Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Durak: Bu tesis, benzersiz bir sosyal yaşam alanı haline gelecek

Durak: Bu tesis, benzersiz bir sosyal yaşam alanı haline gelecek

Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en geniş kapsamlı sosyal yaşam kompleksinin temeli Karşıyaka’da atıldı. Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan kompleks içinde geriatri, engelli, sağlık ve çocuk sanat merkezlerinin yanı sıra, engelli spor sahaları, yüzme havuzu, terapi odaları, kafeterya ile bir de 35 yataklı konukevi olacak.

  • Ege Postası
  • 21.03.2013 - 13:32
İZMİR- 15 sosyal projenin hayat bulacağı Sosyal Yaşam Kompleksi’nin temel atma töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Modern kentlerdeki insanların sahip olduğu ayrıcalıklardan Karşıyakalıların da yararlanmasını istiyorum” dedi.
Zübeyde Hanım Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik alana sahip Sosyal Yaşam Kompleksi’nin Türkiye’de bir benzerinin bulunmadığına dikkat çeken Başkan Durak, “Bu proje için ‘Benim en büyük projem’ demiştim. Büyüklüğü, kapladığı alandan değil, vereceği hizmetlerden gelmektedir. Ülkemizde, içerisinde bu kadar çok sosyal merkezi barındıran bir başka tesis bulunmamaktadır. Aslında, Karşıyaka Belediyesi olarak, hedefimiz, hiçbir zaman bina yapmak olmadı. Yaptığımız her binayla, sosyal projelerimiz için mekan hazırladık. İnsana dokunan; ihtiyaçlarına cevap verecek, günlük yaşamlarını kolaylaştıracak, sosyalleşmelerini sağlayacak projelerin hayat bulduğu alanlar yarattık. Burada, temelini atacağımız, Sosyal Yaşam Kompleksi de, böylesi bir amacın ürünüdür” dedi.
Tesisin, bünyesinde yer alan Geriatri Merkezi nedeniyle ileri yaş grubuna hizmet verecekmiş gibi algılandığını belirten Başkan Durak, “10 bin metrekare üzerine inşa edeceğimiz bu tesisle, sadece ileri yaş grubuna değil, engelli vatandaşlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, kısacası tüm hemşerilerimize sunduğumuz hizmetlerimizi daha da genişletmiş olacağız. Onlara daha yakın olacağız. İnanıyorum ki; önümüzdeki yıl, hizmete girdiğinde Geriatri Merkezi’yle, Engelli Sosyal Yaşam Destek Merkezi’yle, Çocuk Sanat Merkezi’yle, Sağlık Destek Merkezi’yle, Olgunlar Kulübü’yle, Kariyer Ofisi’yle, Aile Planlama Merkezi’yle, Çalgı Aletleri Eğitim Merkezi’yle, bu tesis, benzersiz bir sosyal yaşam alanı haline gelecek” diye de ekledi.



YATIRIMLARIN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ
Karşıyaka’ya stat yeri projesini hazırladıklarını, ancak bir türlü yatırıma başlanılmadığını belirten Başkan Durak, “Başka yer aranmasın, öncelikle buradaki stat yapılsın. Karşıyakalılar olarak tramvayımızı bekliyoruz, marinalarımızı bekliyoruz. Yamanlar Dağı’nda kiraladığımız yer için hazırladığımız projenin onaylanmasını bekliyoruz. Ben bunu sürekli dile getireceğim. Sitem etmiyorum, ama halkımızla paylaşacağım” dedi. Hizmetlerde Karşıyakalıların sürekli desteğini gördüğünü de belirten Başkan Durak, Karşıyakalılara bekleyen yatırımların gerçekleşmesi için destek çağrısında da bulundu. Başkan Cevat Durak, konuşmaların ardından, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte Sosyal Yaşam Kompleksi’nin temelini attı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.