Dolar 32,2713
%0.03
Euro 34,9772
%-0.01
Altın 2.458,110
%0.48
Bist-100 10.166,00
%-0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ve Aslan yola çıktı!

Ve Aslan yola çıktı!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, düzenlediği basın toplantısıyla neden DSP’den Bayraklı Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 18.02.2014 - 12:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - DSP’nin flaş transferi Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan süreçte ismi bazı ilçeler içinde gündeme gelen Aslan, CHP’den aday gösterilmemesinin ardından kentteki STK’lardan DSP’den aday olması yönünde yoğun bir istekle karşılaştığını söyledi. Aslan, “ İnsan ve hizmet odaklı politikanın geniş bir toplumsal destekle ve katılımcı bir anlayışla uygulanabileceği bilinciyle DSP’ye geçtim. İzmir’de en çok kentsel dönüşüme ve kentsel hizmete ihtiyaç duyulan Bayraklı’dan ilçe belediye başkan adayı olmaya karar verdim” dedi.

BAYRAKLI’DAN ADAYIM ÇÜNKÜ…
Aslan neden Bayraklı’dan aday olduğunu  şu sözlerle ifade etti; “ Bayraklı bir anlamda İzmir’in tarihini özetlemektedir. Bayraklı dünden bugüne kontrolsüz göçün, gecekondulaşmanın, plansız yapılaşmanın, çarpık kentleşmenin kurbanı olmuştur. Bayraklı İzmir’de kentsel dönüşüme ivedilikle ihtiyacı olan bir yerleşim alanıdır. Bayraklı ulaşımdan eğitime yeşil dokulu çevre düzenlemesinden sağlığa sosyal donatılardan kültürel yapılanmaya ve yeni istihdam alanları yaratmaya kadar çok geniş bir alanda hizmet eksikliğiyle karşı karşıyadır. Bayraklı kollarıyla körfezi kucaklayan mavilikleri seyreden konumuyla çağdaş bir belediyecilik anlayışı ve yöntemiyle İzmir’İn ilgi odağı, cazibe merkezi ve vitrini olabilecek bir ilçemizdir. 25 yıllık kentleşme ve kentsel dönüşüm konularındaki bilgi birikimimi, deneyimlerimi Bayraklı’da uygulamak için Bayraklı’dan aday oldum.Bayraklı’yı dost kapısı yapmak için Bayraklı’dan aday oldum”
Aslan yaptırdığı kamuoyu araştırmasında Bayraklı’dan aday olması yönünde bir sonuç çıktığını söyledi.

NEDEN DSP'
Aslan, DSP’yi seçmesindeki en önemli etkenin, politik dünya görüşünün, DSP’nin merhum eski Genel Başkanı  Bülent Ecevit’in ‘ Ne yoksulluk, ne baskı, ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzen’ siyaset felsefesiyle şekillenmesini olduğunu söyledi. Aslan,  DSP Genel Başkanı Masum Türker’in ‘siyasi ahlak’a öncelik veren politikasının da DSP’ye geçmesinde teşvik olduğunu söyledi.



CHP’YE GÖNDERMELER YAPTI
CHP’ye göndermelerde yapan Aslan, “Süreçte Ege Koop yok sayıldı.Bu yok sayma tavrını asla kabul edemem.Adil olamayn bir tavır bu…Bu tavrın temelinde başarıya duyulan kıskançlık ve alerji yatmaktadır. Şahsıma karşı sergilenen ilgisizliği içime sindirmem asla mümkün değildir. Seçimlere 45 gün kalmasına rağmen hala proje konuşmuyorlar. Konuşulanlar parti için ayak oyunları.Siyasetle uğraşanların ‘dar kadrocu, ben merkezli, hiziğçi, dışlayıcı’ bir siyaset anlayışına sahip olma ve bu anlayışı uygulama hakları yoktur. Bir siyasi aprtiye yapılabilecek en büyük kötülük ‘küçük olsun, benim olsun’ anlayışını siyasete hakim kılmaktır. Politika projeci insanalrı uzaklaştırmak kaybetmek değil, bu insanları kazanarak başarıya ulaşma sanatıdır” ifadelerini kullandı.

DÖNEK’E CEVAP!
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in CHP’den istifa edip DSP’ye geçenler için yaptığı ‘dönek’  çıkışı içinse, Aslan ,“ Döneklik ne kadar ciddiyse, söz verip sözünde durmamakta o kadar önemlidir” ifadelerini kullandı.

KARAKÜLÇE: DOĞRU ADRES DSP
DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe ise, “Türkiye’de siyastete yeni bir kırılma başladı. Doğru adres DSP’dir. Bütün arkadaşlarımızın tercihi DSP oluyor.DSP Cumhuriyetin getirdiği değerlerin tartışılmasına müsaade etmez. Hüseyin Aslan ve partimize katılanların kriterleri ortadadır. Kendilerini kanıtlamış, mesleğinde önemli yerlere gelmiş isimlerdir.Aslan’ı yakından takip eden biri olarak kendisini partimizde aday olarak görmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.