Dolar 32,2869
%0.04
Euro 35,0349
%-0.14
Altın 2.477,770
%0.47
Bist-100 10.568,00
%2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O bayrak indi

O bayrak indi

Şah Fırat Operasyonu ile tahliye edilen Süleyman Şah ve iki süvarisinin naaşlarının defnedileceği Suriye Eşmesi'ndeki türbe inşaatı hızla sürüyor.

  • Ege Postası
  • 25.02.2015 - 11:15
Yoğun güvenlik önlemleri altında 200 askerin yürüttüğü çalışmaların 3 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Sınıra 253 metre uzaktaki yeni türbe Türkiye'den ziyaretçilerin kolaylıkla gidebileceği bir uzaklıkta bulunuyor. 
 
Süleyman Şah türbesinin taşındığı stratejik bir tepeye kurulan ve yüzü Türkiye sınırına dönük Eşme basına açıldı. 10 dönüm alan üzerine kurulacak olan yeni Süleyman Şah Saygı Karakolu için bir taraftan mayınlar temizlenirken, diğer tarafından tel örgüler çekiliyor, iş makinaları yeni yollar açıyor. Türbeye açılan yol kavisli ve kolay erişimin sağlanması için yatay şekilde seyrediyor. Türkiye'deki Eşme köyünden bakıldığında hilali andırması planlanan yol için çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülüyor.
 
YPG BAYRAĞI İNDİRİLDİ
Alana Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndan getirtilen bayrağın hemen kuzey batısına ikinci bayrak da çekildi. Alınan bilgiye göre naaşların defledilmesi ile birlikte biri çok büyük olmak üzere Süleyman Şah ve süvarilerini temsilen 3 bayrak dikileceği ve her bayrağın başında 1 askerin 24 saat nöbet tutacağı belirtiliyor. Ayrıca türbenin 100 metre uzağındaki bir evin çatısındaki YPG bayrağı konusunda da yetkililer köy ahalisiyle konuşarak türbeye yakın bayrağı alandan indirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.