Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'de eski belediye binası ortada kaldı: İlçede merak konusu oldu!

Dikili'de eski belediye binası ortada kaldı: İlçede merak konusu oldu!

Dikili Belediyesi'nin eski binası, önceki yönetim döneminde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılmasına karar verilmişti. Bu karar üzerine belediye binası boşaltıldı. O günden itibaren bakımsız bırakılan eski belediye binası atıl bir durumda Dikili'ye yakışmayacak görüntüler oluşturuyor. Eski belediye binasının alt katında yer alan şahsa ait dükkanlar ise deprem tehlikesine rağmen çalışmayı sürdürürken, meydanda yer alan eski belediye binasının akıbeti ilçede merak konusu oldu. Dikili'de eski belediye binası ortada kaldı:

  • Ege Postası
  • 01.08.2015 - 13:23
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Sevgi ve barışın başkenti olarak anılan Dikili'de, ilçenin dokusunu bozan eski belediye binası ortada kaldı. Atatürk Meydan'ında yer alan ve geçmiş dönemde tahliye edilen belediye binası kısa sürede alkol ve madde bağımlılarının mekânı oldu. İlçede kendi haline terk edilen bina Dikililerin tepkisine neden olunca, Dikili Belediyesi kapıya kilit vurdu ancak alınan bu önlem de çare olmadı. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, eski belediye binasıyla ilgili projelerin bir süre askıda olduğunu ifade etti. 

BİNAYA 'AFİŞ' PERDESİ 
Yaz aylarında İzmir'in turizm sektöründe önde gelen ilçeleri arasında yer alan ve 'güneşin en güzel battığı yer' olarak bilinen Dikili'deki eski belediye binasının durumu vatandaşlar tarafından tepki topluyor. Geçmiş dönemde tahliye edilmesinin ardından bakımsız kalarak, alkol ve madde bağımlıları tarafından sık sık kullanması nedeniyle Dikili'de yaşayan vatandaşlar sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Bina belediye tarafından asılan büyük bir afişle kapatılırken, camları kırık ve metruk halde bulunan bina beklemede kaldı.  

TOSUN: BORÇ BİTİNCE PROBLEM DE BİTECEK
Binada bulunan jeotermal şubesinin geçmiş dönemden kalan borcunu belediyenin üstlendiğini ve binanın icrada olduğunu belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Jeotermal şubesinin geçmiş dönemden bir firmaya borçları var. Dikili Belediyesi bu borcu üstlenerek binaya icra  koymuş. Yapılandırdık bir yıl içinde borç bitecek, binanın da problemi bitecek. Borcu taksitlendirdik, her ay ödüyoruz. Ekonomimizde bir sorun olmadıkça 1 senede ödeyeceğiz" dedi. 

BORÇ ÖDENİNCE NE OLACAK' 
Ege Postası'nın edindiği bilgilere göre, yıkılacak derecede tehlikeli yapı sınıfında yer alan bir bina olduğu gerekçesiyle tahliye edilen eski belediye binasının, zemin katında şahsa ait özel mülkiyetler olduğu için kamulaştırma sorunuyla da karşı karşıya. Yıkım, yapının taşınmaz sahipleri izin vermediği sürece gerçekleştirilemeyecek. Afet riski altındaki alanlara ilişkin yasa kapsamında kentsel dönüşüm sürecinin başlaması için Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 3'de 2 çoğunluğun kabul edilmesi ise yıkımın gerçekleştirilmesinde ikinci bir şık. Öte yandan eski belediye binasının yıkılmasıyla yan binalarda da büyük hasara neden olacağı öngörülüyor.  

"HENÜZ  O SÜREÇLER YOK ÇÜNKÜ İCRA VAR"
Geçmiş dönemde binanın depreme uygun olup olmadığının testi yapıldığını ifade eden Başkan Tosun, "Eski belediye binasının altındaki yerler şahsa ait. Geçmiş dönemde binanın depreme uygun olmadığı tebliğ edilmiş. Henüz kamulaştırma ve kentsel dönüşüm süreci yok, çünkü icra var. 7-8 yıl önceki borçlarından dolayı icra var. Normalde jeotermalin borçlarını belediye üstlenemez ama olmuş. Biz kendimiz planlayacağız, plan ve projelerimiz var zamanla değişiklik gösterir" diye konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.