Dolar 32,2742
%-0.01
Euro 34,9066
%0.24
Altın 2.432,140
%0.3
Bist-100 10.128,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Madımak unutulmadı!

Madımak unutulmadı!

Çiğli Belediyesi tarafından, Sivas katliamının yaşandığı 2 Temmuz’un 20. yıldönümünde yaşamını yitiren sanatçı, aydın ve yurttaşlar için Çiğlililerin yoğun ilgi gösterdiği anma etkinliği düzenlendi. Başkan Metin Solak, Çiğli Cumhuriyet meydanı’nda düzenlenen gecede Sivas katliamında sadece insanların değil aynı zamanda insanlığın katledildiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 11:15
İZMİR - Çiğlinin duyarlı vatandaşlarını Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda buluşturan etkinliğe, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Solak, “Yazıklar olsun”
Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren aydınlar için saygı duruşuyla başlayan gecede konuşan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Sivas katliamını lanetle anarak, “Bu toplumu bölenler oldukça böyle katilamlar kaçınılmaz” dedi. Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “Tek suçları insanı sevmek ve insanlığa değer vermek olan, türkü söylemekten, semah dönmekten başka bir şey yapmayan insanları yakanlara söyleyecek çok söz var. Orada 33 canı yakmadılar, insanlığı yaktılar. Yakılan insanlığın onurudur. Onuru yakanları lanetle kınıyorum. Bu toplumu bölenler oldukça bu katliamlar olacaktır. Biz Çiğliler insanların ayrıştırılmasına, bölünmesine, parçalanmasına, Sivaslarda Maraşlarda katledilmesine her zaman karşı durduk. Bundan sonra da duracağız. Bu olayı gerçekleştirenlere yazıklar olsun.”

Alevi – Bektaşi Federasyonu Başkanı Selahattin Özel ise Sivas’ta barış güvercinlerini öldürenleri binlerce kez lanetlediğini belirterek, “20 yıldır her yıl dönümünde Sivas’a gidiyorum. Her zaman mücadelenin içinde olduk. Toplumun bölüştürülmesine, ayrıştırılmasına karşıyız” dedi.

Türkü dolu anma gecesinde bağlamanın sevilen isimleri Dertli Divani, Pınar Aydınlar, Hüseyin Aydın, Aynur Güneş ile Çetin Akgül, türkü dolu bir gece yaşattılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.