Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: İzmir'i bu kez alalım!

Erdoğan: İzmir'i bu kez alalım!

Erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’ın istifasına gönderme yaptı.

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 09:19
ANKARA- Çözüm sürecine kamuoyu desteğinin en düşük olduğu Ege vekilleriyle görüşen Erdoğan, vekillere “Türkiye’ye yeni ufuklar açıyoruz, tarih yazıyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan çözüm süreci ve yerel seçim çalışmaları kapsamında bölgeler halinde milletvekilleriyle görüşme turunu Ege ile sürdürdü. Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıya Ege bölgesi illerinin yanısıra, Eskişehir, Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin milletvekilleri de katıldı. İstanbul milletvekilleriyle önceki gün yaptığı toplantıda oldukça keyifli olan Erdoğan’ın yaklaşık 5,5 saat süren dünkü toplantıda soğuk algınlığı rahatsızlığı nedeniyle oldukça keyifsiz olduğu öğrenildi.
‘Taviz, pazarlık yok’
Erdoğan, bazı milletvekillerinin konuşmalarında “Vatandaş bize çözüm sürecini anlatırken sürekli ‘Pazarlık mı yapıyorsunu? Taviz mi veriyorsunuz'’ sorusunu yöneltiyor” demeleri üzerine, şunları söyledi: “Yok öyle birşey. Pazarlık da taviz de yok. Türkiye’nin çıkarları için, kanın durması için bunu yapıyoruz. Biz 10 yıldır iktidardayız. Teröre hiç taviz vermedik, vermeyeceğiz de. Eş zamanlı olarak Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımları arttırdık. Bölgede kamu ağırlıklı inşaatlar yapılıyor. İstihdam artıyor. Bunları bölgenizde anlatın. Biz Türkiye’ye yeni ufuklar açıyoruz, burada tarih yazıyoruz. Kesin kararlıyız bu iş bitecek.” “Bakanlar, milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları hepiniz sahaya inip çalışın. Ev ev kapı kapı dolaşıp bu süreçte pazarlık ve taviz olmadığını anlatın” talimatı veren Erdoğan, “Bizlerin ve Akil İnsanların çalışmalarından sonra bölgeye yönelik anket rakamlarına bir daha bakacağım” dedi.
‘Muhalefete anlatalım’
Erdoğan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’ın istifasına gönderme de yaparak, “Muhalefetin içinden de süreci destekleyenler var. Onlara da anlatmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
‘İzmir’i bu sefer alalım’
Erdoğan toplantıda bölge illerine ilişkin seçim anketlerinin sonuçlarını paylaştı. Anket sonuçlarının İzmir’de CHP’nin oy oranı % 43, AK Parti’nin oy oranını ise % 37 olarak gösterdiği öğrenildi. Erdoğan’ın İzmir’de CHP ile oy makasının kapatılmasını istedi ve “Bu seçimle alalım” talimatı verdi. Afyon’da AK Parti’nin % 63 olan oy oranının % 67’ye çıktığı, Aydın’da % 35,5’luk oranın % 36’ya yükseldiği belirtilirken, Aydın Belediye Başkanı CHP’li Çercioğlu’nun oy oranının ise % 60’larda olduğu öğrenildi. Çerçioğlu‘nun oy yüzdesi nedeniyle Aydın temsilcilerine sitem eden Erdoğan’ın eleştiri oklarından Eskişehir ve Karabük temsilcileri de nasibini aldı.
Belediye Başkanı’na fırça
Erdoğan toplantıda en sert eleştiriyi Kütahya Belediye Başkanı’na yaptı. Partinin Kütahya’da oy oranının yüzde 63 olduğunu belirten Erdoğan, Başkan Mustafa İça’ya “Sen eşini alıp kaç evi ziyaret ettin'” diye sordu. İça “Ben eşimle ev ziyaretleri yapıyorum” diyerek kendini savunmaya çalışırken, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’den yakındı.
“Vali beni ayağına çağırıyor” sözleri üzerine Erdoğan’ın tepkisi daha da sertleşti. Erdoğan’ın Başkan’a, “Siz mefta mısını? Ayrıca ben valiyi tanırım öyle bir insan değildir” dediği, İça’nın ise “O zaman ben istifa edeyim” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.