Dolar 32,3876
%0.09
Euro 34,8213
%0.09
Altın 2.396,570
%-0.01
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Spor'da yaşanan son gelişmeler

Spor'da yaşanan son gelişmeler

Ege temsilcilerinin transfer günlüğü

  • Ege Postası
  • 11.07.2014 - 15:59
AKHİSAR BELEDİYESPOR'DA BİLAL KRİZİ ÇÖZÜLÜYOR
 
SPOR Toto Süper Lig'de yeni sezon hazırlıklarına Erzurum Palandöken'de başlayan Akhisar Belediyespor'a kampa katılmayan Bilal Kısa'dan müjdeli haber geldi. Sözleşmesi sürmesine rağmen yönetimin önerdiği yıllık ücreti beğenmeyen tecrübeli yıldızla buzlar eridi. Bilal'le yeniden görüştüklerini söyleyen Basın Sözcüsü İbrahim Evren Acar, "Geç saatlere kadar görüşerek anlaştık. Bilal, büyük bir aksilik olmazsa kampa katılacak" dedi.

Dış transferde henüz somut adım atmayan yeşil siyahlılarda Başkan Hüseyin Eryüksel Erzurum'a giderek teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'la birlikte takviyeleri masaya yatıracak. Yeşil siyahlılar, listedeki isimlere önümüzdeki hafta içinde imza attırmayı planlıyor.

İlk etap kampında yüksek rakımda güç depolayan Akhisar Belediyespor'da teknik ekip ve futbolcular, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti.



ALTAY KÜRŞAD ERGUN VE BULUT'U RENKLERİNE BAĞLADI
 
TRANSFERDE Ankara Demirspor'dan kaleci Burak, Ofspor'dan Serkan, Eskişehirspor'dan Yiğit ve İzmirspor'dan Enes'le sözleşme imzalayan Altay, Kırklarelispor'dan orta saha oyuncusu Kürşad Ergun Aydın ve Aydınspor 1923'ten kaleci Bulut Basmaz'ı da renklerine bağladı. İki futbolcuyla 2'şer yıllık mukavele yapılırken, Erzurum Büyükşehir Belediyespor'lu golcü Deniz Sert'in transferinde pürüz çıktı. Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un Deniz için 25 bin TL bonservis bedeli istemesi üzerine görüşmelerin tıkandığı açıklandı.

Asbaşkan Sadettin Ünlü, Bergama Belediyespor'dan Turgay ve Kızılcahamamspor'dan Hüseyin Bak'la görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Ünlü, "İki oyuncuda sona yaklaştık. Önümüzdeki hafta başında imza atacaklarına inanıyorum" dedi. 

Siyah beyazlıların bir santrfor ve bir de stoper alarak transferi bitireceği belirtildi. Öte yandan İzmir ekibi yeni sezonunun çalışmalarına yarın başlayacak. Saat 10.00'da Kutlu Aktaş Tesisleri'nde toplanacak siyah beyazlılar, kamp için Ödemiş Gölcük'e hareket edecek.



AYDINSPOR 1923 GÖKHAN SİNANOĞLU'YLA SÖZLEŞME İMZALADI
 
AYDINSPOR 1923, Yeni Malatyaspor'un tecrübeli stoperi Gökhan Sinanoğlu'nu renklerine bağladı. Turgutlu 7 Eylül İdman Yurdu'ndan yetişen, daha sonra Altınordu, Batman Petrolspor, Adıyamanspor, Bursa Merinosspor, Torbalıspor, Boluspor ve son olarak Yeni Malatyaspor'da forma giyen 28 yaşındaki futbolcu bir yıllık sözleşme imzaladı.

Öte yandan iki gün süren ve 50'ye yakın futbolcunun katıldığı seçmelerden sonuç alınmadı. A takımda forma giyecek düzeyde oyuncuya rastlayamadıklarını söyleyen teknik direktör Mustafa Ceviz, "Aslında seçmelere genç oyuncular bekliyorduk ancak gelenler A takım umuduyla seçmelere katıldı. O düzeyde isim bulamadık" şeklinde konuştu.

