Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege derbileri nefes kesecek

Ege derbileri nefes kesecek

PTT 1. Lig'de Manisaspor-Buca ve Denizlispor-Göztepe maçları öncesi 4 hoca da iddialı açıklamalarda bulundu. Reha Erginer, Sait Karafırtınalar, Engin İpekoğlu ve Hüseyin Kalpar, "Tek hedefimiz 3 puan" diye konuştular. Son 3 maçını kazanan ligin namağlup ekibi Karşıyaka, bugün 19.00'daki maçta kendisi gibi 10 puanlı 1461 Trabzonspor'u yenerse liderliğe yükselecek

  • Ege Postası
  • 29.09.2012 - 08:52
  İZMİR -PTT 1. Lig'de Egeliler'in buluşmasına sahne olacak en kritik hafta geldi çattı. Ligde yarın oynanacak Manisaspor-Buca ve Denizlispor-Göztepe karşılaşması öncesi, 4 takımın teknik direktörleri imha planlarını hazırlarken, zorlu sınavlara yönelik iddialı açıklamalarda bulundular. Oynadığı 4 maçtan sadece 1 galibiyet çıkartan ve diğer 3 karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Manisa ile ligde Karşıyaka, kupada da Arsin'e yenilerek büyük şok yaşayan Bucaspor'un randevusu haftanın en dikkat çeken karşılaşmaları arasında gösteriliyor. Manisa Teknik Direktörü Reha Erginer "Geçen haftaki Ankaragücü önündeki puan kaybından sonra Buca maçını kazanmak istiyoruz" derken Bucaspor Teknik Direktör Sait Karafırtınalar ise, "Bu maçın bizim için önemi büyük. Manisa'yı yeneceğiz" diyerek rakibine gözdağı verdi.

Geçen hafta iyi oynamasına rağmen Tavşanlı Linyit'i son dakika penaltısıyla teslim olan Denizlispor ile ilk galibiyetini son dakika elde eden Göztepe'nin pazartesi günkü kapışmasının sonucu da merakla bekleniyor. Denizlispor'un çalıştırıcısı Engin İpekoğlu rakiplerine saygı duyduklarını kaydederek, "Göztepe moralli ancak kazanmak zorundayız" yorumunu yaparken, Göztepe'nin teknik patronu Hüseyin Kalpar ise "Ç.Rize galibiyeti ile kenetlendik. Bu nedenle Denizli'den 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

 Ya yeneceğiz ya yeneceğiz

Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, ligde Karşıyaka'ya, ardından da Ziraat Türkiye Kupası'nda Arsinspor'a yenilerek elenmeleri üzerine camiaya mesaj yolladı. Beklenmeyen bir durumunun ortada olmadığını, alınan yenilgilerden ders çıkardıklarını belirten Karafırtınalar, "Paniğe gerek yok. Ben oyuncularımın kapasitesini çok iyi biliyorum. Lige nasıl başladığımız değil, nasıl bitirdiğimiz önemli. Yangın çıkarmaya gerek yok" dedi. Özellikle kupada 3. Lig ekibi Arsinspor'a yenilmelerinin fubolcuları kendilerine getirdiğini ifade eden Karafırtınalar şöyle konuştu: "Oyuncularıma rakibi küçümsememelerini söyledim. Ancak onlar sahada yürümediler bile. Arsin'e değil egolarına yenildiler. Bu mağlubiyet bu sıkıntı onlara yeter. Manisaspor maçı öncesi futbol oyununun bu kadar basit olmadığını gördüler. Şimdi Manisaspor maçının kendileri için önemi daha da arttı. Rakibimizi yeneceğiz. Takımıma kefilim."

 Sıra geldi galibiyete

Manisaspor'da Kayseri Şeker'i yenip Ziraat Türkiye Kupası'nda tur atlamanın mutluluğu yaşanırken, Teknik Direktör Reha Erginer kupayı unutup lige döndüklerini ve 2 haftadır kaybedilen puanlar nedeniyle Buca maçına büyük önem verdiklerini söyledi. Son iki haftada aldıkları beraberliklerin canlarını sıktığını Buca maçını 3 puanla tamamlayıp yeniden çıkışa geçmek istediklerini belirten Erginer, "Geçen haftaki Ankaragücü önündeki puan kaybından sonra Buca maçını kazanmak istiyoruz. 3 gün içerisinde de Buca maçına hazırlanacağız. Eray'ın alçıları söküldü ancak henüz hazır değil. Bu nedenle kupa maçında riske etmedik. Cem Sultan ise geçen yıl uzun süre oynayamamış bir oyuncu. Onun da toparlanmasını bekliyoruz. Onu kazandığımız zaman çok, çok verimli olacağını biliyoruz.Biraz daha zamana ihtiyacı var " dedi. Bu arada Manisaspor'un yarın saat 19.00'da 19 Mayıs Stadyumu'nda Bucaspor ile oynayacağI 5. hafta karşılaşmasının biletleri dün Manisaspor Store Çarşı Şubesi'nde, Biletix internet sitesinde ve Biletix Çağrı Merkezi'nde satışa çıktı. Biletlerin satışı maç günü Biletix stat gişelerinde devam edeceği açıklandı. Maçın bilet fiyatları kapalı tribün alt 20, Tarzan tribünü 10, Sipil ve Gediz kale arkası 5, rakip takım 5 lira olarak açıklandı.

