Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğal Yaşam'a büyük onur!

Doğal Yaşam'a büyük onur!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, 54 ülkeden 141 kentin üye olduğu İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı (OICC) tarafından “belediye hizmetleri, peyzaj ve çevre” dalında ödüllendirildi. İzmir’in ödülü, Eylül ayında Mekke’de verilecek.

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 09:12
İZMİR - Barındırdığı tür çeşitliliği ve yeşil dokusuyla sadece yurt içinde değil uluslararası alanda da ilgi çekmeye devam eden İzmir Doğal Yaşam Parkı, İslam Konferansı Örgütü’nün (OIC) proje yarışmasında ödüllendirildi. İKÖ’ye bağlı olarak kurulan İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı (OICC), “belediye hizmetleri, peyzaj ve çevre” dalında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı birinciliğe layık gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü, 1 – 3 Eylül 2013 tarihleri arasında Mekke’de gerçekleştirilecek olan İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı’nın 13. Genel Konferansı açılış oturumunda alacağı bildirildi.

4 kategoride ödül dağıtılıyor

İslam Konferansı Örgütü, her 3 yılda bir düzenlenen İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı Genel Konferansı kapsamında, farklı dallarda ödüller veriyor. “Mimari”, “kentsel ve bölgesel planlama”, “çevre düzenlemesi ve çevre koruma” ile “belediye projeleri ve hizmetleri” olmak üzere 4 ayrı kategoride belediyelerin başarılı projeleri ödüllendiren OICC, yerel yönetimlerin sürdürülebilir kentsel kalkınma ile İslami kentlerin kimlik ve miraslarının korunması konularında katkı sağlamalarını amaçlıyor.

Amaç sürdürülebilir gelişim
İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı, kar amacı gütmeyen uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak 1980 yılında İslam Konferansı Örgütü’ne (OIC) bağlı olarak kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, OICC’ye 11 Şubat 2008 tarihinde üye oldu.
Aktif üyeleri arasında Asya, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika kıtalarındaki 54 İslam ülkesinden 141 başkent ve kent bulunuyor. Ayrıca teşkilatın amaç ve faaliyetleri ile ilişkili olarak, İslam Konferansı Örgütü üyesi olmayan ülkelerden gözlemci ve iş ortağı üyeler bulunuyor.

Politika veya politik faaliyetlerle herhangi bir ilişkisi bulunmayan İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı, çalışmalarını insan yerleşiminin sürdürülebilir kalkınması ekseninde yürütüyor. Teşkilatın amaçları arasında üyeleri arasındaki iletişimi pekiştirerek aralarındaki yardımlaşma ve işbirliğini arttırmak; İslam başkentleri ve kentlerinin mirasları ile kimliklerini korumak; üye kentlerin sosyal, kültürel, çevresel ve kentsel koşullarının desteklenmesi amacıyla onlara büyüme ve refah sağlayacak sistemleri ve planları geliştirmek için çaba göstermek yer alıyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı
425 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, 120’den fazla türde 1200’ü aşkın hayvana kendi doğal ortamlarında ev sahipliği yapıyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.