TEKDEN DENİZLİSPOR'DA 3 İMZA
 
TEKDEN Denizlispor, iç transferde sözleşmesi sona eren oyuncularla birer ikişer anlaşıyor. Yeşil siyahlı yönetim son olarak Bülent Ertuğrul, Mustafa Keçeli ve kaleci Kazım'la 1'er yıllık mukavele imzaladı. Takımın iskeletini korumaya çalıştıklarını söyleyen Futbol Şube Sorumlusu Ali Yaman, "Önceliği iç transfere verdik. Sözleşmesi sona eren ve takımda kalmasını istediğimiz oyuncularla anlaşıyoruz. Dış transferde kaleci İsmail ve Veli Acar'la mukavele yapmıştık. Yeni haftayla birlikte dış transfere hız vereceğiz" dedi. Kadro istikrarının önemli olduğunu söyleyen teknik direktör Özcan Bizati ise, "Yeni sezonda uyum sorunu yaşamayacağız. İç transferi tamamladıktan sonra eksik mevkileri tamamlayıp, çalışmalara başlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

KARŞIYAKA SEZON'U AÇTI
 
KARŞIYAKA, yeni kadrosuyla 2014-2015 sezonunun startını verdi. Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki ilk antenman öncesi kurban kesilirken, çalışmaya sözleşme yenileyen Ahmet Arı'nın yanı sıra yeni transferlerden Shukurov, Mehmet Sıddık ve Brezilya'dan 15 Temmuz'da döneceği bildirilen Juninho katılmadı. Teknik direktör Yusuf Şimşek, çalışma öncesi oyuncularıyla kısa süreli bir konuşma yaptı. Karşıyaka İzmir'deki ilk etap çalışmaların ardından 16-217 Temmuz'da Gölcük, 30 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında Erzurum ve 12-22 Ağustos arasında Bolu'da kamp yapacak.

Kadroyu erken şekillendirmenin avantajlarını ligde göreceklerini söyleyen Yusuf Şimşek, "Yönetimimiz transfer döneminde özverili davrandı. İskeleti koruduk, inandığımız oyuncuları ve gelecek vaad eden gençleri kadroya kazandırdık. Takım tüm kamp döneminde birlikte çalışarak kaynaşacak. Başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi. Transferde kaleciler Loriya ve Aykut, sağ bek Shukurov, sol bek Yenal, stoper Ramazan Sal, orta saha oyuncuları Onur Okan, Abdullah ve Okan, sağ kanat Mehmet Sıddık ve oyun kurucu Juninho'yla anlaşan Kaarşıyaka stoper Cenk Güvenç için Çaykur Rizespor'u bekliyor.

KAHE GELİYOR

Karşıyaka yönetimi, teknik direktör Yusuf Şimşek'in ısrarla istediği Kahe ile prensip anlaşmasına varırken, Brezilyalı futbolcunun uçak biletini gönderdi. Pazartesi günü İzmir'e gelerek yönetimle masaya oturacak golcü oyuncunun son anda bir pürüz çıkmadığı takdirde sözleşme imzalayacağı bildirildi. Süper Lig'de 146 maçta 30, PTT 1'inci Lig'de 69 maçta 29 gol kaydeden 32 yaşındaki Kahe, geçen sezon Tekden Denizlispor'da forma giydi.