 Hedefimiz üçte üç

PTT 1.Lig'de 3 maçlık galibiyet hasretini Rize galibiyetiyle dindiren, Türkiye Kupası'nda da Gölcük'ü 3-0'lık net skorla yenerek yoluna devam eden Göztepe'de keyifler yerine geldi. Sarı-kırmızılı ekibe ilk üç haftada aldığı sonuçlar sonrası yönelştilen olumsuz eletiriler yerini övgüye bırakırken, golcülerin performansı da teknik heyetin yüzünü güldürdü. Ligin dört haftasında defans Hamza ve orta saha oyuncusu Mithat gol atarken, golcüler Gölcük karşısında suskunluğunu bozdu. Şaban, İbrahim ve Ali Kuçik ilk kez golle tanışıp siftah yaparken Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, pazartesi günü deplasmanda oynanacak Denizli maçı öncesi rahat bir nefes aldı. Kalpar, Rize ve Gölcük'ten sonra Denizli'yi de mağlup edip 3'te 3 yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Denizlispor'un son haftalardaki futbolu dikkat çekiyor. Geçen hafta son dakikada yenildiler. Ama biz de son dikakaya kadar pes etmedik ve kazandık. Bu haftayı da galibiyetle tamamlayıp bir seriye imza atmayı planlıyoruz" dedi. Bu arada Tecrübeli teknik adamın Denizli karşısında en büyük kozu golcüler Ali Kuçik, Şaban ve Bedi Buval olacak. İbrahim'i yedek kulübesinde oturtmayı hedefleyen Kalpar, ileri uçta Şaban ve Bedi Buval'ı oynatıp bu ikilinin arkasında da Ali Kuçik'e yer vermeyi hedefliyor. Bolu maçında yerel basın mensubuna hakaret ettiği gerekçesiyle 2 maç ceza alan Veli'nin yerine Rize ve Gölcük maçlarında sahada yer alan Aytek, teknik heyetin gözüne girdi. Aytek'in savunmanın ortasında Hamza ile birlikte görev yapması bekleniyor.

12. adamla saldıracağız

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çanakkale Dardanel'e elenen ve lige dönen Denizlispor'da tek hesaplar Göztepe maçı üzerine. Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, kupadan elenmeleri nedeniyle oyuncularına çok sinirlenirken, Göztepe'yi yenerek lige asılmak zorunda olduklarını söyledi. Takımın kupada rakibi ciddiye almamasını eleştiren İpekoğlu, Göztepe engelini ise taraftar desteğiyle geçeceklerine inandıklarını söyledi. İpekoğlu şöyle konuştu: "Rakibiniz kim olursa olsun ciddiye alacaksınız. Çünkü Dardanelspor'un takımı kadrosunda 14-15 tane genç milli takımlarda oynayan oyuncusu var. O nedenle arkadaşlarımız ciddiye almadılar ve sonuç böyle oldu. Bu mücadele ile ligde oynarsak korkulu rüyalar görürüz. Her maçımızı ciddiye almamız gerekiyor. Önemli bir takım ile oynayacağız. Göztepe lige iyi başlamadı ama son karşılaşmasında üç puanla tanıştı. Rakibimizi küçümsemiyoruz. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Taraftar desteği ile maçtan üç puanla ayrılan taraf biz olacağız."

 Karşıyaka zirve aşkına

 PTT 1. Lig'de lideri belirleyecek maçta Karşıyaka, 1461 Trabzonspor'la Alsancak Stadı'nda karşı karşıya geliyor. İlk 4 maçtan 3 galibiyet bir beraberlik alan iki ekibin saat 19.00'daki mücadelesini Süper Lig hakemi Bülent Yıldırım yönetecek. Şanlıurfa, Ankaragücü ve son olarak İzmir derbisinde Bucaspor'u mağlup eden Kaf-Kaf, eğer Karadeniz ekibini de yenerse 10 yıldır mücadele ettiği 1. Lig'de ilk kez zirveye çıkma mutluluğunu yaşayacak. Yeşil-kırmızılı taraftarların kapalı 20, açık 10 liradan satılacak maçın biletlerini tüketip Alsancak Stadı'nı doldurması bekleniyor

 Makukula oynayacak mı'

Karşıyaka'nın Bucaspor derbisinde sürpriz bir şekilde sahaya sürdüğü Portekizli golcü Ariza Makukula'nın 1461 Trabzonspor karşısında oynayıp oynamayacağı henüz belli olmadı. Sakatlığı tam olarak geçmeyen Emre Aktaş'ın durumu henüz netleşmezken, Makukula'nın takıma verdiği cesaret ve enerji nedeniyle Teknik Direktör Cihat Arslan'ın ilk tercihi olacağı öğrenildi. "Kim iyiyse o oynar" diyen Arslan, "Ciddi bir rakiple oynayacağız. Geçen sezon şampiyon olan takımı bozmadan yaptıkları takviyelerle iyi sonuçlar aldılar. Dikkatli olup 3 puan için en iyi şekilde mücadele edeceğiz" dedi.(Yeni Asır)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.