Dolar 32,2798
%0.06
Euro 34,9560
%-0.07
Altın 2.447,550
%0.05
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'ya iki müjde birden

Foça'ya iki müjde birden

Bütünşehir yasası ile birlikte kendisine bağlanacak olan ilçe, belde ve köylerde yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça’ya verdiği ağabey desteğini de sürdürüyor.

  • Ege Postası
  • 18.02.2014 - 11:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  Geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın temelini birlikte attığı Bağarası Kültür Evi’nin ardından, yine ilçeye büyük katkı sağlaması planlanan Foça Belediyesi Kültür Evi de iki belediye arasında imzalanacak ortak hizmet protokolü kapsamında hayata geçirilecek.Geçtiğimiz ay Foça Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Bağarası Kültür Evi projesine katkı sağlama kararı alan ve gerçekleştirilen görkemli bir tören ile birlikte tesisin temelini atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahil beldesine yeniden mutlu bir haber vermeye hazırlanıyor. Foça Belediyesi Kültür Evi projesine katkı sağlama kararı alan Büyükşehir Belediyesi, imzalanacak protokol kapsamında tesisin yapım giderlerinin yüzde 90’ını karşılayacak.

 ŞUBAT AYI FOÇA’YA UĞURLU GELDİ

Geçtiğimiz haftalarda Foça Belediyesi ile birlikte ortak hizmet projesi kapsamında hayata geçirilecek olan Bağarası Kültür Evi projesinin temelini atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçeye ikinci bir müjde vermeye hazırlanıyor. Yapımı Foça Belediyesi tarafından üstlenecek olan Foça Belediyesi Kültür Evi projesi için ilçe belediyesinden gelen yardım talebini geri çevirmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, tesisin yapım giderlerinin büyük kısmını üstlenme kararı aldı.

 YÜZDE 90’I BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN

Foça Belediyesi ile imzalanacak olan ortak hizmet protokolü kapsamında, ilçeye kültürel hareketlilik ve sosyal canlılık katması planlanan tesisin yapım ihale bedelinin yüzde 90’ını İzmir Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Buna göre toplam maliyeti KDV dahil 276 bin 120 TL belirlenen tesisin 248 bin 508 TL’lik tutarına karşılık gelen kısmı Büyükşehir Belediyesi üstlenerek ilçe belediyesine yardım edecek.

 ARITMA TESİSİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Diğer yandan, yerelde kalkınma hedefini gerçekleştirmek için ilçelere yaptığı yatırımları sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yine Foça’ya büyük katkı sağlayacak ve ilçedeki büyük bir eksikliği giderecek olan Yeni Foça İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve kanalizasyon şebekesi projesinde son düzlüğe geldi. Teknik hazırlıkların tamamlandığı ve bürokratik işlemlerde sona gelinen tesisi için Karayolları Genel Müdürlüğü’nce protokolün onaylanmasının ardından ihaleye çıkılacağı öğrenildi. 26 bin metrekarelik alana inşa edilmesi planlanan ve 40 bin kişiye hizmet verecek arıtma tesisinin önünde hukuki engeller de aşılırken, ihale ile birlikte dev tesis için resmen düğmeye basılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.