MİLLİ TAKIM'A PINAR KARŞIYAKA DAMGASI
 
İSPANYA'da 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerinde yapılacak Dünya Şampiyonası için Çeşme'de kampa giren A Milli Basketbol Takımı'nın iskeletini Pınar Karşıyaka'da yetişen ya da yeşil kırmızılı kulüpte vitrine çıkan isimler oluşturuyor. Teknik ekibinde biri eski, diğeri halen görev yapan iki ismin yer aldığı ay yıldızlı ekibimizin 17 kişilik kamp kadrosunda 6 eski Pınar Karşıyakalı oyuncu var. A Milli Takım Başantrenörü olarak ilk kez sahaya inen Ergin Ataman, 1999-2000 sezonunda Pınar Karşıyaka'yı çalıştırmış, yenilgisiz lider tamamladığı ilk 6 haftanın sonunda Anadolu Efes'le anlaşmıştı.

Ergin Ataman'ın 12 Dev Adam'daki yardımcısı ve Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise yeşil kırmızılı ekibe son iki sezonda önce Avrupa finali oynattı, ardından tarihindeki ilk Türkiye Kupası'nı kazandırdı. Aday kadroda yer alan ve Pınar Karşıyaka altyapısından yetişen Mehmet Yağmur 2007, Furkan Aldemir ise 2011'de İstanbul'a transfer oldu. Pınar Karşıyaka'da vitrine çıkan isimlerden Birkan Batuk, İzmir'de 3 yıl oynadıktan sonra 2012'de Efes'in yolunu tuttu. Serhat Çetin 2006-07, Evren Büker 2012-13, Barış Hersek ise geçen sezon yeşil kırmızılı formayı terletti.

RAKİP YİNE ABD

Ev sahipliği yaptığımız 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın finalinde yıldızlar topluluğu Amerika Birleşik Devletleri'yle karşılaşan A Milli Takımımız, İspanya'da 30 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek şampiyonada yine aynı takımla eşleşti. Millilerimizin yer aldığı C Grubu'nda ABD, Dominik Cuhhuriyeti, Finlandiya, Yeni Zelanda ve Ukrayna yer alıyor. Son şampiyonayı gümüş madalyayla tamamlayan ekibimiz yine iddialı.




ALTINORDU, GENÇLERBİRLİĞİ'NDEN KALECİ FERHAT'LA ANLAŞTI
 
ALTINORDU, uzun süredir peşinde olduğu Gençlerbirliği'nin kalecisi Ferhat Kaplan'ın işini bitirdi. 22 yıl sonra çıktığı PTT1'inci Lig'de iddialı bir kadro kurmak isteyen kırmızı lacivertlilerin 25 yaşındaki file bekçisiyle anlaştığı öğrenildi. 

Bu hafta başında İzmir'e gelecek Ferhat'ın resmi sözleşmeye imza atıp, Selçuk-Efes Tesisleri'ndeki kampa dahil olacağı kaydedildi. Geçen sezon Başkent ekibiyle 8 Süper Lig, 3 de Türkiye Kupası maçına çıkan genç eldiven, kalesinde toplamda 15 gol gördü. Futbola Menemen'in amatör takımlarından Meta'da başlayıp, Dardanelspor'da profesyonel olan Ferhat, çeşitli yaş kategorilerinde 32 kez milli formayı terletti.



BUCASPOR'DA KALECİ ÖMER İDDİALI KONUŞTU
 
BUCASPOR'da geçen sezon disiplinsiz davranışları yüzünden sadece 16 maçta oynayabilen ve yönetim tarafından satış listesine konulan daha sonra  da affedilen Ömer Kahveci, yeni sezon öncesi iddalı konuştu. 2012-13 sezonunda 36 karşılaşmanın tümünde görev yapan ve takımının play off oynamasında büyük katkısı olan milli eldiven, geçen sezonu unuttuğunu belirterek, "Artık yeni bir sayfa açıyorum. Beni ben yapan Bucaspor'dur. Göstereceğim performansla kulübüme borcumu ödeyeceğim" diye konuştu.

