Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emeklinin sofrasında misafir CHP hedefte AK Parti

Emeklinin sofrasında misafir CHP hedefte AK Parti

DİSK’e bağlı Emekli-Sen Konak Şubesi’nin her sene Mayıs ayında geleneksel olarak düzenlediği kahvaltı emeklileri bir araya getirdi. Karabağlar İlçesi’nde Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltıda, emekliklerin sorunları masaya yatırılırken, ülke gündemindeki gelişmeler hakkında hükümete çarpıcı mesajlar verildi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2013 - 12:13
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ Emekli-Sen Konak Şubesi tarafından düzenlenen kahvaltılı organizasyona CHP Karabağlar İlçe Emekli Komisyonu da destek sunarken, etkinliğe ev sahipliği yapan Emekli-Sen Konak İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz’In yanı sıra, CHP Antalya Milletvekili ve YDK (Yüksek Disiplin Kurulu) Başkanı Atilla Emek, CHP YDK Sekreteri Selahattin Balta, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, CHP İzmir Milletvekillerinden Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger ve Aytun Çıray, Karabağlar belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçe belediye meclis üyeleri, Emekli-Sen Gaziemir ve Karabağlar Şubesi Yönetimi, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve sendika üyesi emekliler katılım gösterdi. Düzenlenen kahvaltıda yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylığı için adı geçen isimlerden Necati İmam, Birol Soylu, CHP Eski İl Başkanı Tacettin Bayır, Doğan Albayrak ve Kerim Özer’in de salonda bulunması dikkat çekti.

“Demokrasi mücadelesinde emekli olmak yok”
İntibak yasası, hükümet tarafından emeklilere yönelik getirilen düzenlemeler, açılım süreci ve taşeronla mücadele gibi konular toplantı esnasında gündeme gelirken, açılışta söz alan Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, “Demokrasi mücadelesinde emekli olmak yok” diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu zor dönemde bizim de yapacağımız birçok görev var. Emeklilerimizle ülke sorunlarını görüşerek, emeklilerin kendi sorunlarını konuşarak, bu sorunlara çözüm üretmek istedik” dedi ve toplantıya katılan, kendilerine destek sağlayan herkese tek tek teşekkür etti.

Çıray: Sıkıntıları emeklilerle aşacağız
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, emekliler ile bir araya gelmekten ötürü şeref duyduğunu kaydederek, “Sizlerle bir araya gelerek dertlerinizi paylaşmaktan ötürü gurur duyuyorum. Emeklinin durumunu kendilerinden başka kimse bilmez. Bana ve partimize verdiğiniz destek dolayısı ile sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye’nin bu sıkıntılı günleri aşmasında emeklilerin gençlerden daha aktif rolü olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Bu ülkenin “Hitler”i de gidecek”
“Sevgili mücadele arkadaşlarım” diyerek salondaki emeklilere seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Reyhanlı’da meydana gelen patlamalara değinerek, Başbakan Erdoğan ve hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ı “Diktatör” olarak niteleyen Beko şöyle konuştu“Sevgili İzmirliler, güzel İzmir’in güzel insanları, buradaki bu tablo keşke diğer illerimizde de olsa, keşke oralarda da insanlar bir araya gelebilse, sizler gibi rahatça sohbet edebilse. Dün Almanya’da Hitler önce kendi halkına, sonra tüm dünyaya savaş atı. Milyonlarca insanı katletti. Aynı siyaseti İtalya’da Mussolini ve diğer ülkelerde başka diktatörler devam ettirdi. Bugün Almanya’da, İtalya’da ve ispanya’da demokrasi, özgürlük ve kardeşlik mücadelesi verenler sokaklarda rahatça gezebiliyor. Çünkü, bugün ne Hitler, ne de Mussolini yok. Yarın bu ülkenin Hitler’i de bu ülkede olmayacak. Yarın bu ülkenin Hitleri’ni yıkana kadar sizlerle mücadele edeceğiz ve sonuna kadar da hazırız. 1 Mayıs’ta birlikte, yan yana, omuz omuza birlik günümüzü kutlamak isterken, Taksim’i, o herkese açık olan yeri bize kapattılar. Recep Tayyip Erdoğan Taksim konusunda karar veremez. Kararı Türkiye’de çalışan işçiler verecektir. Son olarak şunu söylemek istiyorum. CHP ile DİSK’in siyasi bir akrabalığı var. DİSK’in ve CHP’nin bayrağı burada da yan yana. Bizim omuz omuza olmaktan başka çaremiz yok. Bunun anlaşılması lazım. Peki, bu dostluk nereden , bu arkadaşlık nerede? 1 Mayıs’ta gaz bombaları tüfekleri ile kapımıza dayanan AK Parti’nin katilleri bizi yaraladılar. Ortalık kan revan içindeyken, bizi arayan, bizim yanımızda olan Kemal Kılıçdaroğlu’na buradan teşekkür ediyorum.”

