Dolar 32,2781
%0.01
Euro 35,0331
%-0.15
Altın 2.474,330
%0.33
Bist-100 10.547,00
%2.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK Genel Sekreteri  gözaltına alındı

DİSK Genel Sekreteri gözaltına alındı

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 40 kadar kadın işçi gözaltına alındı. Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işten çıkarılan işçilerin bu sabah rektörlük binasına girmeleri nedeni ile gözaltına alındıkları belirtildi.

  • Ege Postası
  • 25.02.2015 - 11:32
Gözaltına alınan işçilerin Maltepe'deki Esenkent Karakolu'na götürüldükleri öğrenildi. Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Sekreterliği yanı sırı, Dev Sağlık-İş'in de yönetim kurulu başkanı.
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 40 kadar kadın işçi gözaltına alındı.

Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde direnişleri 80. gününe giren Devrimci Sağlık-İş üyesi işçiler, üniversite yönetiminin yönetim binasını işgal etti. Devrimci Sağlık-İş Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Arzu DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu 40 kadar kadın işçi gözaltına alındı. Maltepe Üniversitesi Hastanesi’nde işten çıkarılan işçilerin bu sabah rektörlük binasına girmeleri nedeni ile gözaltına alındı.
Çerkezoğlu’nun da katıldığı eylemde kadın işçiler binanın içine girerken, erkek işçiler giriş kapısını tuttu.
Sendika.org “Atılan işçiler geri alınsın” pankartı köşkten sallandırılırken, Maltepe Üniversitesi Rektörü ile görüşme gerçekleştirilene kadar eylemin devam edeceği belirtildi.
Eylem yerine gelen polis işçilere müdahale etmeye çalışsa da işçiler rektör ile görüşme gerçekleştirene kadar binadan ayrılmayacaklarını yineledi.
Rektörü istediler, polis geldi
İşçiler üniversite rektörü ile görüşmek istediyse de köşkün önüne peşi sıra çevik kuvvet araçları geldi. Polisin eylemi sonlandırma uyarılarına sloganlarla karşılık veren işçilere bir süre sonra polis müdahalesi başladı. İlk olarak binanın girişindeki işçileri gözaltına alan polis, daha sonra yukarı kata çıkarak kadın işçilere müdahale etti. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve kadın işçiler de gözaltına alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.