Kayserispor ve Gençlerbirliği'nin kendisiyle ilgilenmesinin gurur verici olduğuna değinen 22 yaşındaki file bekçisi, "Transferle ilgili son kararı yönetim verecek. Bir yıl daha sözleşmem var. Burada kalırsam, terimin son damlasına kadar takımım için mücadele edeceğim. Genç kalecimiz Çağlar ile birlikte güzle bir rekabet içinde olacağız. Bana güvenenlerin yüzünü asla kara çıkartmayacağım" dedi. Bucaspor'da 4 Süper Lig, 83 1'inci Lig maçında görev yapan Ömer Kahveci, toplamda 43 kez de ay yıldızlı formayı giydi.

İLK ALTERNATİF İSKENDER ALIN

Orduspor'lu Subasic'in Manisaspor'la anlaşması üzerine golcü transferinde tüm planları alt üst olan teknik direktör Sait Karafırtınalar, Sırp asıllı Azeri santrforun alternatifini Boluspor'dan buldu. Genç teknik direktör, Boluspor'un tecrübeli forveti İskender Alın'ı listenin başına ekledi. Karafırtınalar, İskender'in yanı sıra belirlediği 4 golcü daha olduğunu açıkladı.



GÖZTEPE'DE SAMET VE VOLKAN'LA YOL AYRILIYOR
 
 TRANSFERDE şu ana kadar 14 futbolcuyu renklerine bağlayan Göztepe'de daha önce takımda kalacağı açıklanan sol bek Samet Cantürk ve orta saha oyuncusu Volkan Altınla yol göründü. Kadronun şiştiğini belirterek iki futbolcuya ihtiyacı olmadığını söyleyen teknik direktör Suat Kaya'nın Sportif Direktör Barış Güçlü'ye, "Samet ve Volkan bu şartlarda takıma girmekte zorlanabilir. Boşuna önlerini kesmeyelim" mesajını verdiği ve iki futbolcunun gönderileceği öğrenildi.

Geçen sezon ara transferde Batman Petrolspor'dan alınan 26 yaşındaki Samet 13 maçta forma giyip 1 gol atarken, 28 yaşındaki Volkan 22 maçta 3 gol kaydetti. 

Bu arada sarı kırmızılılar hafta başına kadar Hataysporlu Halil Karataş Halil ve Mersin İdman Yurdu'ndan kaleci Cengiz'e imza attırıp transferi noktalamayı planlıyor. Teknik heyetin istediği tüm oyuncuları aldıklarını söyleyen Barış Güçlü, "Kampta eksik saptanırsa, yeniden takviye yoluna gideriz" diye konuştu.



KARŞIYAKA KONGRE ÜYELERİNDEN ORTAK STAT AÇIKLAMASI
 
KARŞIYAKA'ya yapılacak yeni statla ilgili tartışmalara bir grup kongre üyesi de dahil oldu. Stat yeri olarak ihalesi tamamlanan Yalı Tesisleri yerine Örnekköy'ü işaret eden Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın tavrını eleştiren 103 kongre üyesi, ortak bir açıklama yaptı. "Karşıyaka Stadı; 

bu semtin hayali, şerefi, geleceğidir!" başlıklı bildiri, "Karşıyaka gibi değerlerine bağlı bir semte belediye başkanı olmak, o semtin kutsal değerlerine ihanet etmemeyi gerektirir. Bir gece vakti kulüp başkanına yangından mal kaçırır gibi arazi gezdirmek, sonra da bunu "Bakın başkan bile burayı istiyor" diyerek lanse edip başkanı taraftarların önüne yem etmek Karşıyakalılık değerleriyle çelişmektedir" ifadeleriye başladı.

