Dolar 32,3904
%0.1
Euro 34,7888
%-0.01
Altın 2.396,190
%-0.03
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Akgül'den vekillere Çiğli çağrısı! Hiçbirinin umurunda değil

CHP’li Akgül'den vekillere Çiğli çağrısı! Hiçbirinin umurunda değil

31 Mart seçimleri sonrası Çiğli Belediyesi’ndeki işinden olan ve işten çıkarılan diğer işçilerle birlikte kendi ‘onur mücadelesi’ni vermek için açlık grevine başlayan  CHP eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’na bir destek daha geldi.  CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül yaşanan süreçle ilgili olarak hiçbir açıklamada ve eylemde bulunmayan CHP’nin İzmir milletvekillerini göreve çağırdı ve ‘Hiçbirinin umrunda değil. Çok yazık bu işler bu kadar basit değil’ diyerek yaşanan sessizliğe tepki gösterdi. CHP'li Akgül'den vekillere Çiğli çağrısı!

  • Ege Postası
  • 03.07.2019 - 09:52

EGEPOSTASI – Çiğli Belediyesi’nde 31 Mart sonrası Başkan Utku Gümrükçü’nün tasarrufuyla işten çıkarılan CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu açlık grevinin birinci gününü doldurdu. Mertoğlu’nun belediye önündeki eylemi devam ederken bir destek de CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül’den geldi.

Belediye önündeki açlık grevi yapan Mertoğlu'nun yanına gelen, DİSK yeleği giyerek gece boyunca Mertoğlu ve arkadaşlarına destek ve moral veren CHP’li Akgül, “Biz isteriz ki partimizde herkes omuz omuza olsun. Her zaman emekçiden yana olalım. Açık seçik söylüyorum, bu arkadaşlarımız işlerini yapmıyorlarsa, belediyenin değişik birimlerinde görevlendirilebilirlerdi. Keşke böyle bir olay gerçekleşmeseydi. Umarım tez zamanda bu yanlıştan dönerler. Arkadaşlarımız ekmeklerine dönerler” diye konuştu. 

BÜTÜN MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

"Emek en güzel değerdir" vurgusu yapan CHP’li Akgül “İsterdim ki Baransel Güler gençlik kolları başkanlığı yapmış, Zeynel Mertoğlu ilçe başkanlığı yapmış, Ali Karatay meclis üyeliği yapmış, il başkan yardımcılığı yapmış, partimize emek vermiş isimlerdir. Partimize pek çok üye kazandırmışlardır. Belediye başkanımız partilidir. Gençlik kollarından gelme, emeğin ne olduğunu bilen başkanımızın işten çıkarmalara dur demesi gerekiyordu. Eğer bu arkadaşlarımız çalışmıyorlarsa masa başından park bahçeler ve temizlik işleri gibi birimlere atansalardı, sokağa sürülselerdi ama işlerinden edilmeselerdi. Genel Başkanımızın ‘Bir işçiyi bile işten çıkartmayacaksınız’ talimatına rağmen bunlar oldu. Sadece Çiğli’de de olmadı. Bizim birliğe beraberliğe, kardeşliğe ve omuz omuza yürümeye ihtiyacımız var. Delege seçimleri, ilçe başkanlığı seçimleri gibi süreçlerde yaşananlar orada kalmalı diye düşünüyorum. Geçmişte yaşananları kine ve nefrete dönüştürmemek lazım. Ben buradan İzmir’in bütün milletvekillerini göreve davet ediyorum. Bir an evvel arkadaşlarımızı barıştırsınlar, herkes işine dönsün. Hiçbirinin umurunda değil. Çok yazık bu işler bu kadar da basit değil” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.