Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de spor turu

Ege'de spor turu

İzmir yaz aynın gelmesiyle birlikte spor dünyasının ünlü simaları Ege'ye akın etti. Ege ekiplerinin son dakika durumlar.

  • Ege Postası
  • 22.07.2014 - 16:59
ALTAY'DA SIRA TUFAN'DA
 
ALTAY yönetimi, iç transferde Emrah Kaya ve Yüksel Kayaalp'ten sonra gurbetçi orta saha oyuncusu Tufan Kelleci'yle de masaya oturmaya hazırlanıyor. Geçen sezon Gaziantepspor'dan kiralanan 21 yaşındaki futbolcunun kulübüyle sözleşmesinin bittiği ve hafta içinde Altay'la masaya oturacağı bildirildi. Şanlıurfaspor'un da talip olduğu genç futbolcunun siyah beyazlılara sıcak baktığı öğrenildi.

Geçen sezon 17 maçta 772 dakika forma giyip 4 gol kaydeden Tufan'ın futbolunu beğendiklerini dile getiren Başkan Aslan Savaşan, "Genç, kuvvetli ve hırslı bir oyuncu. Anlaşma sağlarsak Altay için kazanç olur" dedi. Siyah beyazlılar, prensip anlaşmasına vardığı Ümraniyesporlu Tahir'e bugün imza attıracak. İzmir ekibi, Gölcük kampında cumartesi günü Karşıyaka'yla ile özel maç yapacak.



PINAR KARŞIYAKA'DA VIP KARTLAR SATIŞTA
 
PINAR Karşıyaka'nın lig ve Eurocup maçlarında geçerli olacak VIP kombine kartları satışa çıktı. 

Fiyatları Karşıyaka Arena'daki konumlarına göre 800 ile 1500 TL arasında değişen kartları ilk iki gün sadece geçen sezondan VIP kartı olanlar alabilecek. Kombineler 24 Temmuz'dan itibaren genele satışa sunulacak. Bu sezon rakip benchin yanında yer alan bölümü satışa çıkarmayan yönetim, söz konusu alanı sosyal sorumluluk projelerinde kullanacak. 

Şube yönetimi, kurumlarla işbirliği yaparak otistik, down sendromlu çocukları karşılaşmalarda ücretsiz olarak bu tribüne alacak.

MANİSASPOR'UN GÖZÜ MİLİJAS'TA

TRANSFERDE geçen sezon Kızılyıldız'ın kaptanı Nikola Mikic'i renklerine bağlayan Manisaspor, şimdi de Sırp kulübünün bu sezonki kaptanı Nenad Milijas'a göz dikti. Kulüp Başkanı Abdullah Mergen, 10 numara pozisyonunda oynayan 31 yaşındaki futbolcuyu kendilerine Mikic'in önerdiğini belirterek, "Görüşmelerimizi Mikic kanalıyla sürdürüyoruz. Kulübünde ekonomik anlamda sıkıntılar varmış. Şu anda takımıyla birlikte kampta. Kamp sonrası Manisa'ya gelecek, görüşeceğiz" dedi.

Geçen sezon Manisaspor'da kiralık oynayan Perovic'in de dönmek için haber gönderdiğini söyleyen Başkan Mergen, "Şu ana kadar Şanlıurfaspor dışında Türkiye'den teklif gelmemiş. Geçen sezon aldığı ücrette indirim yaparsa, kendisiyle anlaşabileceğimizi söyledim. Cevap bekliyoruz" şeklinde konuştu. Üç büyüklerin lig kadrosuna almayacağı oyuncuları da düşündüklerini sözlerine ekleyen Abdullah Mergen, bu konuda harekete geçmek için kampların bitmesini beklediklerini belirtti.

SPONSOR ARAYIŞI

TFF'nin mali genel kurulu için gittiği Ankara'da sponsorluk için Manisalı bürokratlar ve bölge milletvekilleri ile görüştüğünü açıklayan Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, önümüzdeki günlerde bu konuda önemli gelişmeler olacağını aktardı. Manisalı olan Spor Toto Teşkilat Müdürü Mehmet Muharrem Kasapoğlu'dan tam destek sözü aldığını kaydeden Mergen, "Manisaspor çok önemli bir marka. Yeni sezonda bu markayı çok iyi rakamlara satmayı planlıyoruz. Türk Hava Yolları, Milli Piyango İdaresi ve Manisa OSB'deki büyük firmalarla ciddi rakamlara sponsorluk anlaşması yapacağız" dedi.



KARŞIYAKA'DA TRANSFER ÇATLAĞI
 
KARŞIYAKA'da büyük bir uyum içinde çalışan yönetimle teknik direktör Yusuf Şimşek'in arası açıldı. Yeni sezon öncesi 12 yeni transfer yapan yeşil kırmızılı ekibin Gölcük kampına gitmesinden sonra Yusuf Şimşek'in 3-4 mevkiye, alternatif olacak takviyeler istemesi, yönetimin keyfini kaçırdı. Şimşek'in raporuyla kaleye Loriya ve Aykut Kıratlı'yı alan, Can Erdem'in de bulunduğu forveti Kahe ve Juninho'yla güçlendiren yönetim, bu mevkiler için transfere gerek olmadığını bildirdi.