“Ülkeyi AK Parti’nin elinden çekip alacağız”
CHP Antalya Milletvekili ve YDK (Yüksek Disiplin Kurulu) Başkanı Atilla Emek, “Biz her zaman konuşuyoruz. Artık söz hakkı siz emeklilerde. Yaşadığımız sıkıntıları, dertleri çeken sizler zamanı iyi değerlendirin. Bugün gerçekleşecek olan “Demokrasi ve Özgürlük Mitingi”İle hem AB’ye hem de hükümete, demokrasi ve özgürlük mücadelemizin ne anlama geldiğini Aydın’da haykıracağız. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ne 12 Mart, ne de 12 Eylül’lerde görmediğimizi Tayyip Erdoğan’ın ileri demokrasisinde yaşıyoruz. Biz bunu kabul etmiyoruz. 12 Eylül’ü, 12 Mart’ı nasıl aştıysak, Erdoğan’ın ileri demokrasi adı altında bu toplumu korku politikası ile yönetmesine de izin vermeyeceğiz. Tüm Anadolu coğrafyasında halkımız ile buluşarak demokrasi ve özgürlük mücadelesini başarıya ulaştıracağız. Umutsuzluğa yer yok. Türkiye hiçbir zaman geriye gitmeyecek. Bu ülkeye hiçbir zaman Ortadoğu’nun bir parçası olmayacak. Bütün değerlerimizle özgürlüğümüzü yaşamaya devam edeceğiz. Demokrasinin hakim olduğu bir ülkede, 76 milyon insan, etnik kimliği ve inancı ne olursa olsun, Türkiye’nin özgür, başı dik ve eşit hakka sahip vatandaşları olarak yaşamına devam edecek. Mücadelemiz bu, hiçbir şekilde ayrı gayrı değiliz. CHP olarak halka kucaklaşarak, Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde bu hedefimize ulaşacağız. Eğer bizler ona katkı yaparsak, önümüzde kimse duramaz. Türkiye’nin en büyük örgütlü gücü yani CHP olarak bu savaştan başarı ile çıkacağız ve ülkemizi AK Parti’nin elinden çekip alacağız. Bu inancı sürdürürsek aşamayacağımız hiçbir engel yok. Yolumuz açık olsun, başarımız daim olsun” dedi.

Balta emeklileri uyardı

CHP YDK Sekreteri Selahattin Balta ise, kendisinin de bir emekli olduğunu hatırlatarak,”Emekliler yiyecek bulamaz, emekliler yatacak yer bulamaz, emekliler evine götürecek ekmek bulamaz, emekliler intibak bulamaz. Yok oğlu yok. Ama emekliler gidiyor AK Parti’ye oy veriyor. Aklınızı başınıza toplayın. Bu yapılanın kimseye bir faydası yok. Türkiye fiilen istila altında. Kendi aranızdaki çekişmeleri bir araya bırakın. Birlik olun, bu zulme son verin. Eğer siz onurumuzu koruyarak bu hükümete tepki vermek ve cumhuriyetimize sahip çıkmak zorundasınız” dedi ve demokrasi mücadelesinde emeklilere önemli roller düştüğünü kaydetti.

Moroğlu’ndan Aydın’a davet
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mustafa Moroğlu,Aydın’da gerçekleştirilecek olan mitinge değinerek, “Bugün oraya meydan okumaya gideceğiz. Partinin birliğini beraberliğini koruyarak katkı veren tüm arkadaşlar partimizin bütünlüğüne ve irade birliğine sahip çıksınlar. Emeklinin demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.