Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Mertoğlu açlık grevi kararını TV35'te açıkladı

CHP'li Mertoğlu açlık grevi kararını TV35'te açıkladı

31 Mart Sonrası yaşanan süreçte Çiğli Belediyesindeki işinden çıkartılan CHP Çiğli eski İlçe Bakanı Zeynel Mertoğlu aldığı açlık grevi kararı sonrası TV35 Ana Haber Bülteni’ne katılarak canlı yayında Alev Olgay’ın sorularını yanıtladı. Açlık grevi kararını TV 35'de açıkladı

  • Ege Postası
  • 02.07.2019 - 09:27

EGEPOSTASI - 31 Mart’tan sonra Çiğli Belediyesi’nde neler olduğunu anlatan ve neden Böyle bir karar aldığını açıklayan CHPli Mertoğlu “ Bizim 31 Mart öncesi 21 aday adayı arkadaşımız vardı. Aralarından Utku Başkanımıza görev çıktı o başkan seçildi. Ondan önce de kendisiyle beraber yarıştık delege arkadaşlarımız beni seçti ve ilçe başkanlığı yaptım. 31 Mart’tan öncede 5 sene Hasan Arslan Başkanımızın görev anlayışı için beraber çalıştık. Fakat 31 Mart sonrası gelen arkadaşlarımız bizim onurumuzla ve itibarımızla oynadılar. Çete, şebeke ve bankamatikçi söylemleriyle bizi yıprattılar. Göreve geldikleri ilk ayda 30-35 arkadaşımızı işten çıkardılar. Şirket elemanlarımız ve sözleşmeli memurlar da var. KHK süreci tamamlanmamış diye memur arkadaşlarımızı çıkardılar. Bizim partimizin karşı çıktığı bir durum olmasına rağmen arkadaşlarımız işlerinden oldu. 31 Mart sonrası belediyede kendilerinden görev bekliyorduk. Kendileriyle seçim dönemi boyunca sahada da çalıştık. Fakat bize bir görev tebliğ etmediler. Daha sonra bize ilk iki ayda ‘sıfır borduro’ vererek bir kez daha itibarımızla oynadılar. Daha sonra bilgisayarlarımızı alıp mobbing uyguladılar. 31 Mayıs’ta da iş akdimizin sonlandığını öğrendik. Bu durumda olan ve halen belediyede mobbing uygulanan yaklaşık 100 arkadaşımız var. Bu durumun kamuoyu tarafından duyulması ve kendi onurum için açlık grevi kararını aldım. Yarın saat:10.00’da belediye önünde açlık grevine başlıyorum. 24 saat boyunca orada olacağım. 23 hazirandan önce yapacaktık. Ancak partimiz zarar görmesin istedik. Genel Başkan Yardımcımız Tuncay Özkan ve İl Başkanımız Deniz Yücel’le gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden sonuç alamayınca kararı almamızda çok etkili oldu.

YÜCEL VE BEKO’YA SİTEM!

İşten çıkarıldğı dönemdeki nasıl yalnız bırakıldığını anlatan Mertoğlu “İl başkanımız ‘Bana bir hafta müddet ver, çözmeye çalışacağım” dedi. Bu gün de bir haftası doldu. Kendisine ulaşamadım. Ona verdiğim süre dolduğu içinde açlık grevine başlayacağım. Başkan yardımcılarımızın haberi var. DİSK’in eski Genel Başkanı milletvekilimiz Kani Beko’nun da haberi var. Buadan Aliağa’da da işten çıkartılan 130 arkadaşımızı da selamlıyorum. Keşke Kani Beko Aliağa’da gösterdiği hassasiyeti bizim içinde gösterseydi.

‘Utku Gümrükçü’ye ilçe başkanlığı yarışında yaşadığınız gerginlikten dolayı mı işten çıkarıldınız'’ sorusuna yanıt veren CHP’li Mertoğlu “Sendika temsilcilerini yaptığı görüşmelerden edindiğim izlenim “Bu arkadaşlar delege seçimlerinde benim karşımda çalıştılar. Adaylık sürecinde yanımda olmadılar’ gibi söylemler var. Bunlar rövanşist söylemler ve doğru değil.”

NEDEN AÇLIK GREVİ'

“Açlık grevi onurlu söylemlerden birisidir. 50 gündür sözleşmeli memur arkadaşlarımız eylem yapıyor. Herkes üç maymunu oynuyor. Kamuoyunda daha çok sesimizi duyurmak için açlık grevi kararı aldım” dedi.

ÇİĞLİ VE İZMİR KAMUOYUNA GÜVENİYORUM

peki Açlık grevinin bir sonuç verceğini düşünüyor musunuz’ sorusunu yanıtlayan CHP’li Mertoğlu “Eski ilçe Genlik Kolları arkadaşımızı eşiyle birlikte işten çıkardılar. Kirada oturuyorlar ve bebekleri var. Yine eski ilçe başkanlarımızdan Ali Karabay var. Emir Karadağ var üç çocuğu var. Sonuç alana kadar eylemime devam edeceğim. Çiğli ve İzmir kamuoyuna güveniyoruz. Onurum ve gururum için yapıyorum açlık grevini. Hak ve hukuk için Genel Başkanı 429 kilometre boyunca Adalet Yürüyüşünü yapmış bir partinin içindeyiz, inşallah bu yoldan dönerler. Bizler partimizin aldığı ivmeyi yükseltiriz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.