Güçlü bir takım kurduklarına inanan ve bütçeyi aşmak istemeyen yöneticiler, uzun süredir gündemde olan alternatif bir stoper alarak transferi noktalamayı hedefliyor. İç transferde sözleşme yenilmesi gündeme gelen Burak Karaduman'ın da orta alanda alternatif olabileceğini düşünen kurmaylar, başka takviyeye sıcak bakmıyor. Yöneticiler bu durumu Gölcük'e giderek Şimşek'e de iletirken, kamp dönüşü 28 kişilik mevcut kadrodan eleme yapmayı planlayan genç teknik direktör transferde ısrarcı.

KAPTAN GÜN SAYIYOR

Karşıyaka'yla yeniden anlaşan Kaptan Mustafa Sevgi, sahalara döneceği günü iple çekiyor. 2010 yılından bu yana yeşil kırmızılı formayı giyen ve Erdi'yle birlikte takımın en eski ismi olan Mustafa'nın geçtiğimiz mart ayında antrenmanda sol diz çapraz bağları koptu. Ameliyat olan 31 yaşındaki futbolcunun rehabilitasyon süresi biterken, takımla Gölcük kampına katılan Mustafa, "Yeniden taraftarın önüne çıkmak için sabırsızlanıyorum. Futbolu çok özledim. İyi bir kadromuz var. Başarılı olacağız" dedi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR'DA ÜÇÜNCÜ İMZA DJOUM'DAN
 
YENİ sezon öncesi 19 futbolcuyla yollarını ayırmasına rağmen şu ana kadar sadece Elazığspor'dan Çağlar Birinci ve Pazarspor'dan Muhammet Burak Taşdemir'i renklerine bağlayan Akhisar Belediyespor, Kamerun asıllı Belçikalı orta saha oyuncusu Arnaud Sutchuin Djoum'u alarak üçüncü transferini gerçekleştirdi. Yeşil siyahlı kulübe daha önce Oumar Niasse'ı kazandıran İbrahima Sonko'nun önerisiyle Erzurum kampında denenen Djoum, bugün iki yıllık sözleşme imzaladı.

Futbola Belçika'nın Brussels takımında başlayan ve aynı kulüpte profesyonel olan Arnaud Sutchuin Djoum, 2008-2009 sezonunda transer olduğu Anderlecht'te aradığını bulamayınca ertesi sezon Hollanda 1'inci Lig takımlarından Roda'yla anlaştı. 5 yıldan bu yana Hollanda ekibinde forma giyen Djoum, bu süreçte 123 maçta görev yaptı, rakip fileleri 9 kez sarstı. Bir süredir Akigo'nun antrenmanlarına katılan Belçikalı, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın onay vermesiyle imza attı.




TEKDEN DENİZLİSPOR'DA ERÇAĞ TAMAM
 
İÇ transferde Mustafa Keçeli, Ömer Alp, Bülent Ertuğrul ve kaleci Kazım'la sözleşme yenileyen, dış transferde Veli Acar, kaleci İsmail Şahmalı, Fatih Çakır, Cem Tosun, Hakan Ateş ve Gökhan Dinçer'i renklerine bağlayan Tekden Denizlispor, son olarak Adana Demirspor'dan sağ kanat oyuncusu Erçağ Evirgen'le anlaştı. Egeli futbolseverlerin Karşıyaka'dan hatırladığı golcü futbolcunun 1 yıl için 450 bin TL alacağı bildirildi. Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu, 2'si yabancı 7 oyuncu alıp transferi kapatacaklarını söyledi.

Geçen sezon Gençlerbirliği'nden kiraladıkları Mehmet Cansın'la anlaşmalarına rağmen kulübünün yüksek bonservis bedeli istemesi yüzünden transferin zora girdiğini söyleyen Başkan Kıbrıslıoğlu, "Yine Medical Park Antalyaspor'dan kiraladığımız Janda ile yeni sezon için 120 bin Euro'ya anlaştık ancak bonservis sorununu çözemedik" diye konuştu. Hasan Kıbrıslıoğlu, geçmiş dönemlerde Tekden Denizlispor'a asbaşkan olarak hizmet veren Mehmet Ekizler'in başkan danışmanı olarak göreve başladığını açıkladı.

ESKİŞEHİRSPOR'A 250 BİN EURO

Tekden Denizlispor'un, 2009-2010 sezonunda Eskişehirspor'dan alınan Souleymane Youla'nın transferi nedeniyle 250 bin Euro tazminat ödeyeceği bildirildi. Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu, iki kulüp arasında yapılan protokolda, "Youla'nın Tekden Denizlispor'dan başka takıma transfer olması durumunda Eskişehirspor'a 250 bin Euro tazminat ödenir" maddesinin yer aldığını hatırlatarak, "Bu maddeye dayanılarak yapılan başvuru sonucunda Eskişehirspor'a 250 bin Euro ödememiz gerektiği ortaya çıktı. Bu parayı da verdikten sonra geçmiş yıllarda formamızı giymiş hiçbir oyuncuya borcumuz kalmayacak" dedi.



