Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara’da Sait’le Roman zirvesi!

Ankara’da Sait’le Roman zirvesi!

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait geçtiğimiz gün Roman Dernekleri temsilcilerinden oluşan bir ekiple mini bir zirve gerçekleştirdi. İzmir’de Roman vatandaşların sorunlarının ve bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğinin konuşulduğu mini zirve hakkında bilgi veren 2011'de AK Parti’den İzmir 1. Bölge milletvekili adayı olan sosyolog Cemal Bekle ilk etapta panel düzenleyeceklerini ardından Vekil Sait’in organizasyonunda Balkanlar’da yaşayan Romanlarla İzmir’de yaşayan Romanlar arasında köprü kuracaklarını ifade etti.

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 15:01
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 13-15 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da Roman dernek ve federasyon temsilcilerine yönelik düzenlediği 'Proje Yönetim Döngüsü ve Proje Hazırlama' eğitimi toplantısına katılmak için Ankara’ya giden İzmir ekibi toplantı sonrası İzmir Milletvekili Rıfat Sait’le mini bir zirve gerçekleştirdi.

İzmir’de Roman vatandaşların sorunlarının ve bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğinin konuşulduğu zirvede Ege Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Özcan Çayırlı ve Dünya Roman Kültürü Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Eşref Kalkan’la birlikte yer alan 2011’de AK Parti’nin İzmir’de 1. Bölge milletvekili adayı olan sosyolog Cemal Bekle görüşmenin çok verimli geçtiğini söyledi.

ÖNCE PANEL ARDINDAN GEZİ!
İzmir’de yaşayan Romanların sorunları ve atılacak olan ilk adımlar hakkında bilgi veren Bekle şunları söyledi; “ İzmir’de yaşayan Romanların büyük kısmı Balkan’lardan gelme. Balkanlar’da yaşadıkları sorunları beraberinde getirdiler. İzmir’de de ciddi sorunlar yaşıyorlar. İstihdamla ilgili meslek edindirme nasıl olmalı bu konuyu masaya yatırdık. Okula devam etmeyen çocuklarla ilgili nasıl bir çalışma yapılması gerektiğini konuştuk. Vekilimiz Rıfat Sait Balkan kökenli ve bir çok dernekte görev yaptı. Ortak bir çalışma yapalım dedik. Devam eden bir süreç var. Vekilimiz İzmir ayağında bize yardımcı olacak.İlk yapacağımız Balkanlar’dan gelen Romanların beraberinde getirdikleri sorunların ve İzmir’de yaşadıkları sorunları anlatan panel düzenlemek.Panelin ardından bir sonraki adım Balkanlar ve İzmir arasında köprü kurmak olacak. Balkanlar’da ciddi bir Roman nüfusu var. İkili diyalogları arttıracağız. Rıfat Bey bu işin organizasyonunda olacak. İzmir olarak oluşturulacak ekip Balkanlar’a gidecek. Balkanlar’dan da biz Roman misafirlerimizi ağırlayacağız”
Bekle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yakın zamanda İzmir’e yapacağı ziyarette Yenişehir’e davet ettiklerini de ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.