Dolar 32,3669
%-0.35
Euro 34,7906
%-0.04
Altın 2.395,040
%-1.14
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale'de törenlere vatandaş yasağına dava

Çanakkale'de törenlere vatandaş yasağına dava

İZMİRLİ İdealist Avukatlar Grubu, Çanakkale Valiliği'nin, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü olan 18 Mart'ta Şehitler Abidesi'nin bulunduğu bölgenin ziyaretçilere kapatılacağı, 24 Nisan'da Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'na, 25 Nisan'da tören bölgelerine ziyaretçi alınmayacağına ilişkin kararının iptali ve yürütmenin durdurulması için Çanakkale İdare Mahkemesi Başkanlığı'na dilekçe verdi.

  • Ege Postası
  • 25.02.2015 - 16:54
İZMİR- İzmirli İdealist Avukatlar Gurbu adına avukat Atilla Tüfenkçioğlu, Çanakkale İdare Mahkemesi Başkanlığı'na iletilmek üzere İzmir Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı'na verdiği dilekçede, "Valiliğin bu kararı ile 18 Mart'ta törende olmak isteyen, 25 Nisan'da şafak ayinine ve 57. alay yürüyüşüne katılmak isteyen Çanakkale sevdalılarının 100. yılda en doğal hakları ellerinden alınmaktadır" dedi. 

Kararın anayasaya ve yasalara aykırı olmasının yanısıra, binlerce vatan evladı ile onlarla omuz omuza kahramanca savaşan 5. ordu, Birleşik Armada ve Akdeniz Sefer Gücü'nün komutan, subay ve askerlerinin de kemiklerini sızlattığını savunan Tüfenkçioğlu, "Kararın uygulanması halinde Türk milletinde telafisi imkansız manevi tahribat ve zarar meydana gelecektir" dedi, kararın iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep etti.

Çanakkale Valiliği daha önce yaptığı açıklamada Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü dolayısıyla yurtdışından çok sayıda devlet adamının geleceği gerekçesiyle tarihi yarımadaya vatandaşların o gün girişini yasaklamıştı. Valilik daha sonra yaptığı açıklamada, önlem kararının yanlış anlaşıldığını sadece tören saatlerinde tören alanına vatandaşların alınmayacağını, bunun da önceki yıllardaki uygulamadan farkı olmadığını duyurdu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.