Dolar 32,2734
%0.04
Euro 34,9211
%-0.17
Altın 2.446,800
%0.02
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ergun Özgün kriziyle ilgili flaş iddia

Ergun Özgün kriziyle ilgili flaş iddia

Menderes Belediye eski Başkanı Ergun Özgün’ün il başkanlığına yaptığı ancak CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ‘2014 yılında yaptıklarınız unutulmadı’ diyerek kabul etmediği aday adaylığı başvuru dosyasının ilçe başkanlığınca da önce reddedilip aynı gün içinde kabul edilmesinin ardındaki ismin CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan olduğu ileri sürüldü. Ergun Özgün kriziyle ilgili flaş iddia

  • Ege Postası
  • 27.10.2018 - 13:12

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Menderes’te 2014 yerel seçimlerinde partisinden yeniden aday gösterilmeyince duruma tepki göstererek istifa eden ve seçimlere bağımsız aday olarak giren Menderes Belediye eski Başkanı Ergun Özgün, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde istifa ettiği partisine hem üyelik hem yeniden belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu.

YÜCEL, ‘2014’TE YAŞANANLAR UNUTULMADI’ DEYİP KABUL ETMEDİ 

Menderes’te partisine seçim kaybettiren adam olarak dillendirilen Ergun Özgün,  sürpriz belediye başkan aday adaylığı başvurusunu önce CHP İzmir İl Başkanlığı’na yaptı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, parti tabanında da rahatsızlık yaratan Özgün’ün dosyasını ‘2014’te yaşananlar unutulmadı’ diyerek kabul etmedi. İl Başkanı Deniz Yücel’in bu tavrı il ve ilçe örgütünde memnuniyet yarattı.

BAŞVURUSUNUN KABUL EDİLMEDİĞİ YÖNÜNDE YAZI VERİLDİ

Özgün, bunun üzerine bu kez CHP Menderes İlçe Başkanlığı’na başvurdu. Ergun Özgün’ün başvurusu İlçe Başkanı Turgay Güler tarafından da ‘İl başkanımızın kabul etmediği bir dosyayı bizim de kabul etmemiz mümkün değil’ diyerek alınmadı. Özgün’e verilen resmi yazıda da, ‘Menderes Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilçe başkanlığımıza yapmış olduğunuz başvuru kabul edilmemiş olup, başvuru dosyanız iade edilmiştir’ denildi.

TUNCAY ÖZKAN’IN İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARINI ARAYIP, DOSYANIN HEMEN KABULÜNÜ İSTEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Bu gelişme üzerine Ergun Özgün, durumdan genel merkez yöneticilerini haberdar etti. Edinilen bilgiye göre; Dosyanın kabul edilmemesine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan devreye girdi. Önce İl Başkanı Deniz Yücel’i aradığı belirtilen Tuncay Özkan, Yücel’den dosyanın derhal kabul edilmesini istedi. Bu gelişmeler üzerine önce reddedilen dosya aynı gün içinde bu kez ilçe başkanlığınca kabul edildi.

İLÇE BAŞKANI ÖNCE REDDEDİP SONRA KABUL ETTİKLERİNİ DOĞRULADI

Ergun Özgün’ün başvurusunu önce reddedip sonra kabul ettiklerini doğrulayan CHP Menderes İlçe Başkanı Turgay Güler ise, “Evet önce kabul etmedik. İl Başkanımız kabul etmemişti. O kabul etmediği için ben de reddettim. Parti içi bir durum. Bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. Partimizin iç meselesi. Dışarıya ifşa etmek istemiyorum” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.