Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SP Genel Başkanı Kamalak: Barış istemeyecek tek kişi yoktur

SP Genel Başkanı Kamalak: Barış istemeyecek tek kişi yoktur

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin il hizmet binasını açmak ve akşam da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek “Türkiye ile Dünyadaki Siyasi ve Güncel Gelişmeler” isimli konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Uşak’a...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 16:37
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin il hizmet binasını açmak ve akşam da Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek “Türkiye ile Dünyadaki Siyasi ve Güncel Gelişmeler” isimli konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Uşak’a geldi. Parti binasında açıklamalarda bulunan Kamalak, "Bu ülkede barış istemeyecek tek kişi bile olacağını zannetmiyorum. Kim, 'Kan akmaya devam etsin.' diyebili? Hele bu alanda siyaseten en ağır bedel ödemiş olan bir sistemin mensupları olarak nasıl karşı çıkabiliri? Merhum Genel Başkanımız Necmettin Erbakan, 25 Şubat 1994 tarihinde Bingöl’de, dönemin yetkililerine, 'Bölücülük yapıyorsunuz.' diye sesleniyordu ve uyarıyordu." şeklinde konuştu.

Genel Başkan Kamalak, terörün önlenmesi çalışmaları ve Âkil İnsanlar girişimini ise bir Nasrettin Hoca fıkrasıyla özdeşleştirdi: "Nasrettin Hoca, bir gün evinin önünde telaşlı bir şekilde dolaşıyor. Komşuları, yani günümüz deyimiyle bir grup akil insan başına toplanıyor, 'Hocam, ne arıyorsu? Yardımcı olalım.' diyorlar. Hoca, 'Anahtarı düşürdüm, kayboldu, arıyorum.' diyor. Âkil insanlar, nerede düşürdüğünü sorduklarında, içeride düşürdüğünü söylüyor. 'O zaman neden burada arıyorsun'' diye soruyorlar. Hoca, 'İçerisi karanlık, o nedenle burada arıyorum.' diyor. Günümüze adapte edecek olursak, doğuran sebepleri ortadan kaldırmadan, besleyen faktörleri bertaraf etmeden, finansman kaynaklarını kurutmadan, destekleyen ve silahlandıran çevreleri bütünüyle etkisiz kılmadan terörü önlemenin mümkün olmayacağını düşünüyoruz. Başarılı bir şekilde sonuca ulaşması için dua ediyoruz. İktidar, 'Teröristler silah bırakarak çıksın.' diyor. Teröristbaşı Abdullah Öcalan, 21 Mart tarihinde o malum mesajını yayınlamıştı. Aradan bir ay geçti, hala silah bırakan yok. Bıraksalar ne olaca? Silah fabrikası içeride değil, o silahı sağlayan yine sağlar. Terörist denen nesli yetiştiren, bu sistemin kendisi. Yargılanmakta olanlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır ve bu sistemin içinden yetişmişlerdir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.