Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KAFESAN İşçilerinin eylemi Çiğli'de tansiyonu yükseltti

KAFESAN İşçilerinin eylemi Çiğli'de tansiyonu yükseltti

Çiğli Belediye Şirketi Kafesan’da çalışan 300’ye yakın işçi, maaşların zamanında ödenmediği gerekçesi ile eylem yaptı. Eylemci işçilerin yanına gelen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak eylemci işçilere sitem etti

  • Ege Postası
  • 21.03.2013 - 15:03
 EGE POSTASI- DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube’de örgütlü olarak, Çiğli Belediyesi’nin Kafesan şirketinde çalışan işçiler, geciken maaşlarının ödenmediği gerekçesi ile eylem yaptı. Sabahın erken saatlerinde, Genel- İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin öncülüğünde şantiye binasında toplanan yaklaşık 300 işçi belediye şantiye binasında işe alacakları maaşlar ödeninceye kadar eylem yapmaya devam edecek. Akşam saatlerine kadar Belediye yönetiminden bir çözüm çıkmazda akşam 5’te şantiyeden Belediye binasına yürüyecekler.

“DAHA ÖNCE UYARMIŞTIK”
İşçiler adına DİSK Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin açıklama yaptı “İşçi arkadaşlar maaşları ödenmediği gerekçesi ile işe çıkmama eylemi yapıyorlar. Bizde sendika olarak destek veriyoruz. Bugün başlattığımız eylem maaşlar yatıncaya kadar devem edecek.bu spontane gelişen bir gelişme daha önce planladığımız bir şey değil, biz daha öncede idareyi uyarmıştık. Önümüzdeki ay maaşlar yatmazsa eylem yapacağız diye. Akşama kadar bir sonuç çıkmazsa biz buradan yürüyerek belediye binasına gideceğiz” dedi.


BAŞKAN SOLAK EYLEMCİ İŞÇİLERE SESLENDİ
Kafesan işçilerinin eylem yaptığı yere gelen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak eylemci işçilere seslendi. Solak “Kendim için söylemiyorum sizin için söylüyorum. Bu tür hareketler Çiğli Belediyesinin elini zayıflatıyor. Güçlendirmiyor bunu bilin. Sizin başkanınız güçlendiği zaman bu kurum güçlü oluyor. Her ay biraz eksik verildi diye bu işler olacaksa hiç işe başlamayın. Bir ay iki ay hiç işe başlamayın. Bakalım gelir, para artacak mı. Siz burada oturuyorsunuz, vatandaş orada para yatırmak için bekliyor. Faydası mı oluyor siz? Oradaki vezneleri boş bırakınca belediyeye para mı giriyo? Bankalar bu işlerden dolayı size kredi veremiyorum dediği zaman çok mu iyi oluyo? Yine söylüyorum emeğinize sonsuz saygım var” diye konuştu.

BAŞKAN RENCİDE OLUYOR, YA İŞÇİLER'
Başkan Solak’ın sitem dolu konuşmasının ardından söz alan DİSK Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin “Sendikalı çalışmak güvenli çalışmak demektir. Bizim anayasamız iş yerinde imzaladığımız toplu iş sözleşmesidir. Bizim kitabımız odur. Haklarının ne olduğunu öğreneceksin. Maaşının hangi gün ödeneceğini öğreneceksin. Kiminle nasıl iletişim kuracağını ondan öğreneceksin. Biz burada ne yapıyoruz sevgili başkanım çok güzel anlatıyor. Bu diyalogları kendisiyle makamında odada burada lokalde değişik düzeylerde hep yaşadık ama biz bu konuşmaları tükettik artık. Başkanım dile getirdi. Çiğli Belediyesi rencide oluyor dedi. Peki siz çalışanlar esnafın gözünde bankaların gözünde ne oluyorsunuz ' Ben mi yarattım bu sıkıntıy? Sendika mı yaratt? Diye sordu.

Sendika Başkanı Naci Çetin’in sözleri üzerine araya giren Başkan Metin Solak “Ben mi yarattım'” diye sordu. Konuşmasına devam eden Naci Çetin “Ben sözüme başlarken belediye başkanı olarak konuşuyorum demedim. Sendika başkanı olarak konuşmaya başladım. Çünkü biliyorum belediye başkanlığına talip olanlar çözüm üretme adına talip olurlar. Sorun yaratmak için mazeret üretmek için değil. Buraya mazeret dinlemeye gelmedik. Neden eylem yapıyoru? Ücretlerimizin eksik ödenmemesi, gününde ödenmemesi için. Ayın 15inden itibaren bu şirkette sizler giriyorsunuz. Başkanımız anlattı ifade etti. Geçen yaptığımız toplantıda da açıkladı. Ayda 50 100 lira yılda ikiye bölünerek bir maaşa denk gelir biz bunu tolere ederiz dedi. Ama biz gününde ödenmeyen alacaklarımız ile ilgili haklarımızı da kullanırız. Maaşlarımızın gününde tam yatmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.