GÖZTEPE MEYDAN OKUDU
 
GÖZTEPE sportif direktörü Barış Güçlü, transferde en iyi kadroyu kendilerinin kurduğunu söyledi. Üst düzey isimleri takıma kazandırdıklarını belirten Güçlü, "Sürpriz gelişme olmazsa başka takviye düşünmüyoruz. Bol alternatifli bir kadromuz var. Bizde kadroya giremeyecek futbolcular rekiplerimize transfer olsa şampiyonluğa oynarlar. Hedefimiz bu sezon 2'nci Lig'i uzak ara zirvede tamamlamak, gelecek sezon da iskeleti bozmadan iyi yabancı takviyeleriyle Süper Lig'i kovalamak" dedi.

Güçlü, kampta yarın 17.30'da İran’ın Gostaresh Folad takımıyla oynanacak ikinci hazırlık maçını izlemek için Kızılcahaham'a gitti. Kampta güç depolayan sarı kırmızılı futbolcular, antrenmanlardan sonra vücutlarındaki kan dolaşımını hızlandırmak, laktik asit düzeyini en aza indirmek ve darbeye bağlı ödemleri önlemek için buzlu su dolu kovalara giriyor. Göz Göz'de sözleşmesi feshedilen Alper, ligdeki rakiplerden Hatayspor'la anlaştı. Kadrodan elenen Osman'ın da sözleşmesi resmen fesholdu.




KARAFIRTINALAR'DAN BUCASPOR'A TAM NOT
 
BUCASPOR'un Nevşehir Avanos kampı sürerken, mevcut kadronun 1'inci Lig için yeterli olduğunu belirten teknik direktör Sait Karafırtınalar, yönetimi takviye konusunda baskı yapmadığını söyledi. Karafırtınalar, "İskelet kadromuzu koruduk. Transfer ihtiyacımız yok. Kalede Ömer, savunmada Henrique, orta sahada Nsaliwa ve Zafer, ileri uçta Yasin gibi önemli oyunculara sahibiz. Bu kadroyla ligde korkulu rüya görmeyiz. Kimse merak etmesin" dedi.

1461 Trabzon'da geçen sezon çapraz bağ ameliyatı geçirdikten sonra yuvaya dönen Ganalı Torric Jebrin'in sezon başına kadar hazır olacağını sözlerine ekleyen genç teknik direktör, "Jebrin'le berlikte orta sahada Emre Şahin, Mehmet İncebacak gibi önemli isimler var. Gençleri yine sahaya süreceğiz. İlk 2 iddiamız yok ama play off'u zorlayacak güce sahibiz" dedi. Fırtına, sol kanat Erkan Taşkıran ve forvet İskender Alın'la pazarlıkları sürdürüyor.

ATLETİCO MADRİD ALAÇATI'YA GELİYOR
 
İSPANYA 1'inci Ligi'ni (La Liga) geçtiğimiz sezon şampiyon olarak tamamlayıp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Atletico Madrid, ağustos ayında İzmir'den önce Çeşme Alaçatı'da hayranlarıyla buluşacak. 

Soma'da mayıs ayında meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin anısına 6 Ağustos'ta Galatasaray'la İzmir Atatürk Stadı'nda özel bir maç oynayacak İspanyol temsilcisinde, teknik direktör Diego Simoene, milli yıldızımız Arda Turan, futbolcular Coque ve Juanfran, 5 Ağustos'ta Alaçatı'da LFP World Challenge etkinliğine katılacak. İspanya İhracat ve Yatırımların Teşviki Enstitüsü tarafından desteklenen proje kapsamında, La Liga'nın 85'inci yılını kutlama amacıyla da yapılan etkinlikte sunum gerçekleştirilecek. Arda, Simoene ve diğer futbolcular soruları cevaplayacak.

DÜNYANIN EN İYİ KALECİSİ NEUER EGE'DE
 
DÜNYA Futbol Şampiyonası'nda yaptığı kurtarışlarla en iyi kaleci seçilen Alman Milli Futbol takımının kalecisi Manuel Neuer, sevgilisiyle birlikte Yunanistan'a ait Leros adasında yorgunluk attı. Leros'te 3 gün dinlenen Neuer, sosyetenin tatil mekanı Mikanos adasına geçti.

Futbolun son şampiyonu Almanya'nın süper kalecisi 28 yaşındaki Manuel Neuer, uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Kathrin Gilch (27) ile birlikte Bodrum'a 6 mil uzaklıktaki Leros adasına tatile geldi. Leros'ta 3 gün boyunca kalan Neuer ve sevgilisi, ardından  ünlü yıldızların ve sosyetenin tatil mekanı Mikanos adasına geçti. Mikanos plajında gazeteciler tarafından görüntülenen Neuer, kadın hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Sevgilisi Gilch'in ise yoğun ilgiden rahatsız olduğu görüldü. 'www.izfimeridia.gr' adlı internet haber sitesinde, Neuer ve sevgilisinin iki haftalık tatil için Ege'ye geldiği belirtildi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.