Dolar 32,3570
%-0.38
Euro 34,7969
%-0.03
Altın 2.395,620
%-1.12
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de spor turu

Ege'de spor turu

İzmir ekiplerinin son durumları

  • Ege Postası
  • 13.07.2014 - 13:32
ALTINORDU'DA ALT YAPIDAN 6 FUTBULCU KAMPTA
 
ÜÇÜNCÜ ve 2'nci Lig'de Türkiye'nin en genç yaş ortalamasına sahip takımıyla üst üste iki şampiyonluk yaşayan Altınordu'nun yeni yıldız adayları, PTT 1'inci  Lig'e damgalarını vurmaya hazırlanıyor. 

Selçuk-Efes Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren kırmızı lacivertlilerde altyapı patentli 6 oyuncu, teknik direktör Hüseyin Eroğlu tarafından kampa dahil edildi. Geçen sezon da kadroda yer alan Murat İrişli'nin yanı sıra Çağlar Söyüncü, Yusuf Arslan, Kerim Alıcı, Alim Harlak ve Fatih Aktay'ı A Takım'la idmanlara çıkaran Eroğlu, genç oyuncuların büyük başarılara imza atacağını söyledi. Başarılı teknik direktör, "Bir yandan sportif başarı elde ederken, diğer yandan yetiştirici kimliğimizle yola devam ediyoruz. Bu çocuklar, geçen sezon U17-U18'de milli formayı giydiler. Şimdi sıra Altınordu A Takım formasında" dedi.



KARŞIYAKA'DA ŞİMŞEK KÜPLERE BİNDİ
 
KARŞIYAKA teknik direktörü Yusuf Şimşek, tatil dönüşü öğrencilerinin form durumunu görünce küplere bindi. Futbolcuların büyük bölümünün tatilde çalışmayıp yan gelip yattığını ve sezona kilo fazlasıyla başladığını söyleyen Şimşek, "Tümüne yaz dönemi için bireysel antrenman programı verdik ama hiçbiri uymamış. Kendi futbolculuğumdan biliyorum; tatilde çalıştığını söyleyen kendini kandırır. Gölcük, Erzurum ve Bolu kamplarında çok çalışıp açığı kapatacağız" dedi.

Kamp dönemi öncesi kadroyu küçük detaylar haricinde tamamladıklarını hatırlatan genç teknik direktör, "Yeni transferlerden Juninho 15 Temmuz Salı günü aramıza katılacak. Kahe de hafta içinde yönetimle görüşecek ve sözleşme imzalayacak. Bu iki oyuncu hariç tam kadro çalışıyoruz. İyi takım olduğumuzu düşünüyodrum ama gerçek seviyemizi lig başlayınca göreceğiz. Kamp döneminde iyi çalışmayan, gözüme giremeyen gidebilir. Yerlerine takviye yapılabilir" diye konuştu.

OEOEDU HAZIR KITA

Karşıyaka'da son yıllarda üst üste iki sezon kadroda yer alan tek yabancı olmaya hazırlanan Ofoedu, 'Ligin başlamasını iple çekiyorum. Bu yıl Karşıyaka'nın yıl alacak" dedi. Geçen sezon kritik anlarda sahneye çıkarak attığı 8 golle takıma önemli katkı sağlayan 22 yaşındaki Nijeryalı yıldız, "Geçen sezon iyi bir hava yakaladık. Bu sezon daha da güçlenen kadromuzla zirveye adayız" ifadesini kullandı.

U21'E ÖZEL İLGİ

Karşıyaka yönetimi A takım kamp dönemindeyken yeni sezonda U21 adını alan A2 takıma el atacak. As kadroyu erken şekillendiren yönetim, kaliteli takviyelerle güçlendirecekleri U21'i A takımın hazırlayıcısı olarak kullanmayı planlıyor. 2'nci Başkan Azat Yeşil, "Takımın kampa gitmesiyle birlikte U21'e ağırlık vereceğiz. Burası için yurt dışındaki sistemleri inceliyor, gelecek vaad eden futbolcu taraması yapıyoruz. İleride kadroda yer alabilecek yetenekli gençleri U21'e transfer edeceğiz" dedi.




