Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Toprak'tan Pamucak denetimi!

Vali Toprak'tan Pamucak denetimi!

Türkiye’nin en uzun sahillerinden biri olan Pamucak Sahili yaza hazırlanıyor. Bölgede yoğun bir çalışma başlatan Selçuk Belediyesi, alandaki eski yapıların yıkımını gerçekleştirdi. Pamucak alanında incelemelerde Bulunan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve beraberindeki heyet, bölgede arıtma tesisinin yapımı için yer seçimi yaparken, İzmir Valisi Mustafa Toprak da bölgeye gelerek bir dizi incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Vali Toprak ve Başkan Bakıcı'dan

  • Ege Postası
  • 24.04.2015 - 12:45
Pamucak bölgesini gezen Vali Toprak, bölgedeki bozuk olan yolların yanı sıra bisiklet yolu, yaya yolu ile arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için düşünülen alanları yerinde inceleyerek, Pamucak’ta yapılması planlanan tüm çalışmaların bu yıl içerisinde başlatılacağını söyledi.

Yer seçimi tamam
Selçuk Belediyesi’nin beş yıllık kalkınma planı içerisinde yer alan Pamucak’a yatırım programı ile ilgili önemli bir adım atılıyor. Uzun yıllar Pamucak’ın özellikle de oteller bölgesinin en önemli sorunları içerisinde yer alan arıtma tesisinin yapımı için yer seçimi yapıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı beraberindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Mustafa Güven Ağar, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz,  Selçuk belediye Başkan yardımcıları Dr. Bülent Cinel, Atilla Aksoy ve Selçuk Belediyesi ilgili birim çalışanları arıtma tesisi yapımı için Pamucak bölgesinde incelemeler de bulundu.



Arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi yapılacak
Pamucak Alt Yapı ve Çevre Düzenlemesi kapsamında İZSU ile yapılan görüşmeler sonucunda Pamucak oteller bölgesine arıtma tesisi yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yetkilendireceği şekilde yapılacak arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için yer tespit çalışmaları yapan heyet, Pamucak bölgesinde dört ayrı yerde inceleme yaptı. İnceleme sonucunda Pamucak Yolu’nun güneyi ile Antik Kanal arasında kalan arazinin arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için tahsis edilebileceği konusunda ortak karar alındı. 

“Araziyi Maliye Bakanlığı verecek”
Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, süreci şöyle özetledi; “Maliye Bakanlığı’na ait söz konusu arazinin tahsis edilmesi ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü alanla ilgili çalışmalar yapacak.  Daha sonra söz konusu yapının jeolojik etüt yapımı ve imar planlarının onaylanması ile birlikte İZSU tarafından Pamucak bölgesinde arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi yapımına başlanacak”.



Halkın ihtiyaçları yeni büfelerle karşılanacak
Yaz aylarının vazgeçilmez halk plajlarından biri olan Pamucak’ta bulunan eski yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Selçuk Belediyesi ekiplerince yapılan yıkım çalışmalarının ardından bölgede sıkı bir çalışma başlatılacak. Alanda ilk olarak yapım ihalesi tamamlanan 2 adet büfe yapılacak. 13 Adet hedeflenen büfelerin ikinci etabında da 4 adet büfe yapımıyla alan da halkın yiyecek içecek, lavabo ve tuvalet sorunu çözülerek daha yaşanılabilir bir alana kavuşmuş olacak.

Vali Toprak’tan Pamucak’ta inceleme
İzmir Valisi Mustafa Toprak, Pamucak bölgesini gezerek incelemelerde bulundu. Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Bülent Cinel, kurum amirleri ve turizmciler ile birlikte Pamucak bölgesini gezen İzmir Valisi Mustafa Toprak; bölgede yapılması planlanan projeler konusunda detaylı bilgi aldı. Bölgedeki bozuk olan yolların yanı sıra bisiklet yolu, yaya yolu ile arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için düşünülen alanları yerinde inceleyen Vali Toprak, Pamucak’ta yapılması planlanan tüm çalışmaların bu yıl içerisinde başlatılacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.