Dolar 32,3787
%-0.18
Euro 34,7277
%-0.04
Altın 2.431,320
%-0.3
Bist-100 10.029,00
%1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ercan Tatı: Buca halkına minnettarım

Ercan Tatı: Buca halkına minnettarım

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP’nin aday değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yayınladığı mesajında kendisine destek olan Buca halkına minnet duygularını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 18.02.2014 - 12:47
Ercan Tatı, “39 yıl sonra partim CHP’nin Buca’da iktidar olmasını sağlayan, Mart 2014 seçimleri için ise bana destek ve güç veren Buca halkı  bana ve aileme büyük onur verdi. Siyasette bulunulan konumlar geçicidir. Önemli olan Buca halkının gönlüne girmektir” dedi.

CHP’nin kapalı olduğu dönemde aktif siyasete Demokratik Sol Parti ile girdiğini daha sonra ise üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden iki dönem il genel meclis üyeliği, bir dönem belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatan Ercan Tatı, bu süre içerisinde Buca ve köylerinde yaptığı çalışmalar ile gurur duyduğunu belirtti. Bölgenin organik tarıma geçmesinde harcadığı çabaların ardından Buca’da belediye başkanlığı döneminde birçok ilki gerçekleştirdiğini belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı şunları söyledi:
“Buca’da bir esnaf çocuğu olarak doğdum. Ben ve Buca’da binlerce öğrencinin yetişmesinde emeği olan öğretmen ve memur kardeşlerim Buca’nın her alanında topluma hizmet etmeyi amaç edindik. Son olarak Buca halkının oylarıyla ilçe tarihinin en büyük oy farkı ile CHP’nin Belediye Başkanı olarak göreve geldim. Bu onuru bana yaşatan ve son ana kadar yeniden aday olmam için CHP Genel Merkezi’ne duygu ve düşüncelerini yazılı ve sözlü olarak ileten, günlerdir belediye başkanlığına gelen onbinlerce Bucalı’nın gösterdiği nazik destek benim ve ailem için onurların en büyüğüdür. Bu arada Görev verilmeyeceği haberleri üzerine bana Genel Merkez ve İl Başkanlığı düzeyinde görev teklif eden Demokratik Sol Parti, İşçi Partisi, Demokrat Parti, Doğruyol Partisi yönetimlerine teşekkürü borç bilirim.”

AKP iktidarına karşı durmak

CHP’deki aday değerlendirme sürecinin uzaması sebebiyle ülkedeki AKP iktidarına karşı yükselen itirazların unutulmasının kendisini de üzdüğünü belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, bu aşamada değerlendirmenin sona erdiğini ve Buca’da yeni bir aday ile CHP’nin seçim yarışını sürdüreceğini anımsattı.  Kendisinin önümüzdeki sürecin 30 Mart’a kadar olan bölümünde Buca Belediyesi’nin son 5 yılda “halkının talepleri” doğrultusunda yönlendirilen hizmetleri yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Ercan Tatı şöyle devam etti:
“Buca’nın ilk kapalı yüzme havuzu, ilk kapalı pazaryerleri, çok amaçlı hizmet binası, Tiyatro ve gösteri salonunu yeni yapılan kültür merkezini, sayısız yeni parkı iki ay içerisinde hizmete sokacağız. Türkiye’de örneği olmayan atik ilaç imha projesi başta olmak üzere birçok sosyal proje Buca’da yapıldı. Eğitim kurumlarımıza verdiğimiz destekler kalan sürede devam edecek. Yeni seçilecek Buca Belediye Başkanı’na sistemli, borcu azalmış, işleyen bir Belediye devredeceğim. 30 Mart’tan sonraki süreçte ise Buca halkı adına bu kentte yaşayan sade bir yurttaş olarak yapılan çalışmaların nasıl sürdüğünü gözlemleyeceğim.”
 
Siyasi çalışmalara ara

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP üyesi olarak siyasete ilişkin kararlarını 30 Mart yerel seçimlerinin ardından vereceğini de açıkladı.

Buca’da SONAR’ın yaptığı son ankette CHP’nin yüzde 54.2, AKP’nin yüzde 30.3 yine MHP’nin 11.2 oy oranı olduğu bir siyasi tablo ile görevi devrettiğini de anımsatan Başkan Tatı, “Partimin tercihleri doğrultusunda 30 Mart’tan sonra görev alamadım. Bu karara saygı duyuyorum. Buca’da siyaseti bu oy oranları ile aralıyorum. Umarım bu tabloyu seçimlerden sonra da görürüz. Kişisel olarak siyasetteki devam sürecime yerel seçimlerin ardından karar vereceğim. Bu kararları verirken elbette yol arkadaşlarım ile birlikte yapacağımız değerlendirmeler esas olacaktır. Benim için en temel siyaset anlayışı Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, halkın dirliği, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yükselmek ve ileriye gitmektir.  Bu ilkelere karşı duranlarla mücadele etmektir. Bana 5 yıl önce destek veren 123 bin Bucalı seçmenin oyları benim namusumdur. Bu oyları verenlerin güvenine layık olmaya çalışırken, yurttaşlarımın isteklerinin de takipçisi olacağım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.