziemir’de 18. kez düzenlenen çocuk şenliliğinin geleneksel kortejine 9 ülke ve Sinop’tan geleneksel kıyafetleri ve bayraklarıyla katılan çocuklar dostluk, barış mesajı verdi. Farklı kültürlerin bir araya geldiği kortej rengârenk görüntüleriyle karnavalları aratmadı

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 13:47
Bu yıl 18.’si düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin geleneksel kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.


Gaziemirli çocukların yoğun ilgi gösterdiği korteje Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya, Bosna Hersek, KKTC, Çin ile Sinop’tan gelen çocuklar yöresel kıyafetleri ve bayraklarıyla katıldı. Karnaval tadında geçen ve farklı kültürlerin buluştuğu kortejle dünyaya birlik, bütünlük, barış mesajları verildi. Soğuk Heykel Atölyesi’nin bandosu eşliğinde devam renkli kortejin ön sıralarında yürüyen şenliğin maskotu sincaplar ile palyaçolar ve Soğuk Heykel Atölyesi ile İzmir Organizasyon’un masal kahramanları korteje ayrı bir renk kattı. Bandonun marşları eşliğinde coşkuyla Türkan Saylan Caddesi’nden festival alanına ulaşan korteje vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi birsen Şenol ile birlikte katıldığı korteje, CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Kaymakam Yaşar Dönmez, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, meclis üyeleri, Bulgaristan Kirkova Belediye Başkanı Sali Ramadan, Çin Halk Cumhuriyeti Kominist Parti Genel Sekteri Zhong Jıan, yabancı ülke temsilcileri ile çok sayıda Gaziemirli katıldı.


Özel günde, özel mesaj: Sev kardeşim
Gaziemir’de 18. kez buluşan dünya gençleri kendi dillerinde ‘Sev kardeşim’ yazan dövizlerle çıktıkları sahnede, yöresel kıyafetleriyle halkoyunlarını ve müziklerini sergiledi. Belediye korosunun ‘Sev kardeşim’ şarkısını seslendirdiği gecede Başkan Şenol barış mesajı verdi

Bu yıl 18’cisi düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliği etkinliklerine 9 ülke ve Sinop’tan katılan çocuklar yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak ülkelerinin dans ve müziklerini sergiledi. Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Bosna Hersek, Litvanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Romanya, Rusya, Makedonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Sinop’tan gelen ekipler sahneledikleri gösterilerle hem kültürlerini tanıttı, hem de kurulan dostluklarla dünya barışına katkı sundular. Görsel şölen tadında geçen gecede sahneye kendi dillerinde ‘Sev Kardeşim’ yazan dövizlerle çıkan çocuklar barış, sevgi mesajı verdiler. Gaziemir Belediyesi Çocuk Korosu ise bu yılki şenliğin temasına uygun olarak ‘Sev kardeşim’ şarkısını seslendirdi. 

“Barışın anahtarı sevgi”
Dünya çocuklarına ev sahipliği yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, dünya barışında çocuğun ve sevginin önemine değindi. Temasıyla maskotuyla bu yıl 18.’sini düzenledikleri çocuk şenliğiyle bugüne kadar binlerce çocuğu ağırladıklarını ve dünya barışına katkı koyduklarını ifade eden Şenol, “Çocuklar bizim gönüllü barış elçilerimiz. Onların yürekleri barışla, sevgiyle, kardeşlikle dolu. Eğer onların yüreklerine kin tohumları ekmezsek onlar dünyaya barışı getirecekler. Bu yıl şenliğimizin temasını sev kardeşim olarak belirledik. Biz dünya barışında çocuğun ve sevginin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. O yüzden bu yıl ‘Sev kardeşim’ dedik. Geleceğin sahibi çocukların yüreğine sevgi tohumları ekmeliyiz. Çünkü sevgi tüm kötülüklerin üstesinden gelir” diye konuştu. 
Geleceğin sahibi gençlere Cumhuriyet’in korunmasında ve yaşatılmasında önemli görevler düştüğünü ifade eden Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülke uğruna çok kan döküldü, acılar çekildi. Atatürk’ten emanet aldığımız Cumhuriyet’in bekçisi olan siz gençler, bu mirasa ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaksınız.” 
Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ise 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunun altını çizerek, “Geleceği gören Ulu Önderimiz Atatürk, çocuk ve gençlere bayram armağan etti. Her ülkede çocuk bayramı olsa dünyaya barış hakim olurdu” diye konuştu.

Dostluk, barış mesajları
Festival alanında yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan dünya çocukları danslarıyla dünyaya barış mesajları verirken, yurtdışından gelen ekiplerin liderleri de festival aracılığıyla dostluk, barış köprüleri kuran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür etti. Dünya da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın 23 Nisan Çocuk Bayramı olduğunu vurgulayan yabancı konuklar Mustafa Kemal Atatürk’e övgüler yağdırarak, “Yurtta barış, dünyada barış” özdeyişini dillendirdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.