Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta rüşvet şoku!

Konak'ta rüşvet şoku!

Son dönemde artan denetimler ve operasyonlar ile esnaftan büyük tepki toplayan ve işgaliye krizi ile gündeme gelen Konak Belediyesi'ne bağlı zabıta biriminde yeni "rüşvet krizi" patlak verdi. Kemeraltı Zabıta Amirliği'nde çalışan bir personel rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklandı. Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde rüşvet şoku

  • Ege Postası
  • 01.08.2015 - 13:23
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz günlerde Kemeraltı bölgesinde başlayan uygulama ve denetimler sırasında Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı çalışan bir personel rüşvet aldığı gerekçesi ile tutuklandı.

BELEDİYEDE KRİZ YARATTI

Esnaftan gelen şikayetleri ve ihbarları değerlendiren emniyet ekiplerinin yaptığı operasyon sonucunda, zabıta ekiplerinin bir masaj salonuna yönelik denetiminde suç üstü yakalanan personel A.T., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uzman erbaşlıktan zabıta kadrosuna geçen zabıta memuru A.T.'nin rüşvet almak suçlaması ile tutuklu olarak yargılanacağı öğrenilirken, gelişmeler belediyede krize yol açtı. Olayın ardından zabıta biriminde acil zirve yapılırken, yaşananlar personel arasında da huzursuzluğa yol açtı. Teşkilatın üst yönetiminde krize yol açan gelişmeler sonrasında belediyede yeni bir rotasyon ve birimde yeni görevlendirmeler için hazırlık yapıldığı öğrenildi.

BELEDİYEDEN FLAŞ AÇIKLAMA

Yaşananların ardından resmi açıklama yayınlayan Konak Belediyesi, gelişmelerle ilgili olarak şu bilgileri aktardı: 

Söz konusu olay Çankaya’da masaj salonu işleten bir kişinin 27.07.2015 günü Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunarak; 24.07.2015 günü iş yerine gelen bir zabıta personelinin kendisinden rüşvet istediği yönünde ifade vermesiyle başlamıştır. Savcılık yaptığı inceleme sonunda olayın ortaya çıkarılması adına asayiş Şube ekiplerine talimat vermiş ve yapılan takip sonucu 27.07.2015 günü Konak Belediyesi Kemeraltı Karakolu’nda görevli zabıta memuru A.T gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıs 28.07.2015 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Konuyla ilgili olarak, Kemeraltı Zabıta amiri ve bir memurun daha ifadelerine başvurulmuştur. Tutuklu personelin yargı süreci devam etmektedir. Görevi sadece halka hizmet etmek olan Zabıta müdürlüğümüzü, kendi çıkar ve menfaatleri uğruna kirletilmesine her kim olursa olsun izin vermeyeceğiz. Hukuki sürecin tamamlanması için üzerimize düşen tüm sorumluluğu da yerine getireceğiz. Şikayet sürecinin başından itibaren tüm gelişmeler bilgimiz dahilinde olup, iddialarla ilgili olarak konuyu adli makamlar nezdinde sonuna kadar takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.