Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Onanç: Hassas süreçte, yönetim ile aynı noktada olmadığımız için istifa ettim

Onanç: Hassas süreçte, yönetim ile aynı noktada olmadığımız için istifa ettim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Gülseren Onanç, Türkiye’nin bulunduğu bu hassas süreçte CHP’nin aktif politika üreten, katkı sunan, süreci yapıcı bir şekilde ele alan bir yaklaşımı olması...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 14:22
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Gülseren Onanç, Türkiye’nin bulunduğu bu hassas süreçte CHP’nin aktif politika üreten, katkı sunan, süreci yapıcı bir şekilde ele alan bir yaklaşımı olması gerektiğine inandığını belirterek, parti yönetimi ile aynı noktada olmadıkları için istifa kararı aldığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra yönetimden istifa ettiğini açıklayan Gülseren Onanç, yazılı bir açıklama ile aldığı bu kararı değerlendirdi. 17 Nisan 2013 Çarşamba günü, Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonucunda, Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki Genel Başkan Yardımcılığı görevimi bıraktığını hatırlattı.

"2010 YILINDA BÜYÜK ÜMİTLERLE CHP'YE GELDİM"

Bugün CHP içinde yer alan birçok kişi gibi kendisinin de, 2010 yılında büyük umutlarla CHP’ye geldiğini vurgulayan Onaç, “2012 yılının Ağustos ayında başladığım Genel Başkan Yardımcılığı görevim boyunca, CHP’nin sosyal demokrat kimliğini, demokrasi ve temel hak ve özgürlüklere olan sarsılmaz inancını benimsedim. CHP’nin Türkiye için yeni bir umut olabileceğine inandım ve Partimin bu yolda devam etmesi için tüm yerleşik düşüncelere ve önyargılara karşın çalışmalarımı inançla sürdürdüm.” diye konuştu.

"CHP, SÜRECİ YAPICI BİR ŞEKİLDE ELE ALMASI GEREKİYOR"

Son süreçte, CHP’nin halkı daha iyi anlaması, halkla daha iyi bütünleşmesi, halka yönelik politikalar üretmesi ve Türkiye’nin geleceğine dair umut veren bir parti olması için çaba gösterdiğini kaydeden Onanç, şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet’in kurucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ülkenin içinde bulunduğu böylesine önemli bir sürecin dışında kalmaması gerektiğine inanıyorum. Siyasi iktidarın Türkiye’nin bu en önemli sorununa çözüm sürecini tek yanlı, muhalefeti dışlayıcı bir tutumla ve yöntem hatalarıyla yürütmesinin sakıncalarına karşılık, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisiyasi yaklaşımını açık ve net bir şekilde ortaya koymasının doğru olacağına inanıyorum.Türkiye’nin içinde bulunduğu bu hassas süreçte CHP’nin aktif politika üreten, katkı sunan, süreci yapıcı bir şekilde ele alan bir yaklaşımı olması gerektiğini düşünüyorum.”

Ancak bu noktada, parti yönetimiyle aynı doğrultuda politika yapma olanağının kalmadığına karar verdiklerini ifade eden Onanç, bu fikir ayrılığından dolayı CHP’de yönetici olarak kalmamın doğru olmayacağını gördüğünü ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği doğrultusunda CHP’de sürdürdüğü Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

"TÜRKİYE'YE BARIŞIN GELMESİ İÇİN ÇABALARIMI SÜRDÜRECEĞİM"

Onanç, CHP Parti Meclisi üyeliği görevine, aynı azim ve inançla devam edeceğini de belirterek, “Türkiye’ye barışın ve demokrasinin gelmesi, CHP’nin çağdaş ve sosyal demokrat bir parti olması için çabalarımı sürdüreceğim.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.