BUCASPOR'DA ROTA ESKİ FUTBOCUSU MEHMET BATDAL
 
ORDUSPOR'un santrforu Branmir Subasic'i son anda Manisaspor'a kaptıran Bucaspor, rotayı eski golcüsü Mehmet Batdal'a çevirdi. Geride bıraktığımız sezon İstanbul Başakşehir formasını giyen Batdal'la geçen hafta Buca'da bir araya gelen teknik direktör Sait Karafırtınalar'ın eski öğrencisine teklifte bulunduğu öğrenildi. Karafırtınalar'ın tecrübeli golcüye, "Süper Lig'de devam etmeyeceksen seni Bucaspor'a bekliyorum. Bonservisini alamasak bile, kiralama yoluna gideriz" dediği bildirildi.

Mehmet Batdal'la yaptığı görüşmeyi doğrulayant Karafırtınalar, "Mehmet'in Bucaspor'a çok büyük katkıları oldu. Kendisini yeniden burada görmeyi çok isterim, Batdal'a da bunu söyledim. Eğer Süper Lig'de kulüple bulamazsa, yeniden yuvasına döneceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu. Bonservisi İstanbulsul Başakşehir'de olan Mehmet Batdal geçen sezon turuncu lacivertli formayla çıktığı 31 maçta 13 gol atarak, takımının Süper Lig'e yükselmesinde önemli rol oynadı.



ALTAY, GALATASARAYLI EMRE CAN'IN PEŞİNDE
 
ALTAY, transferde hız kesmiyor. Kırklıarelispor'dan orta saha oyuncusu Kürşat Ergun Aydın'ı alan Altay, Bucasporlu santrfor Çağrı Tekin, Galatasaraylı stoper Emre Can Coşkun ve Tuzlasporlu sol kanat oyuncusu Sefa Durmuş için de girişimlere başladı. Asbaşkan Sadettin Ünlü, Buca'nın Nevşehir kampına götüreceği Çağrı'ya tekliflerini sunduklarını belirterek, "1.91 boyundaki Çağrı aradığımız özelliklerde. Bucaspor kamp dönüşü Çağrı ile çalışmama kararı alırsa, oyuncuyu kadromuza katabiliriz" diye konuştu.

Emre Can için Galatasaray'la da görüştüklerini doğrulayan Ünlü, "Aydınspor 1923'ün vazgeçtiği Emre, listemizde olan bir isim. Tuzlasporlu Sefa'yı istiyoruz. Acale etmeyeceğiz. Takımların kamp dönüşünü bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Çağrı geçen sezon ikinci yarıda transfer olduğu Bucaspor'da 8 maçta 1 gol atarken, Emre Galatasaray'la 2 kupa müsabakasında oynadı. Sefa ise Tuzlaspor formasıyla 31 maçta 4 gol kaydetti. Öte yandan Bergama Belediyesporlu Turgay An'ın transferi olmadı.

TAHİR'İN TRANSFERİNDE KURŞAT DEVREYE GİRDİ

Altay'ın ısrarla kadrosuna katmak istediği Ümraniyesporlu golcü Tahir'i, siyah beyazlıların Kırklarelispor'dan aldığı yeni transferi Kürşat Ergun ikna etmeye çalışacak. Asbaşkan Sadettin Ünlü, Kürşat'la Tahir'in çok yakın arkadaş olduğunu belirterek, "Kürşat hergün Tahir'le görüşüyor. Kendisini Altay'a ikna etmeye çalışıyor. Biz de Tahir'i renklerimize bağlamayı çok istiyoruz" cümlelerini kullandı.




 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.