Dolar 32,2385
%-0.01
Euro 34,8084
%0.38
Altın 2.422,570
%1.22
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Böylesi görülmedi

Böylesi görülmedi

Karşıyaka, Buca galibiyetiyle puanını 10'a yükseltip son 10 yılın en iyi performansını çizdi. Fatih Şen 4 maçta attığı 3 golle yıldızlaştı

  • Ege Postası
  • 26.09.2012 - 08:19

PTT 1. Lig'deki 10. sezonuna sıkıntılı bir süreçten geçip giren Karşıyaka, Bucaspor galibiyetiyle camiasını şampiyonluk havasına soktu. Derbide 3 puanı cebine koyup lider 1461 Trabzon'un ardından averajla 2. sıraya yükselen yeşil-kırmızılılar, maç gecesi sabaha kadar uyumadı. Televizyonlarının başında maçı izleyen yeşil-kırmızılı taraftarlar 90 dakika sonunda soluğu Karşıyaka sahilinde alırken 150 kişilik bir grup ise Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ne Buca'dan dönen takım otobüsünü takip ederek gitti.

Tesislerin girişinde futbolcuları taşıyan otobüsü coşkuyla karşılayıp oyuncuların otobüsten inmesiyle kutlamanın dozunu arttıran KSK'liler, hepbir ağızdan Kaf-Sin-Kaf çekti. Önce Teknik Direktör Cihat Arslan ardından Spotif Direktör Hüseyin Hamamcı'yı sevinç içinde karşılayan taraftarlar daha sonra Dalmat'ı omuzlara aldı. Sportif Direktör Hüseyin Hamamcı, "Bu çocuklar bizi nereye götürürse oraya gideceğiz" dedi.

Maç sonu soyunma odasındaki tablonun kendisini ilerisi için umutlandırdığını belirten Hamamcı, "Galibiyetten sonra yabancı oyuncular dahil hep birlikte takım halinde Kaf-Sin-Kaf çekildi. Soyunma odasında ne yönetici ne de teknik heyet vardı. Bu futbolcuların birlikteliği ve inanmışlığının en güzel göstergesiydi. Bizi en iyi şekilde temsil edecek bir topluluk yarattık" dedi.

Ön libero mevkiinde oynamasına rağmen ilk 4 haftada atılan 6 golün 3'üne imzasını atan Fatih Şen yeşil-kırmızılı taraftarların gönlünde taht kurdu. Son 2 sezonda sadece 1 gol atan 28 yaşındaki futbolcu Manisaspor ve Ankaragücü maçlarından sonra Bucaspor karşısında da 35 metreden attığı enfes golle galibiyetin mimarı oldu. 4 maçta alınan 10 puanı takım içindeki birlik beraberlik ve dayanışmaya bağlayan Fatih, "Gol atmam bana ayrı bir motivasyon veriyor ancak takım olarak iyi olduğumuz için kazanıyoruz. Bu dayanışmamız sürdüğü sürece başarının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Cihat Arslan: "Devamı gelmeli"

Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan, cumartesi günü lider 1461 Trabzon'u ağırlayacaklarını ve son derece önemli bir maça çıkacaklarını söyledi. Her maçı ayrı ayrı değerlendirdiklerini belirten Arslan, "1461 Trabzon'u gözümüzde büyütmüyoruz ama takımda Türkiye liglerinin gelecek vadeden Jebrin ve Eren gibi 2-3 oyuncusu var. Geçmiş sezonlarda Bucaspor gibi 2. Lig'den gelip kadrolarını koruyan ekipler 1. Lig'de şampiyon oldu. Ligde kurulu düzenler başarılı oluyor. Ancak biz yine dayanışma içinde olursak başarılı olabiliriz" diye konuştu.

Ariza Makukula sürprizi tuttu

Karşıyaka, Portekizli golcüsü Ariza Makukula'yı sürpriz bir şekilde sahaya sürüp Bucaspor'u şaşırtmayı başardı. Arslan'ın kendi takım arkadaşlarını cesaretlendirmesi ve rakibi tedirgin etmesi için sahaya sürdüğü tecrübeli forvet görevini başarıyla tamamladı. Bucaspor'un stoperleri Efe ve Henrique'nin rahatça hücum bölgesine gitmesini engelleyen Makukula 61. dakikada yerini Banahene'ye bıraktı. Eski gol kralı Makukula'nın bir topu da üst direğe çarpıp auta çıkmıştı.

Altyapı tesisi bugün açılıyor

Karşıyaka'nın Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde inşa ettiği altyapı tesisi bugün saat 17.30'da törenle açılacak. 1912 Karşıyaka Derneği'nin KSK'ye kazandırdığı tesisin açılış törenine Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ın da katılacağı öğrenildi. Halı saha, lojman, soyunma odaları, idari ofislerin yer aldığı tesisin futbol altyapısına 100. yıl armagğanı olduğunu belirten 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Sait Gürsoy, "Tesis 20 yatak kapasiteli. Dernek üyelerimizin desteğiyle inşa edildi. KSK ve Türk sporuna hizmet edecek yetenekli futbolcular buradan çıkarsa amacımıza ulaşmış oluruz" dedi.  (Yeni Asır)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.