Dolar 32,2342
%-0.32
Euro 34,7513
%-0.17
Altın 2.397,490
%0.17
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de başvuru süresi doldu... Mevcut başkanlar ne yaptı'

CHP'de başvuru süresi doldu... Mevcut başkanlar ne yaptı'

CHP’de aday adaylığı başvuruları bugün itibariyle sona erdi.İzmir’de belediyesi CHP'de olan 22 belediye başkanından 15’i kendi ilçesi için geriye kalan yedi başkandan ikisi Büyükşehir’e başvurdu. Beş başkan ise Büyükşehir ve ilçe belediyesi için dosya vermedi. CHP'de başvuru süresi doldu

  • Ege Postası
  • 26.10.2018 - 19:22

EGEPOSTASI- CHP Genel Merkezi'nin 19 Ekim olarak belirlediği ve 1 hafta uzattığı başvuru tarihi bugün 17.00'de sona erdi. Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde aday adaylığına başvuracaklar için verilen süre dolarken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için 9 isim resmen başvuru yaptı. 

İzmir'de belediyesi CHP'de olan 22 belediye başkanından ikisi büyükşehir için, toplam da ise yedi başkan kendi ilçesi için başvuruda bulunmadı. Geriye kalan 15 ilçe belediye başkanıysa ilçeleri için dosya verdi.

Mevcut başkanlardan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ilçelerine değil Büyükşehir Belediyesi’ne talip oldu.

Öte yandan ismi büyükşehir aday adaylığı için geçen başkanlardan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer hiçbir yere aday adaylığı başvurusu yapmadı.

Yine belediye başkanları arasında Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da başvuru yapmaması dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.