Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da Çocuk Meclisi ilk toplantısını yaptı

Karabağlar’da Çocuk Meclisi ilk toplantısını yaptı

Karabağlar Belediyesi, Karabağlar sınırları içerisinde bulunan çocukların kent yönetimindeki rolünün güçlenmesi, istek ve önerilerini daha rahat iletebilmeleri için oluşturduğu Karabağlar Çocuk Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Çocuklar alacakları eğitim süreci kapsamında önce Karabağlar, daha sonra da İzmir’in çeşitli bölgelerini dolaşarak kentli olma bilinçlerini geliştirecekler.

  • Ege Postası
  • 01.08.2015 - 10:03
İZMİR - Karabağlar Belediyesi Meclis Salonu’nda bir ay sürecek olan “Belediye nedir'” adlı eğitim programına katılan çocuklar ilk eğitim sonrasında belediye binasını gezerek müdürlükler hakkında bilgi aldılar. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu makamında ziyaret eden çocuklar, nasıl bir kent istediklerini paylaştılar. 

Gelecek sizin elinizde
Karabağlar ilçesi kent yönetiminde çocukların da aktif rol almasının önemini işaret eden Başkan Muhittin Selvitopu, bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu ve gelecekte yönetim masalarında bugünün çocuklarının yer alacağını ifade etti. Belediye kapılarının bütün çocuklar için açık olduğunu belirten Başkan Selvitopu, spor tesisleri, yürüyüş yolları, yüzme havuzları ve birçok tesisin Karabağlar’da olması için çaba sarf edeceklerini söyledi. Buz paten pistinin yanı sıra yapımına başlanacak olan Gençlik Merkezi ile çocuk ve gençlerinde tam gün spor yapma imkanlarının olacağını vurgulayan Selvitopu, “Karabağlar’da da büyük bir proje olacak ve bunu en kısa sürede hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Tabi ki kültür merkezleri de olacak. Karabağlar’da sorunları aşmamız için çalışmamız lazım sizler de bize destek vereceksiniz, bizler de sizden aldığımız bu desteklerle işleri başaracağız. Hedefimiz ve amacımız bu.” diye konuştu. 

Karabağlar için güzel şeyler yapacağız
Çocuklara çok çalışmaları yönünde de tavsiyelerde bulunan Başkan Selvitopu onların başarısından duyacağı mutluluğu da dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: 
 “ Çalışın ve kendinizi iyi yetiştirin, çünkü zaman geriye gitmiyor. Ne yapıyorsanız şu anki süreçte yapıyorsunuz, bunu iyi değerlendirin. Bundan sonra Karabağlar Belediyesi’nin çocuk meclisi olarak çalışacaksınız, çeşitli çalışmalara katkı koyacaksınız. Bunlar da bize onur ve gurur vererek yolumuzu aydınlatacak. Sizler birer ışıksınız. Bu ışık bizim de önümüzü aydınlatacak ve hep beraber Karabağlar için güzel şeyler yapacağız.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.