Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İlk işimiz Anıtkabir'e gitmek'

'İlk işimiz Anıtkabir'e gitmek'

CHP'nin Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, projelerini ilk kez anlattı

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 16:44
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Politik ve dinamik bir gençlik kolları yaratacağız. Sahalara çıkan, politik irade ortaya koyan bir gençlik kollarımız olacak'' dedi. Yıldız, pazartesi günü ise Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini belirtti.

CHP Gençlik Kolları Başkanlığı'na pazar günü seçilen İrfan İnanç Yıldız, ilk röportajını Gerçek Gündem'e verdi. Gerçek Gündem.com'un İstanbul'daki merkezini ziyaret eden Yıldız, Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş'a projelerini anlattı. Haber merkezi çalışanlarıyla da sohbet eden Yıldız, "Tabanımızın en çok okuduğu haber sitesinin haberlerinin nasıl hazırlandığını görmek, heyecan verici'' dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, ziyareti esnasında "Artık bizim için yeni bir dönem başlıyor. Bize oy veren ya da vermeyen tüm arkadaşlarımızla bir araya gelecek ve sahaya ineceğiz'' dedi. CHP Gençlik Kolları'nın önümüzdeki günlerde "yeni bir çalışma planı'' çıkaracağını belirten Yıldız, ''Genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan, partimizi ise iktidar yapmak için var gücümüzle çalışacağız'' ifadesini kullandı.

Pazartesi günü yeni seçilen MYK üyeleri ve Ankara'ya yakın çevre illerdeki gençlik kolu başkanlarıyla Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini belirten Yıldız, "Atatürk'ün huzurunda, ilkelerine bağlı olduğumuzu bir kez daha ilan edecek, ardından ise çalışmalarımıza başlayacağız'' dedi.

Yıldız, Anıtkabir ziyaretinin ardından ise 1 Mayıs İşçi Bayramı'na katılımın artırılması yönündeki çalışmalara hız vereceklerini belirtti. CHP 'li Yıldız, "Sonraki durağımız ise dünyanın en genç gazetecisi Sami Menteş'i ziyaret etmek olacak. Partimizin üyesi, Yurt Muhabiri Sami Menteş'i cezaevinde de yargılama sürecinde de yalnız bırakmayacağız'' dedi. Önceki Başkan Emre Doğan'ın Sami Menteş'in tutukluluk süreci ve sonrasında doğru bir tavır koyduğunu belirten Yıldız, "Sami'nin yalnız olmadığını göstereceğiz'' ifadesini kullandı.

CHP Gençlik Kolları'nın MYK üyelerinin görevlerinin pazartesi günü belirleneceğini de belirten Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

"Partimizin örgütlü olduğu ve örgütlü olmadığı alanların bir haritasını çıkaracağız. Üniversiteler, liseler, dershaneye giden gençler, işsiz gençler ve mahallelerde yaşayan gençler ilgi alanımızda olacak. Gençliğin sorunları ve çözüm önerilerini konuşacak, örgütlenmemizi büyüteceğiz.''

''Dinamik ve sahada olan'' bir gençlik kolu yaratmayı hedeflediklerini belirten Yıldız, "Kültürel ve sanatsal faaliyetlere de ağırlık vereceğiz. Partililerimizin kaynaşması ve ortak bir hedefe kilitlenmesi için çaba göstereceğiz'' dedi.

Yaz aylarında CHP'li gençliği Ege'de bir yaz kampında bir araya getireceklerini de belirten Yıldız, "İmkanlarımız izin verirse, bu kampın sayısı ikiye çıkarmak istiyoruz'' ifadesini de kullandı. Yıldız, Avrupa'daki sosyalist partilerin gençlik örgütlerinden yaz aylarında 500 genci misafir edeceklerini de belirtti.

27 ülkeden gelecek olan 500 gence Türkiye'yi ve CHP'yi anlatacaklarını belirten Yıldız, "Ülkemizde verdiğimiz mücadelenin ana hatlarını genç arkadaşlarımızla konuşup onların deneyimlerinden de faydalanacağız'' dedi.

Yıldız, yaklaşık bir yıl önce TBMM'de tartıştığı bir gazeteciden özür dileyeceğini de belirterek şöyle konuştu: "Bir yıl önce tatsız bir olay yaşadık. Deneyimsizliğimiz ve gençlik heyecanımız yüzünden istenmeyen bir noktaya geldi. Yaşadığımız sözlü bir tartışmaydı. Fiziki bir müdahale yaptığımız yönündeki iddia kesinlikle doğru değil. Bu polisin tutanaklarında da var. Biz olay yaşandıktan sonra özür dileyecektik ancak bir türlü bir araya gelemedik. Şimdi o özrü dileyeceğiz. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gürsel Tekin, konuya ilişkin girişimlerde bulundu. Bu tatsız olayı tatlıya bağlayacağız.''

İrfan İnanç Yıldız, pazartesi gününden itibaren tüm gençleri kucaklayacaklarını ve enerjilerini AKP iktidarına karşı harcayacaklarını da söyledi. CHP'li Yıldız, en kısa süre içinde partinin gençlik kolları sitesini yenileyeceklerini, siteye Atatürk'ün fotoğrafını yeniden koyacaklarını da söyledi. Yıldız, sosyal medyayı daha aktif kullanacaklarını da sözlerine ekledi.(gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.