Dolar 32,2214
%0.18
Euro 35,1572
%0.19
Altın 2.475,260
%0.3
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Kıraç'tan terör tazminatı açıklaması

Vali Kıraç'tan terör tazminatı açıklaması

İZMİR Valisi Cahit Kıraç, Menemen'de PKK'lı teröristlerce öldürülen üç çiftçinin yakınlarına 25'er bin lira terör tazminatı ödenmesine karar verilmesiyle ilgili tepkiler üzerine açıklama yaptı. Vali Kıraç ailelerin kendilerinden talepleri olduğunu, bunu Milli Savunma Bakanlığı'na ilettiklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2013 - 15:35
İZMİR-  İzmir Valiliği Terörle Mücadele Zarar Tespit Komisyonu, geçen ağustos ayında İzmir'in Foça İlçesi'ndeki askeri servis aracına düzenlenen ikiz bombalı saldırıdan üç gün önce, aynı teröristlerin, kendilerini gördükleri ve deşifre olmamak için Menemen'in Maltepe Köyü yakınlarında öldürdükleri çiftçiler Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksuz ve Bahri Şirin'in ailelerine 25'er bin lira terör tazminatı ödenmesini kararlaştırdı.

Çiftçilerin ailelerinin, Uludere'deki bombardımanda ölen köylülerin yakınlarına 123'er bin lira ödenirken, kendileri için beşte biri oranında bir miktar belirlenmesine yönelik tepkileriyle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Kıraç, terör şehitlerine bazı hak ve vecibeler doğduğunu belirtti. Vali Kıraç, "Aileleri, kendilerinin de terör şehidi kabul edilmesini ve haklardan istifade etmeleri gerektiği yönünde temasta bulundular. Biz de taleplerini aldık. Milli Savunma Bakanlığı'na sunduk" dedi.

FOÇA'DA TERÖR KURBANLARININ AİLELERİ 'SİVİL ŞEHİT' SAYILMASI İÇİN BAŞVURDU

 

İZMİR’in Foça İlçesi'nde 2 askerin şehit olduğu, 12 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin keşif sırasında kendilerini farkettikleri gerekçesiyle öldürdüğü 3 köylünün ailesinin, terör mağduru olarak 24'er bin TL tazminat aldıktan sonra, sivil şehit sayılmak için ise yeni başvuruda bulundukları öğrenildi. Sivil şehit sayılmalarının ardından ise, kendilerine ödenecek tazminat tutarında da artış olmasını beklediklerini dile getiren öldürülen köylülerden Zekeriya Toksöz’ün oğlu Selim Toksöz, “Babamı teröristler öldürdü. Hiç bir tazminat babamı geri getirmez” dedi. Toksöz’ün eşi Ayten Toksöz ise, “Eşimin sivil şehit sayılmasını, çocuklarıma da bir iş verilmesini istiyorum” dedi.

Foça ilçesinde geçen 9 Ağustos’ta saat 08.07'de Değirmenlik Caddesi’nde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Foça Deniz Üs Komutanlığı Amfibi Görev Grup Komutanlığı’na ait servis otobüsünün geçişi sırasında iki ayrı patlama meydana gelmiş ve olayın ardından Ulaştırma Er Özkan Ateşli olay yerinde, Ulaştırma Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen de ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde şehit olmuştu. Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde 2 Eylül’de ise, bombalı saldırıyı düzenleyen teröristlerden Ahmet Bal sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölü, Yunus Çiçek de yaralı olarak ele geçirildi. Çiçek, hastanedeki ifadesinde ise, bombalı saldırıdan üç gün önce çiftçiler Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ve Bahri Şirin’i kendilerini fakettikleri gerekçesiyle öldürdüklerini itiraf etti.

AİLELERİN SİVİL ŞEHİT BEKLENTİSİ

Üç köylünün teröristlerce öldürülmesinin ardından ailelerine de, ilk olarak terör mağduru olmalarından dolayı 24'er bin TL tazminat ödendi. Ancak ailelerin, geçen yıl Uludere’de hava saldırısında kaçakçılığa giden köylülerin öldürülmesinin ardından çıkartılan sivil şehitlik hakkından yararlanmak için ise, kısa süre önce başvuruda bulundukları ortaya çıktı. Öldürülen Foçalı köylüler Yusuf Kafalı, Zekeriya Toksöz ve Bahri Şirin’in sivil şehit sayılmasıyla da ailelere verilecek olan tazminat tutarlarının da artacağı öğrenildi.

Köylülerden Zekeriya Toksöz’ün oğlu Selim Toksöz, sivil şehit sayılmalarının ardından, kendilerine ödenecek tazminat tutarında da artış olacağını beklediklerini dile getirerek, “Babamı teröristler öldürdü. Hiç bir tazminat babamı geri getirmez. Ancak bizler hakkımız olanı istiyoruz. Uludere’de öldürülenler kaçağa giderken öldürüldü ve onlara 123'er bin lira veriliyorsa, bizim babamızı teröristler öldürdü. Biz de talep ediyoruz” dedi. Toksöz’ün eşi Ayten Toksöz ise, “Eşimin sivil şehit sayılmasını, istiyorum. Çocuklarıma da bir iş verilmesini istiyorum. Eşim öldüğünden beri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden gelen polisler haricinde kimse bizi arayıp sormadı. Terör buralarda bile bizi buldu. Derdimizle başbaşa kaldık” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.