Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'e, üstü açılıp kapanan AVM

İzmir'e, üstü açılıp kapanan AVM

İZMİR merkezli Kavuklar Grup, Bornova'da üstü açılıp kapanan alışveriş merkezi (AVM) yapacak. İçinde rezidans ve ofis de bulunacak olan 325 milyon dolarlık Point Bornova AVM, 2015 yılında tamamlanacak. 'Deniz, şehir ve dağ' konseptiyle yapılacak olan yatırımda, AVM'nin yanında 544 konutun bulunduğu 46 katlı, 170 metre yüksekliğinde İzmir'in en çok katlı binası da yükselecek.

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 13:03
İZMİR-  Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup başkanı Metehan Kavuk, Jones Lang Lasalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Altındağ'da tanıtım ofisinde düzenledikleri basın toplantısında, Türkiye'nin ilk üstü açılıp kapanan AVM'sini tanıttı. Kavuklar Grup tarafından yapımına başlanan ve 2015 yılında tamamlanacak olan yatırımda, 160 mağazalı AVM ve 170 metre yüksekliğindeki, 544 konutlu, 46 katlı rezidans yer alacak.

Abdullah Kavuk, "İzmir'de bu büyüklükte yapılmış 280 bin metrekare inşaat alanı olan bir proje yok. Kamunun yaptığı havalimanı bile 290 bin metrekare. Bayraklı Tower tamamlandı. Önümüzdeki hafta teslimler başlayacak. Ege Bornova devam ediyor. 2016 yılına kadar beş kat büyüceğiz ve toplamda 550 milyon dolarlık yatırım yapmış olacağız" dedi. Kavuk, 16 farklı tipteki 544 konutun 46 kata yayıldığını, konutların metrekaresinin 2 bin 300 liradan satışa çıkarıldığını ve ilginin büyük olduğunu söyledi.

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup başkanı Metehan Kavuk, Point Bornova AVM'nin tasarım ve mimari özellikleriyle birçok ilke imza atacağını söyledi. AVM'nin üstü açılır kapanır özellikle olacağını belirterek, dünyada örneklerinin ABD'de olduğunu, Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerini anlattı. Deniz, doğa ve şehir temasıyla hazırlanan mimaride açık sokak kurgusuyla tasanlanan AVM'nin, açılır kapanır üst örtüsü ile yağışlı günlerde de hizmet verebileceğini söyledi. Metehan Kavuk, 325 milyon dolar yatırım değerine sahip 25 bin metrekare arazi üzerinde 4 bin metrekare genişliğindeki AVM'de fitness, SPA merkezi, 12 sinema salonu, süpermarket ve eğlence merkezinde çocuklara yönelik interaktif uygulamalı eğitim de verileceğini ifade etti.

Point Bornova'ya konsept geliştirme ve kiralama danışmanlığı hizmeti veren Jones Lang Lasalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Türkiye'de AVM sayısının 340'a ulaştığını, İstanbul'da 100'ü bulmasına rağmen İzmir'de 20'yi geçmediğine dikkat çekti. Alkaş, "İstanbul ve Ankara, bin kişiye düşen AVM metrekaresi açısından Avrupa standartların üzerine çıkmıştır. İzmir bu rakama ulaşamadı. İzmir'in 454 bin metrekare toplam AVM alanı var. Point Bornova'da daha fazla çeşidi içerecek bir yapılanma olacak. Balçova, AVM mezarlığı haline geldi. AVM açmadan araştırması doğru yapılmalı, altyapısı doğru kurgulanmalı, harcama yetenekleri gözlemlenmeli" dedi. (Elif Demirci- DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.