Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklar kurtuluyor

Çocuklar kurtuluyor

Karafatma Dağı’nın Yeşilyurt’taki İZVAK & Altnordu Tesisleri’nde yarattığı risk, 45 gün sürecek ve 1,5 milyon TL’yi bulacak bir yatırımla tamamen ortadan kalkıyor.

  • Ege Postası
  • 10.04.2013 - 11:18
İZMİR - Altınordu’nun İZVAK & Yeşilyurt Tesisleri yanındaki Karafatma Dağı’ndan kopan ve sahaları 1,5 yıldır kullanılamaz duruma getirirken futbol okulu öğrencileri için de risk teşkil eden durum, sonunda ortadan kalkıyor.
Ekim 2011’de başlayan kaya kırım işlemi nihayet sona ererken, şimdi sıra dağın sahaya yakın tarafına temel betonu atılması, üzerinin çelik konstrüksiyonla kaplanması ve en önemlisi de tüm riski ortadan kaldıracak olan kaya kopmasını engelleyecek çelik ağlarla dağ yüzeyinin örülmesi işlemine geldi. Tüm bunlarla eş zamanlı olarak mevcut saha kaldırılıp, ekstra kalite suni çimle değiştirilecek, tüm sınır tel çit ile örülecek ve yepyeni aydınlatmalara kavuşacak. Altınordu yönetimi, çocuklara yeniden güvenle spor yaptıracağı ortamın oluşması için yapacağı bu çalışmalara 1,5 milyon TL’lik kaynak aktaracak. Çalışmaların temel atma töreni ise perşembe günü saat 16:00’da geniş bir katılımla yapılacak.

KOCAOĞLU VE KÜRÜM’E TEŞEKKÜR
Tüm bu operasyon çerçevesinde mevcut binanın da elden geçirileceğini söyleyen Altınordu A.Ş. Genel Müdürü Murat Dizdar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’ni, çocukların güven içinde spor yapmalarını sağlayacak bu projeye destek olmaya davet etti. Kocaoğlu ve Kürüm’e kırım çalışmaları için teşekkür eden Dizdar, proje dosyasının en kısa sürede kendilerine bir ziyaretle iletileceği belirtti. “Burada sadece geleceğimiz olan çocuklar spor yapacak” diyen Dizdar, “Yenilenecek saha, Selçuk Tesisleri’mizdeki gibi kakao ağacı kabuğundan üretilen organik granüllü yeni nesil İtalyan suni çim zemin olacak. Geleceğimiz gözüyle baktığımız çocuklarımıza en iyi şartlarda ve güvenle futbol oynama imkanı sağlayacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.