Dolar 32,1962
%0.1
Euro 35,1231
%0.09
Altın 2.471,640
%0.16
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Göç’ün Diğer Yüzü”

“Göç’ün Diğer Yüzü”

Bulgaristan’da yaşayan Müslüman Türk azınlığı yok etmek amacı ile 1984 yılının Aralık ayında başlatılan “silah zoru ile Bulgarlaştırma (asimilasyon)” kampanyasına karşı direnerek şehit düşmüş olan kahramanlarımızı anmak amacı ile İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Gaziemir-Sarnıç Şubesi tarafından yapılan “Göç’ün Diğer Yüzü” adlı fotoğraf sergisi izlenime açıldı.

  • Ege Postası
  • 02.01.2013 - 10:08
İZMİR- Geniş katılımlarla gerçekleşen fotoğraf sergisine Bal-Göç Genel Merkez, Buca ve Balçova şubeleri, Bal-Göç Gençlik kolları, Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer, CHP İl Genel Meclis ve İlçe Meclis  Üyeleri, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut TEKİN ve Teşkilatı, MHP Gaziemir İlçe Sekreteri Şükrü Özen ve Teşkilatı, Bal-Göç Üyeleri ve Hemşerilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.
   Fotoğraflara bakanlar o günlere geri dönerek sanki o anları tekrardan yaşadı. Bir ara gözyaşlarını tutamayan Azize Güler adlı vatandaş, çok zor günler yaşadıklarını ve çok sıkıntı çektiklerini söyleyerek bu durumu ancak yaşayan bilebilir diyerek fotoğraflara daha fazla bakamadı. Şehitlerin anısına pilav dağıtımı yapıldıktan sonra, basın açıklaması yapan Gaziemir-Sarnıç Bal-Göç şube başkanı Halim Garip; Gizli bir asimilasyonun halen devam etmekte olduğunu ve sosyal, kültürel, ekonomik izolasyonun orada yaşayan Türklere karşı devam ettiğini, bu yüzden oralarda yaşayan hemşerilerimizin bu konularda halen sıkıntılar içinde olduğunu belirtti.
     Bulgaristan’da Türkler’e karşı nasıl bir asimilasyon politikası gerçekleşt? Türklerin adları nasıl değiştirild? Belene Kampı’nda neler yaşand? 1989 göçü fikri nasıl ortaya çıkt? Yüz binler Türkiye’ye göçerken neler yaşand? Sınırdan geçenler, toprağı nasıl öptü işte bu soruları cevaplayabilmek ve kendimizden sonraki kuşağa bunu anlatabilmek için bu fotoğraf sergisini yaptık. Her yıl daha farklı etkinliklerle bu acı olayı hatırlatacaklarını söyleyen Garip, katılan herkese teşekkür etti. Ayrıca Şube Başkanı Halim Garip 2013 yılının Türk Dünyası için sağlıklı, huzurlu, bol bereketli ve bir daha bu tür acılarının yaşanmaması temennisinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.