Dolar 32,5218
%0.26
Euro 34,9335
%0.55
Altın 2.430,690
%-0.33
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engelsiz deniz keyfi

Engelsiz deniz keyfi

Konak Belediyesi'nin, ‘İzmir’de denize girmeyen kalmasın’ sloganıyla başlattığı ve dört yıldır devam eden gezilere katılan engelli yurttaşlar keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Konak Kent Konseyinin belirlediği altı engelli derneğin üyeleri sabah saatlerinde evlerinden alındı. Aileleriyle birlikte Gümüldür kampına götürülen engelliler, burada sabah kahvaltısının ardından denizin, güneşin ve kumun tadını çıkardılar.

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 09:25
İZMİR - Eğlenceli saatlerin yaşandığı gezide tüm güvenlik önlemleri alınırken, ambulans ve sağlık ekipleri hazır bekledi. Ekipler gözlerini bir an olsun engelli yurttaşların üzerinden ayırmadı. Denizde bol bol yüzüp günü değerlendiren engelli vatandaşlara ve ailelerine öğlen yemeği de ikram edildi. Bugüne kadar binlerce vatandaşın; engelli sandalyesi, işitme cihazı, beyaz baston ve eğitici materyallere kavuşmasını sağlayan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ı ‘Engelli Dostu Başkan’ sloganlarıyla alkışlayan engelli vatandaşlar uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirdiler. Özel Deniz Hastanesi ambulansı ve sağlık ekibi de gezi boyunca yurttaşların yanında oldu.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan yerel yönetici olarak taşıdıkları sorumlulukların yanında özellikle engelli yurttaşların sosyal yaşamın içinde daha fazla yer almaları için çalıştıklarını söyledi. Başkan Tartan, "Konak Belediyesi olarak daha göreve başladığımız gün engelsiz bir yaşam için adım attık. Geçen yıl 2000 engelli vatandaşımız deniz gezilerinden yararlandı. Bu yıl ise 5000 engelli vatandaşımızı denize götürmeyi tatil yaptırmayı hedefledik. Hepimiz birer engelli adayıyız. Önce insan diyerek çıktığımız bu yolda engellileri de unutmamalıyız. Biz engelli yurttaşlarımızı, özellikle de engelli çocuklarımızı başımızın tacı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.