"Karşıyakalılık bir basketbol maçına gelip, on dakikada sayısız fotoğraf çekilip, bunları afişler halinde semtin her yerine asmakla olmamaktadır. Mevcut Karşıyaka Stadı'nın zeminini dahi düzeltme ihtiyacı duymayan, A2 takımımızı onlarca kilometre uzakta oynamaya mecbur eden, onlarca yıldır stat sözleri verip bizleri eli boş bekleten belediyemizin, Örnekköy’e tek başına stat yapma sözlerinin bizlere samimi gelmemesi umuyoruz ki doğal karşılanır. Taslakları çizilmiş, projesi hazır, diğer uygulama projeleri hazırlanmakta olan, ihalesi, sözleşmesi ve yer teslimi yapılmış hatta ödeneği çıkmış olan bu projenin bu denli karşısında durulmasını anlamamaktayız" şeklinde devam eden bildiri şöyle sonuçlandı:

"Henüz samimiyetine inancımızı kaybetmediğimiz Karşıyaka Belediye Başkanı'nın bu konuda aydınlatıcı açıklamalarını, neden pişmiş aşa su katmaya çalıştığını izah etmesini talep etmekteyiz. Eğer talebimiz yerine gelmezse belediye başkanımıza olan inancımızın zedeleneceğini ve bu karşı çıkmaların altında anılması dahi nahoş çıkar ilişkilerinin olabileceğini sorgulayacağız. Halen daha 'Çadır kurarım yine de yaptırmam' denilecekse, çadırlarımızla birlikte belediye binası önünde 'Çadır öyle değil böyle kurulur' diyeceğiz. Karşıyaka Spor Kulübü'nün çıkarlarının karşısında durmak demek; kuruluş hikayemizden itibaren baş kaldıran Karşıyaka taraftarlarını karşısına almak demektir. Yetkililerin bilgisine."

BUCA VE MANİSA ARASINDAKİ TRANSFER GERGİNLİĞİ BÜYÜYOR
 
BUCASPOR'un el sıkıştığı Ordusporlu Subasic'i son anda Manisaspor'un transfer etmesinin ardından iki kulübün yöneticilerinin açıklamalarıyla gerginlik büyüyor. Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya'nın, "Subasic'i kaçırdılar. Artık Manisaspor'la dostluğumuz bitti" sözlerine tepki gösteren Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, "Demek ki dostlukları pamuk ipliğine bağlıymış" dedi.

Bucaspor'un Subasic'le ilgilendiğini, Kaya'nın kendisini telefonla aradığında öğrendiğini belirten Mergen, "Kendisine 'Subasic'i almayacağız 'demedim. 'Anlaştık' dedikleri oyuncu neden bize geliyo? Demek ki anlaşamamışlar" şeklinde konuştu.

Hüsnü Kaya'ya Mustafa Tiryaki örneğini verdiğini belirten Başkan Mergen, "Biz de Mustafa'yla karşılıklı görüştük, anlaştık ancak futbolcu ertesi gün Göztepe'ye imza attı. 'Hayırlılısı olsun' dedik. Bucaspor'un tepkisine anlam veremedim. Menajerlerin oyununa gelmemek lazım" ifdesini kullandı. Bazı çevrelerin Manisaspor'la ilgili olumsuz bir hava yarattığını sözlerine ekleyen Mergen, "Transfer görüşmesi yaptığımız futbolcuya, 'Orada para yok. Borcu çok' gibi mesajlar atıyorlar. Evet sıkıntılarımız var ama çözeceğiz. Her şey kontrolümüz altında. İki sponsorla görüşüyoruz. Hedefimiz Süper Lig" dedi.



BARIŞ HERSEK'TE MUTLU SON
 
PINAR Karşıyaka iç transferde Dixon ve Mutlu'dan sonra, Anadolu Efes ve Beşiktaş'ın peşinden koştuğu Barış Hersek'le de anlaştı. Geçen sezon Türkiye Kupası'nın kazanılmasında ve ligdeki yarı final başarısında büyük pay sahibi olan 26 yaşındaki oyuncu, 1 yıllık yeni sözleşme imzaladı. A Milli Takım'ın dün başlayan Çeşme kampında bulunan Barış, geçen sezon 7.1 sayı, 3.5 ribaund ortalamasıyla oynadı. Pınar Karşıyaka iç transferde Diebler ve Batista'ya ise kesin kararlarını bildirmeleri için 1 hafta süre verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.