Dolar 32,2500
%-0.08
Euro 35,1102
%0.07
Altın 2.466,800
%0.02
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitim Bir Sen ''başörtüsü serbestliği'' istedi

Eğitim Bir Sen ''başörtüsü serbestliği'' istedi

EĞİTİM Bir Sen İzmir Şubesi üyeleri, öğretmenlerle ilgili halen yürürlükte olan kılık ve kıyafet yönetmeliğini ve başörtüsü yasağını protesto etti.

  • Ege Postası
  • 02.01.2013 - 15:32
İZMİR - Karabağlar İlçesi’ndeki Hatice Hanım İlköğretim Okulu bahçesinde toplanan sendika üyesi yaklaşık 100 kişi, 'Başörtüsü inancımın gereğidir', 'Kadına en büyük şiddet, başörtüsü yasağıdır' yazılı dövizler taşıdı. Üyeler adına açıklama yapan Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak şunları söyledi:

"Eğitim Bir Sen olarak ülke genelinde sivil itaatsizlik gösteriyor, işe ve derslere serbest kıyafetle giriyoruz. 1982 model darbe ürünü çağdışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto ediyoruz. Bu yönetmelikle devlet memurlarına adeta üniformalı asker muamelesi yapılmaktadır. Başörtüsü yasağını getiren çağdışı bu yönetmeliği tanımadığımızı haykırıyoruz. Öğrencilerde tek tipçilikten vazgeçilmişken, eğitim çalışanlarının ense traşı, pantolonu, bıyığıyla ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Başörtüsü yasağı hariç bütün sınırları geçersiz olan bu yönetmelik bir an önce değiştirilmelidir. İktidar kendisinden beklenileni yapmalı ve yasakları meşrulaştıracak adımlar yerine, halkı özgürleştirecek adımlar atmalıdır. Bizler, eğitim çalışanlarının kılık ve kıyafet yönetmeliğinin acilen değiştirilmesini, başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını, ne giydiğimiz değil ne ürettiğimizle ilgilenilmesini istiyoruz." Açıklamanın ardından sendika üyeleri, olaysız dağıldı.(DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.